reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Niby tak ale lekarz stwierdził ,że jest za mała i może się nie rozwijac kurcze ja chyba zwariuję.
Ale czytałam trochę w necie i zdarzają się nawet 4 tyg różnicy

reklama
eh Kamciu tak to jest z tymi lekarzami - dobrego i delikatnego ze świecą szukać. Jeszcze Twoje nerwy potęgują złe wrażenie po wizycie. Najważniejsze, że zarodek już widać :) Nie daj się nastraszyć, Ty przecież wiesz że wszystko będzie dobrze - to tak będzie. Tylko spokojnie, bez stresu. :)

Dobry lekarz to podstawa, dzięki Niemu ciążą przebiega znacznie łatwiej i bez stresu.

Też jestem na etapie szukania dobrego ginekologa. Ku mojemu nieszczęściu mój stary ginekolog, którego znałam 8 lat, nie prowadzi ciąż a robił to rewelacyjnie.

Dobry lekarz to podstawa, dzięki Niemu ciążą przebiega znacznie łatwiej i bez stresu.

Też jestem na etapie szukania dobrego ginekologa. Ku mojemu nieszczęściu mój stary ginekolog, którego znałam 8 lat, nie prowadzi ciąż a robił to rewelacyjnie.

Zgadzam się:tak: Ale teraz takiego to ze swieca szukać. Ja jutro się zapisać lece.

kurczę.. lekarze naprawdę powinni być szkoleni z tego jak prowadzic rozmowy z pacjentami, szczególnie ginekolodzy, bo maja do czynienia z niezwykle delikatną materią. niestety czasem wiedza i profesjonalizm nie idą w zgodzie właśnie z umiejętnością rozmowy.. a szkoda:no:

kamcia.r jest zarodek, wiec jest dobrze, a każda ciąza jest inna i nie wszystki rozwijają się książkowo. Twoja fasolka z pewnościa jeszcze nam wszystkim pokaże jak ładnie rośnie:-)

wczoraj byłam u lekarza jednak wstepnie powiedzial ze to troszke za wczesnie bo to dopiero 5-6 tydzien i widziałam na monitorku jedynie pecherzyk. Ale dowiedzialam sie duzo fajny rzeczy np odnosnie astmy na którą choruje. Ogolnie bardzo milo. Nastepna wizyta za 3 tygodnie :) Juz sie nie moge doczekac ;)

dziewczyny własnie otrzymałam telefon od położnej z mojej przychodni, że powinnam się zgłosić na wizyte do lekarza bo mam niewłaściwe wyniki posiewu i jak to powiedziała "lekarz musi mi przepisać jakąś receptę". Strasznie się zestresowałam, do lekarza pójdę we wtorek. Ale nie wiem co jest nie tak z moimi wynikami, bo polożna nie chciala mi nic powiedzieć. Nie wiem co mam teraz ze sobą zrobić:-( Czy to jakaś bakteria, grzyb czy cos gorszego? Pewnie będę musiała brać jakieś antybiotyki, ale w pierwszym trymestrze? Jestem załamana

reklama
Do góry