reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Dziewczyny, a kiedy robi się takie dokładne pomiary narządów? Bo kurcze, nam nie zrobił. A ja byłam tak zaaferowana objawieniem się małej Księżniczki, że zapomniałam zapytać. Następna wizyta 9 listopada. 24 tydzień. Nie będzie za późno?
Może jeszcze gdzieś indziej pójdziemy w międzyczasie. Sama nie wiem.
Wagi też nie znam :/
Mi lekarz robił tzw "połówkowe" w 18 tc. Ale ostatnio powiedział, że na następnej wizycie znowu zrobimy pomiary dla porównania. A to będzie 27tc. Myśle, że to zależy od lekarza. Z tego co widać każdy ma swoje metody. Może własnie zrobi Ci w 24 tc. Generalnie chyba nawet powinien.

reklama
Hello :-)

Dzis mialam wizyte i potwierdzila ze to chlopczyk, oczywyscie nie daja 100% ale o dziewczynce nawet nie wspomniala tylko od razu powiedziala YOU WILL HAVE A LITTLE BOY . Wszystko w normie , wg scanu 20 tygodni i 6 dni :-)

:-)czesc dziewczyny:-) ja mialam wczoraj usg prenatalne......u Igora wszystko w porzadku:-) rosnie zdrowo i to najbardziej mnie cieszy.........pani doktor zrobila wszystkie pomiary..... lozysko wysoko na tylniej scianie,zbadala dokladnie serduszko komory prace serduszka zastawki,przeplywy............sprawdzila czt pepowinka jest trojdzielna ...............widzialam dwie male 3.5 centymetrowe stopki:tak:i paluszki u raczek i uszka:tak:wazy juz 420gram:-D wiec to byla najmilsza wiadomosc dla mnie ze moj syn jest zdrowy i prawidlowo sie rozwija:tak:

Ja tez juz po wizycie...Kurcze musze ochłonąć :-)u męża w rodzinie same chłopy a u nas na 99% dziewczynka :-) Mąż jest tak szczęśliwy ze zaraz oszaleje...Jestesmy w szoku :-) 21/22 tydzień ciąży, malutka wazy 507g. wszytko w normie....u mnie nieco gorzej, wyniki krwi nadal zaniżone... musze dalej brac Żelazo...i mam okropna grzybice takze dostalam globulki....

i ja po wizycie :) wszystko ok, Stas skakał jak na trampolinie :) Szyjka sprawdzona na usg - idealna, lozysko coraz wyzej i generalnie ciąża rozwija sie jak najbardziej prawidlowo :) za 4 tyg usg a za 6 - usg 3d :)

reklama
, wg scanu 20 tygodni i 6 dni :-)

heheh u mnie jest 20 tyg i 5 dni :) Mowił Ci cos o kolejnym skanie?? czy to juz tez byl twoj ostatni???[/QUOTE]

Nikt mi nic nie mowil o kolenym scanie, tu w uk sa tylko 2, chyba ze cos sie dzieje. Ja prawdopodobnie bede rodzic w nottingham, wiec tam prywatnie pojde na scan ale tak ok 30tygodnia. Moja siostra rodzila w glasgow i miala tylko 2 scany :-)

Do góry