reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
Witajcie babeczki :-)
I ja także dołączę się do gratulacji wszystkim tym mamuśkom które dowiedziały się o płciach swoich pociech oraz tym które były na wizytach :happy::tak::-)

Wciąż nie mogę się przestawić wczoraj dowiedzieliśmy sie o dziewczynce... na szczęście z nia wszystko ok, ale ... nie wiem czy z taką samą pasją moj M podna na porodówkę... mam nadzieję, że moje marzenia spełnią się pozniej.
Chciałabym zobaczyć mojego M w pełnej euforii... a tu ...
tak ma być widać..

Dobrawa:Rozumiem Cie, mam dokladnie to samo, caly czas mial byc chlopiec, maz mowil do brzucha i opowiadal o kolejce elektrycznej, klockach lego itp... Po ostatnim usg polowkowym, jak uslyszal od lekarza ze dziewczynka to jego mina byla.... bezcenna :-):-):-)
Twierdzi, ze sie cieszy, ale jednoczesnie mowi, ze i tak chlopca bedzie "robil" w przyszlosci. Czyli widze, ze jest szczesliwy na 99%, a nie na 100%. Dla faceta to chyba jest takie jakies meskie jak ma mniec potomka. Ale nie wiem czy wszyscy tak maja, bo moj kolega zawsze chcial core i teraz sie cieszy :)
Ciesze sie z Waszych wynikow badan, ze wszystko ok :) Mam prosbe, mozecie mi cos pomoc w zwiazku z tym stopniem dojrzalosci lozyska? Pisalam o tym ostatnio, ale nikt nie odpowiedzial :(

Buzka

Witam sie serdecznie :)
Jak juz pisalam na ogolnym forum, wczoraj bylam na USG i jest piekna dziewczynka :) Wazy 322g i wszystko jest ok. A stópkę ma 3,5 cm:-)
Niemniej jednak martwi mnie jedna rzecz. Lekarz w zasadzie tego nie skomentowal, ale wypisal na kartce, ze jest 2 stopien dojrzalosci lozyska. Z tego co wiem, to duuuzo za wczesnie, kolezanki w 20-tym tygodniu maja stopien 0. Dodam, ze nie pale (ale przed ciaza palilam), nie pije, nie mam nadcisnienia. Jak u Was jest z tym lozyskiem?

Mysia, powiem szczerze ... tez mam problem z łożyskiem, ale to zupełnie co innego. Pierwszy raz szczerze mówiąc słyszę o stopniu dojrzałości łożyska

reklama
Mysia, powiem szczerze ... tez mam problem z łożyskiem, ale to zupełnie co innego. Pierwszy raz szczerze mówiąc słyszę o stopniu dojrzałości łożyska

Kaasiutka
wczoraj bylam u gina i pytalam szczegolowo o to lozysko i to kolejna osoba ktora stanowczo twierdzi ze nie mozna przed 32 tygodniem mowic o łozysku przodującym, bo jak tlumaczyla macica jest taka kula na ktorej jak żelek przyczepia sie lozysko i ono podnosi sie w górę wraz z jej wzrostem. O lozysku przodującym mowi sie w 32 - 35 tyg i wtedy jest to dopiero czynnik patologiczny. A w 98% lozysko podnosi sie do gory :)

Do góry