reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
Witajcie babeczki :-)
I ja także dołączę się do gratulacji wszystkim tym mamuśkom które dowiedziały się o płciach swoich pociech oraz tym które były na wizytach :happy::tak::-)

Wciąż nie mogę się przestawić wczoraj dowiedzieliśmy sie o dziewczynce... na szczęście z nia wszystko ok, ale ... nie wiem czy z taką samą pasją moj M podna na porodówkę... mam nadzieję, że moje marzenia spełnią się pozniej.
Chciałabym zobaczyć mojego M w pełnej euforii... a tu ...
tak ma być widać..

Dobrawa:Rozumiem Cie, mam dokladnie to samo, caly czas mial byc chlopiec, maz mowil do brzucha i opowiadal o kolejce elektrycznej, klockach lego itp... Po ostatnim usg polowkowym, jak uslyszal od lekarza ze dziewczynka to jego mina byla.... bezcenna :-):-):-)
Twierdzi, ze sie cieszy, ale jednoczesnie mowi, ze i tak chlopca bedzie "robil" w przyszlosci. Czyli widze, ze jest szczesliwy na 99%, a nie na 100%. Dla faceta to chyba jest takie jakies meskie jak ma mniec potomka. Ale nie wiem czy wszyscy tak maja, bo moj kolega zawsze chcial core i teraz sie cieszy :)
Ciesze sie z Waszych wynikow badan, ze wszystko ok :) Mam prosbe, mozecie mi cos pomoc w zwiazku z tym stopniem dojrzalosci lozyska? Pisalam o tym ostatnio, ale nikt nie odpowiedzial :(

Buzka

Witam sie serdecznie :)
Jak juz pisalam na ogolnym forum, wczoraj bylam na USG i jest piekna dziewczynka :) Wazy 322g i wszystko jest ok. A stópkę ma 3,5 cm:-)
Niemniej jednak martwi mnie jedna rzecz. Lekarz w zasadzie tego nie skomentowal, ale wypisal na kartce, ze jest 2 stopien dojrzalosci lozyska. Z tego co wiem, to duuuzo za wczesnie, kolezanki w 20-tym tygodniu maja stopien 0. Dodam, ze nie pale (ale przed ciaza palilam), nie pije, nie mam nadcisnienia. Jak u Was jest z tym lozyskiem?

Mysia, powiem szczerze ... tez mam problem z łożyskiem, ale to zupełnie co innego. Pierwszy raz szczerze mówiąc słyszę o stopniu dojrzałości łożyska

reklama
Mysia, powiem szczerze ... tez mam problem z łożyskiem, ale to zupełnie co innego. Pierwszy raz szczerze mówiąc słyszę o stopniu dojrzałości łożyska

Kaasiutka
wczoraj bylam u gina i pytalam szczegolowo o to lozysko i to kolejna osoba ktora stanowczo twierdzi ze nie mozna przed 32 tygodniem mowic o łozysku przodującym, bo jak tlumaczyla macica jest taka kula na ktorej jak żelek przyczepia sie lozysko i ono podnosi sie w górę wraz z jej wzrostem. O lozysku przodującym mowi sie w 32 - 35 tyg i wtedy jest to dopiero czynnik patologiczny. A w 98% lozysko podnosi sie do gory :)

Do góry