reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

gratuluję dobrych wieści :tak: :-)

a co do naszych facetów, to naprawdę nie rozumiem wszechobecnego zjawiska, ze musi być SYN, mój tak samo dumny chodzi i chwali się, ze syna będzie miał, oni nie zdaja sobie sprawy, ale frustruja kobiety, które potem rodza pod rzad np pięć córek w nadziei, ze spełnia marzenie męza
moim zdaniem to jest niedojrzałe jak na facetów przystało ;-)

reklama
wczoraj byłam na usg 3d/4d :D Widziałam mojego maluszka :) takie realne rączki, uszko, stópki, kolanka.... Boski :) Dowiedziałam się również że wszystkie jego narządy są na swoim miejscu i że dobrze są rozwinięte :)
Lekarz wykluczył mnóstwo możliwych wad rozwojowych.

Ja dostałam nagrane całe badanie nagrane na płytkę dvd :) Normalnie mam ochote oglądać to co chwilke ;)
Polecam wszystkim!!!

Ja byłam na Św. Mikołaja u dr Fuchsa
Badanie przeprowadził idealnie :)
Niestety tylko maluch nie chciał współpracować i zasłonił twarzyczke rączkami, przez co nie mogliśmy niestety zobaczyć podobieństwa noska i ust.

no tak to juz dziewczynki z tymi chlopami jest, moj tez chodzil ze ma byc syn i syn, ja ciagle sie pytalam a jak bedzie corka to co, a on ze trudno i co wyszlo ze corka i teraz cala rodzina mu sklada kondolencje a on sie wnerwia a sam zrobil atmosfere taka, a mnie bylo troszke przykro, bo moj tesc tez sie skrzywil jak uslyszal corka, bo w koncu dopiero 4 dziecko u niego to byl syn, oby moj nie chcial do tylu probowac ;)

ligotka to naprawdę frustrujace, a najzabawaniejsze jest to, ze znam dwóch facetów, którzy maja dwóch synów i marzy im się córeczka, córunia tatusia, szkoda gadać ;-)

ligotka: U nas na wiadomość, ze będziemy mieć dziewczynkę teściowa powiedziała, że się bardzo cieszy,, ale pewnie moi rodzice woleliby chłopca!! bo już mają dwie wnuczki. Też zrobiło mi się przykro,bo to w końcu nasze maleństwo, ukochana dziewczynka z której się bardzo cieszymy:) Strasznie mnie tez irytuje kiedy ludzie pytają się czy wolałabym chłopca, może dlatego, że pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi i moim jedynym zmartwieniem jest to aby dziecko było zdrowe.

Ja usłyszałam, że teściowa jest rozczarowana, że ma być chłopiec, bo ona ma samych synów i chciałaby wnuczkę. W sumie może to dobrze, bo z wnuczką za bardzo by szalała i nie dawała mi żyć ;) Za to mąż przeszczęśliwy, że chłopczyk, aż go czasem pytam co zrobi jeśli okaże się, że lekarz się pomylił i urodzi się dziewczynka, bo przecież takie rzeczy się zdarzają :)

Ja nie rozumiem tego że komuś jest przykro z powodu płci - zamiast się cieszyć że maleństwo całe i zdrowe to wszyscy patrzą na tą płeć.

My mieliśmy w czwartek USG - moja mama cały czas była pewna że będzie chłopak (zresztą nie tylko ona), idąc na USG byłam w 90% pewna że pojawi się siusiak ;) a tym czasem na dzień dobry okazało się że będziemy mieć CÓRECZKĘ. Jeteśmy bardzo szczęśliwi, a najbardziej cieszy nas fakt że wszystko jest prawidłowo:-)

reklama
kurcze..mi jest tez trochę przykro ze jak sie okazało ze dziewczynka to oni (rodzina) do dzisiaj to świętują i nawet oblewają... Tak jakby była lepszym człowieczkiem niż chłopczyk.
Nie wiem dlaczego parka jest taka wyczekiwana...
Ja chciałam drugiego chłopczyka bo bałam ze z dziewczynką sie w przyszłości nie dogadam,
albo boje sie ze jak będzie taka naiwna i wrażliwa jak ja kiedys to se w życiu nie poradzi,
ze tak samo będą ja ranić, wykorzystywać...
ale jak sie okazało ze jednak będzie dziewczynka to sie cieszyłam tak samo...
mimo obaw..

Acha...fotkę stópek wrzuciłam do suwaczka :)

Do góry