reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

gratuluję dobrych wieści :tak: :-)

a co do naszych facetów, to naprawdę nie rozumiem wszechobecnego zjawiska, ze musi być SYN, mój tak samo dumny chodzi i chwali się, ze syna będzie miał, oni nie zdaja sobie sprawy, ale frustruja kobiety, które potem rodza pod rzad np pięć córek w nadziei, ze spełnia marzenie męza
moim zdaniem to jest niedojrzałe jak na facetów przystało ;-)

reklama
wczoraj byłam na usg 3d/4d :D Widziałam mojego maluszka :) takie realne rączki, uszko, stópki, kolanka.... Boski :) Dowiedziałam się również że wszystkie jego narządy są na swoim miejscu i że dobrze są rozwinięte :)
Lekarz wykluczył mnóstwo możliwych wad rozwojowych.

Ja dostałam nagrane całe badanie nagrane na płytkę dvd :) Normalnie mam ochote oglądać to co chwilke ;)
Polecam wszystkim!!!

Ja byłam na Św. Mikołaja u dr Fuchsa
Badanie przeprowadził idealnie :)
Niestety tylko maluch nie chciał współpracować i zasłonił twarzyczke rączkami, przez co nie mogliśmy niestety zobaczyć podobieństwa noska i ust.

no tak to juz dziewczynki z tymi chlopami jest, moj tez chodzil ze ma byc syn i syn, ja ciagle sie pytalam a jak bedzie corka to co, a on ze trudno i co wyszlo ze corka i teraz cala rodzina mu sklada kondolencje a on sie wnerwia a sam zrobil atmosfere taka, a mnie bylo troszke przykro, bo moj tesc tez sie skrzywil jak uslyszal corka, bo w koncu dopiero 4 dziecko u niego to byl syn, oby moj nie chcial do tylu probowac ;)

ligotka to naprawdę frustrujace, a najzabawaniejsze jest to, ze znam dwóch facetów, którzy maja dwóch synów i marzy im się córeczka, córunia tatusia, szkoda gadać ;-)

ligotka: U nas na wiadomość, ze będziemy mieć dziewczynkę teściowa powiedziała, że się bardzo cieszy,, ale pewnie moi rodzice woleliby chłopca!! bo już mają dwie wnuczki. Też zrobiło mi się przykro,bo to w końcu nasze maleństwo, ukochana dziewczynka z której się bardzo cieszymy:) Strasznie mnie tez irytuje kiedy ludzie pytają się czy wolałabym chłopca, może dlatego, że pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi i moim jedynym zmartwieniem jest to aby dziecko było zdrowe.

Ja usłyszałam, że teściowa jest rozczarowana, że ma być chłopiec, bo ona ma samych synów i chciałaby wnuczkę. W sumie może to dobrze, bo z wnuczką za bardzo by szalała i nie dawała mi żyć ;) Za to mąż przeszczęśliwy, że chłopczyk, aż go czasem pytam co zrobi jeśli okaże się, że lekarz się pomylił i urodzi się dziewczynka, bo przecież takie rzeczy się zdarzają :)

Ja nie rozumiem tego że komuś jest przykro z powodu płci - zamiast się cieszyć że maleństwo całe i zdrowe to wszyscy patrzą na tą płeć.

My mieliśmy w czwartek USG - moja mama cały czas była pewna że będzie chłopak (zresztą nie tylko ona), idąc na USG byłam w 90% pewna że pojawi się siusiak ;) a tym czasem na dzień dobry okazało się że będziemy mieć CÓRECZKĘ. Jeteśmy bardzo szczęśliwi, a najbardziej cieszy nas fakt że wszystko jest prawidłowo:-)

reklama
kurcze..mi jest tez trochę przykro ze jak sie okazało ze dziewczynka to oni (rodzina) do dzisiaj to świętują i nawet oblewają... Tak jakby była lepszym człowieczkiem niż chłopczyk.
Nie wiem dlaczego parka jest taka wyczekiwana...
Ja chciałam drugiego chłopczyka bo bałam ze z dziewczynką sie w przyszłości nie dogadam,
albo boje sie ze jak będzie taka naiwna i wrażliwa jak ja kiedys to se w życiu nie poradzi,
ze tak samo będą ja ranić, wykorzystywać...
ale jak sie okazało ze jednak będzie dziewczynka to sie cieszyłam tak samo...
mimo obaw..

Acha...fotkę stópek wrzuciłam do suwaczka :)

Do góry