reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Witam sie serdecznie :)
Jak juz pisalam na ogolnym forum, wczoraj bylam na USG i jest piekna dziewczynka :) Wazy 322g i wszystko jest ok. A stópkę ma 3,5 cm:-)
Niemniej jednak martwi mnie jedna rzecz. Lekarz w zasadzie tego nie skomentowal, ale wypisal na kartce, ze jest 2 stopien dojrzalosci lozyska. Z tego co wiem, to duuuzo za wczesnie, kolezanki w 20-tym tygodniu maja stopien 0. Dodam, ze nie pale (ale przed ciaza palilam), nie pije, nie mam nadcisnienia. Jak u Was jest z tym lozyskiem?

reklama
Dzisiaj w koncu mialam upragnione półmetkowe USG :) i okazalo sie ze na 90% bedzie dziewczynka :) A wszyscy moi znajomi stawiali ze bedzie chlopczyk :) Na poczatku malenstwo nie chcialo pokazac co tam kryje z zacisnelo nozki :) ale po czasie babeczka stwierdzila ze " kuleczek" nie widzi tylko szparke i ocenila ze na 90 % córcia bedzie :) Ogolnie to wszystko przebiega prawidlowo:)

pisałam już na wątku głównym, ale i tu pochwalę się swoim szczęściem. Wbrew moim przewidywaniom będziemy mieli córeczkę:happy: Raczej nie ma co do tego wątpliwości, bo wszytsko było ładnie widać:tak: Córa waży 420 g i wszytskie parametry ma w normie. Śmieliśmy się tylko, że cały czas dłubała w nosku, bo rączki nieustannie trzymała przy buźce:-D

To dziś dzień Dziewczynek :-)
Nam lekarz powiedział, że na 1200 % córeczka. Pokazał kosteczki warg sromowych, między nóżkami pusto.
Nie wiem czym była ta armatka sprzed miesiąca :-D
Wszyscy dookoła mówili, że chłopiec, mąż się nastawił, a na badaniu trochę zdębiał. Teraz dochodzi do siebie ;-) Ja też trochę ciuszków pod chłopca pokupowałam, ale w tę stronę, to jeszcze da się pokombinować.
No to nie mamy imienia. Mikołaja nijak nie przerobimy :eek:

rachell a Dominika? w zdrobnieniu mówi się Mika, jakoś mi się z Mikołajem trochę kojarzy ;-)
znam super Dominikę - Mikę, ma na razie 4 lata , ale juz jest fantastyczna :tak: :-)
w podstawówce tez miałam dwie Dominiki i z obiema się przyjaźniłam, bo były naprawdę wyjatkowo fajne

Ostatnia edycja:
rachell a Dominika? w zdrobnieniu mówi się Mika, jakoś mi się z Mikołajem trochę kojarzy ;-)
znam super Dominikę - Mikę, ma na razie 4 lata , ale juz jest fantastyczna :tak: :-)
w podstawówce tez miałam dwie Dominiki i z obiema się przyjaźniłam, bo były naprawdę wyjatkowo fajne
Mam bardzo dobrą koleżankę Dominikę, ale mąż kręci nosem.
On póki co jest za Martynką.

Nie macie pojęcia jak po wizycie poszły w ruch strony z imionami ;)

Dziewczyny, a kiedy robi się takie dokładne pomiary narządów? Bo kurcze, nam nie zrobił. A ja byłam tak zaaferowana objawieniem się małej Księżniczki, że zapomniałam zapytać. Następna wizyta 9 listopada. 24 tydzień. Nie będzie za późno?
Może jeszcze gdzieś indziej pójdziemy w międzyczasie. Sama nie wiem.
Wagi też nie znam :/

pani_cinkowa, rachell gratuluję córeczek!!!!!!!!

jakoś ostatnio chyba wysyp dziewuszek :)

rachell jak powiedziałam mojemu L, że u Ciebie miał byc synek a teraz wyszła córeczka to zaczął się dopytywac od którego tygodnia widac dokładnie... heheh tak się Hubercikiem podjarał, że pewnie też musiałby chwilę dochodzic do siebie gdyby okazał się dziewczynka nagle :p
No kurcze, sama tę armatkę widziałam. I mąż też. I lekarzowi mignęła przecież. A tu takie buty. No ale podobno nie ma bata. Córa jak się patrzy.
A po wizycie miałam plan lecieć do empiku do Przygody Mikołajka :-)

reklama
Do góry