reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

wlasnie mama przyniosla mi 75 g glukozy z apteki!!!
rany julek ja myslalam ze to jakas kapsulka jest a to taki wielki sloiczek!!! o rany masakra!!
i ja mam to wszystko wypic?:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

reklama
:-( Chyba mam dola. Zakichana szyjka mi sie otwiera. Ponoc mam rozwarcie na pol opuszka palca. W/g USG szyjka ma 2,56cm, a powinna miec kolo 5. No i niestety dopstalam wybor, albo szpital, nie wiadomo na ile ( od tygodnia do porodu - taki przedzial lezenia, zalezaloby od tego co sie bedzie dzialo ), albo krazek. No wiec nawet nie bylo dyskusji i w czwartek na 14:15 ide na zalozenie krazka. Na pocieszenie lekarz powiedzial mi, ze maluszek jest glowka do gory, wiec jest bezpiecznie, ze gorzej jakby sie zdarzyl juz odwrocic.

No i rozwiazal sie problem mojej szkoly rodzenia. Mam lezec, nic nie wolno mi robic, zeby sie nie pogorszylo. A i z krazkiem musze uwazac. Przynajmniej do 34 tc musze go nosic, a potem zobaczymy co i jak.
Dobrze, ze z dzidzia wszystko OK. Nawet Pana Doktora troszke dzidziulek skopal. hihiihi, smialam sie, ze to za ten stres, ktorego mi lekarz co wizyte dostarcza. ;-)

Hmm.. i jeszcze czegos nie rozumie. Ja mam grupe krwi B+, a Piotrek ma A+ i dostalam skierowanie na przeciwciala antyRH??? Po co??? Oprocz tego dostalam glukoze 75, brrrr i morfologie i mocz.

A myslalam, ze moze wlasnie Ty Elzbietko mi to jakos wyjasnisz. :-( Przez ta szyjke juz nawet nie pytalam o to. Bo te skierowanie dostalam przed badaniem, potem lekarz mial jakis telefon, no a potem mi ucieklo. :-( Echh, no dobra, skoro kazal, to zrobie, nie bede sie z nim przeciez spierac. On jest lekarzem, nie ja. :-)

Aph chodzimy do tego samego lekarza i kurcze ja tez nie rozumiem o co mu chodzi z tymi przeciwcialami Rh , moze cos mu sie pomylilo, ja ide do niego w czwartek a jutro ide do labolatorium. Co do szyjki macicy to ja na poczatku mialam z nia problem ale teraz juz nie mam, no zobaczymy co powie w czwartek :-( a pytalas moze ile ten krazek kosztuje? ile zaplacisz za wizyte i za krazek? chyba w czwartek sie miniemy na korytarzu bo ja mam wizyte na 15.45 i w zwiazku z zabiegiem chyba bedziemy mialy opuznienie hehhe ;-)

Karlam, ponoc samo zalozenie krazka trwa kolo 5 minut, wiec moze nie bedzie opuznienia. ;-) A co do ceny, to sam krazek kosztuje 176 zl z przesylka, bo jest zamawiany w Zielonej Gorze, no i plus za wizyte, no i nie wiem czy jeszcze USG nie bedzie mi robil, wiec jak nic 250 zl nie moje. :-( No ale w tym wypadku, to nawet sie nie zastanawiam, bo albo to albo szpital i to moze do konca ciazy. :-( Kolezanka miala krazek i urodzila coreczke w 41 tc, a sciagneli jej go w 38, a niby mowia, ze po sciagnieciu mozna zaczac od razu rodzic. :-)

reklama
Na USG mi pokazywal, i faktycznie mialam jakas szczeline, a niby powinno byc zamkniete. i takie jakies czarne V mialam, powiedzial mi, ze tam sa wody plodowe, a wyzej bylo kawalek dzidzi widac jak sie ruszala. :-)

Do góry