reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

AbEjA GRATULACJE!!!!!!! :-* Ale super :p Ja też mam pierwszą dziewczykę. Napewno jest to dlaciebie wielkie przezycie,no niemoge naprawde siesze się razem z tobą!! Normalnie chyba ci zazdroszcze takiego USG. Ale nadal się upieram że niechce wiedzieć płci dziecka więc niechce iść na takie USG bo napewno bym podglądneła ;D JESZCZE RAZ GRATULACJE

reklama
Abeja Gratuluję córeczki!!!!!!! :laugh: :laugh:

Karola Tobie gtatuluję synka!!!!!!!1 :laugh: :laugh:

Aniay Trzymaj się zdrowo. Mnie też dokucza kręgosłup i wiem jak cierpisz :(

No.. ochłonęłam i...
Robilam USG u innego lekarza niz ten prowadzący ciążę. Z dwóch powodow: 3D i rzekomej nieomylności dr Doeringa. Znany jest w Gdańsku z tego, ze nie myli sie co do płci. Cóż.. zobaczymy :)
Nasza mała ślicznotka ma..... 24 cm! waży 236 g i wszystko w najlepszym porządku. Wszystkie narzady są na miejscu, 3D świetnie pokazuje nawet drobne koeczki :) USG znów pokazalo troszke inną datę porodu, ale doktor nie kazał zmieniać. Dostaliśmy szczególowy wynik, zdjecia i filmik z calego badania. Będzie co pokazać dziadkom i maleństwu w przyszłości :)
Na koniec do wyniku doktor dopiąl jedno zwykle zdjecie, dlugopisem zaznaczyl pleć ("o, widzicie Państwo: tu pól cipci, tu pól cipci a tu jest szparka" hehehe), podpisał, ze to dziewuszka, podpieczętował i wręczyl nam ze słowami, ze gdyby jego diagnoza nie sprawdziła się, to malżonek ma sie zgłosić po butelkę dobrej whisky :):):)

Nastawialiśmy się na chłopczyka - ale nie jesteśmy rozczarowani. Teraz tylko pojawil się problem z imieniem :) Chcemy Zuzę, ale czy na tym stanie? :)

Nio Gratuluje córci :D u mnie synuś będzie na 90%, upewnie się dopiero 22 sierpnia na usg 3d :D Życze powodzenia przy wyborze imion :)

A ciebie xmamuśka podziwiam :) ja bym nie wytrzymała w niewiedzy ale może to dlatego, że to pierwszy bebik :p MOja znajoma niechciała wiedzieć ale lekarz się zapomniał i jej oznajmił, że będzie synuś, cieszyła się jak małe dziecko ;D

Abeja kochana cieszę się z tobą ... jak lekarz znalazł dwie połówki to w sumie będzie z tego cipcia, a więc jedna z nas ;)

sa_raa pierwszą ciążą też niechcialiśmy wiedzieć, ledwo wytrzymałam ale dałam radr,poprostu starałam się otym niemyśleć!! ;D Co było cięrzko,ale taka niespodzianka jest lepsza przynajmniej dlamnie :)

Napewno ale my z mężusiem mamy małą wojne on chce córunie a ja syneczka :) Nie chce mi isę tak do końca ciąży przekomarzać :p Narazie staneło na moim i mam nadzieje, że tak pozostanie :D

Abeja jeszcze raz gratuluję!!

sa_raa u mnie jest odwrotnie, bo ja chcę córcię, a mój mężczyzna chce synka :laugh: Ale u nas nie ma sprzeczki, po prostu zobaczymy co się urodzi. No chyba, że lekarzowi się wymsknie :D

reklama
To my z kolei rozmawiamy o maleństwie i w zaszadzie nie wspominamy o płci, więc sądzisz xmamuśka, że dalibyśmy radę wytrzymać .... tak się teraz zastanawiam nad tym ... bo po porodzie i tak jest wielka radość, a wiedząc wcześniej można sobie taką częściową radość zafundować wcześniej. Wydaje mi się, że wtedy maleństwo przestaje być takie anonimowe i zagadkowe. wtedy to będzie Jeremi lub ... no właśnie, ciągle dylemat, a może wiedza, że mam córkę sprawi, że się zdecyduję czy Julia, czy Nadja ... a może Lena, Maja ..........

Do góry