reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

W takim razie ze spokojną głową wyruszam dziś na poszukiwanie terminu ... swoją drogą to obłęd, by nie móc choć raz w roku pójść do zębologa bez czekania na wolne terminy z NFZ ... a może to ja tylko w takiej dziurze mieszkam ;)

reklama
Mariolka powiem CI szczerze, że ja nawet nie pytam o wolne terminy na fundusz - bo wcześniej by mi zęby wypadły. Tak więc to nie kwestia dziury w jakiej mieszkamy :)) ale ilości chętnych - tak sądzę. ::)

U mojego dentysty też się czeka, mimo, że chodzę prywatnie, a to dlatego, że ma około 4 tysiące pacjentów stałych i jest najlepszy w okolicy. Do tego chirurg.

Ja tez mam problem z zabkiem ;D no i musze poczekac jak moj dentysta wroci z urlopu bo do innego nie pojde bo sie boje :p

Wczoraj byłam na kontroli u ginka. Potwierdził, że bóle, ktore miałam w zeszłym tygodniu, są wywoływane przez rozrastanie się macicy. Jednak ostrzegł mnie, że ból na dole brzucha może być groźny, więc jeśli będzie powtarzał się często a jego siła będzie duża, to natychmiast mam się zgłosić do niego. Poza tym wszystko jet ok. USG nie miałam jeszcze robione bo u mnie jest dopiero końcówka 18 tygodnia. Ale o dziwo przytyłam. Ważę już o 1,7 kg więcej niż przed ciążą, czyli 55,2 kg :laugh: Ciekawa jestem ile przytyję do końca ciąży :laugh:
Niestety jak wróciłam od doktora, to dostałam ataku migreny i przeleżałam całe popołudnie i wieczór w łóżku, a w nocy za to spać nie mogłam :(

Monika nie ma się co stresować lekkimi bólami, wiadomo, że rośniemy, a to się czuje. Dobrze że u Ciebie w porządeczku.
Wagę masz niezłą, bo ja już 4 kilo do przodu. Ufffff ale potem będę się martwić :D

Ja idę dziś do ginka, postaram się zameldować wieczorkiem

Lorien powodzenia u gina daj zanc potem jak bylo!!

Monika ja tez mam takie bole i moj gin powiedzial mi dokladnie to samo,no i ze trzeba duzo odpoczywac,a co do kilogramow ja tez juz mam 4 do przodu ale sie nie martwie bo przede mna conajmniej jeszcze 10 :laugh:

Lorien powodzenia na kontroli.

A co do kilogramów, to mam nadzieję, że w sumie za dużo ich nie będzie. Moja siostra w ciąży przytyła tylko 10 kg. Praktycznie wszystko zgubiła w ciągu pierwszego miasiąca po porodzie. Ona to miała szczęście :laugh:

reklama
Monia to ja juz przytylam polowe tego co Twoja siostra :o :) A co bedzie dalej?? A moj ginek na każdym badaniu twierdzi ze babel bardzo szybko rosnie..

Do góry