reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Jak ja bym już chciała WIEDZIEĆ, czy chłopczyk, czy dziweczynka uuuuuuuugh .... Jaka ja się niecierpliwa zrobiłam :D a początkowo chcieliśmy z mężem dowiedzieć się przy porodzie ...
Dziś mam badania, więc wypytam lekarza, kiedy mógłby mi powiedzieć

reklama
A ja też słyszałam bicie serduszka mojego maleństwa .... jakby rozpędzony pociąg jechał i do tego jeszcze szum wód płodowych ..... NIESAMOWITE

a co do płci ... lekarz powiedział, że możemy spróbować w 20 tygodniu, ale w 24 tygodniu to już da mi 100 % pewność, że się nie pomylimy ... ale coś nam się z mężem zdawało na ostatnim USG, że widzieliśmy siusiaka ... ciekawe czy faktycznie

MariaOla No nie wiem, teraz to wszystko wygląda tak samo. Chyba dla pewności poczekaj jeszcze troszkę. Ja też już chodzę na rzęsach z ciekawości, ale co zrobić. Teraz łatwiej sie pomylić niż trafić.

Byłam dziś u mojej pani ginekolog i widziałam moją śliczną dzidzię - naprawdę niesamowite uczucie idzieć jak sobie leży z piąstką na buzi i jak mu bije serducho....
Ogólnie jest oki z badaniami a termin porodu ustaliła mi na 3 stycznia choć usg podaje na 31 grudnia...;-)

kurcze a my nadal nie możemy się zdecydować czy chcemy wiedzieć czy też nie o płci naszej dzidzi ... niby tak ale podobno to pewności nie ma - i tak jak w sąsiedztwie miał być Wojtuś Wojtuś a urodziła się Ania hehe - i co?? człowiek się już jakoś nastawia psychicznie jeszcze jak lekarz da 99% pewność. Nam jest obojętne - byle zdrowe - wiadomo, więc chyba zostawimy sobie tą przyjemność jako niespodziankę... Dziewczyny mam pytanko czy Wy już jecie zestaw witamin dla kobiet w ciąży - bo ja tylko magnez hmm i nie wiem czy sobie sama już kupić czy pytać gin? pozdrowienia ;)

Spytaj gina, być może nie przepisał, bo masz dobre wyniki badań i na razie uznał za niekonieczne dowitaminizowanie?
Nie wiem. Ja mam feminatal i magnez.
Jeśli chodzi o płeć to chcemy wiedzieć, ale nie będę się w 100% ustosunkowywać do diagnozy na ten temat. Każdy chce żeby dziecko było zdrowe, a płeć w dalszej kolejności ;-)

Bardzo zdrowe podejście Lorien. Moja kumpela tak się nastawiła po USG na chłopczyka, że gdy urodziła dziewczynkę kilka tygodni  była w depresji, cały czas wydawało jej się, że to nie jej dziecko. Najgorsze było to, że ona wiedziała, że to tylko depresja, że dziecko jest jej, ale nie mogła się przemóc. Okropność.

asiorek1980 ja od poczatku prawie z drobnymi przerwami biore feminatal, zazwyczj wtedy jesli wiem ze nie odzywaialam sie prawidlowo w danych dniach. Brak witamin szkodzi bardziej tobie niz dziecku bo bejbiszon sobie wyciagnie wiekszosc od mamusi a to mamusia bedzie cierpiec na brak witamin, a zdrowa mamusia to silna mamusia wiec lepiej je brac

co do plci to mnie to obojetne, moj maz sie uparl na coreczke, on jest przekonany, na wczorajszym usg sie dzidzi zaslonilo i nie pokazalo a lekarz stwierdzil ze ma swoje podejrzenia ale mieszac nam w glowie nie bedzie ;) Byle bylo zdrowe

reklama
byłam dziś u lekarza, wszystko ok, serduszko słyszałam :)

lekarz powiedział zebym brala witaminki, bo teraz mocno wzrasta zapotrzebowanie na różne minerały i takie tam ::) ::) ::). heh, a juz myślalam ze nie bede ich lykac. kwas foliowy już skończyłam, duphaston tez powoli kończe (zmniejszam sobie dawki stopniowo).
a od poniedziałku wracam do pracy, po 2,5 miesiacznej labie ::)

Do góry