reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Mój M. to kocha dzieci. Ale jak widac najciekawsze są dla niego te od roku w górę....z którymi można już konkretnie pogadac....
Ja następne USG planuję w pierwszych tygodniach września , to będzie chyba 21-22 tydzień. Pójdę na to 3D, licze , że dowiem się jakiej dzidzia jest płci, no i nagranie dvd z USG musi być!

Obecność na tym USG męża OBOWIĄZKOWA! Bo jak zapomni znowu to nawet nie chcę myśleć co mu zrobię....chyba rozstrzelam.

reklama
my chyba nie idziemy na 3D. Jeszcze zobaczymy, ale gadaliśmy, że chyba nie. Nawet nie o kasę chodzi, zwykłe 2D nam starczy.

Czesc dziewczyny :laugh: juz bylam u lekarza dzidzia zdrowa,taki fajny bobasek,no i chyba to chlopczyk,bo moj szkrabik nie chcial za bardzo otwozyc nozek i doktorka co go tam poruszala to on jeszcze bardziej je zaciskal :) no ale juz jutro ide znowu do lekarza bo jestem bardzo ciekawa tego czy to na sto procen chlopczyk ::) no bo juz bym chciala kupic cos temu mojemu szkrabikowi :p

No raczej nie. Mnie lekarz w 16 tygodniu nie powiedział jaka będzie płeć, więc tymbardziej w 13 niemożliwe........

ja bylam dzis u drugiego lekarza i mi powiedzial ze 20t mozna juz dokladnie zobaczyc co jest,dzis potwierdzil opinie poprzedniego lekarza ze prawdopodobnie chlopiec,no i mnie niepokoi pewna rzecz otoz powiedzial ze moja macica jest nisko a moze jak bedzie rosnac to sie przestawi chodzi o to by dzidzia byla odwrocona do porodu glowka w dol tak naprawde nie mam pojecia o co tu chodzi mowi ze to nic powaznego ze wszystko z dzidzia dobrze no i ide w polowie sierpnia na to usg D3 tylko po to by sie upewnic czy rzeczywiscie wszystko jest dobrze.Jesli cos wiecie na temat macicy prosze napiszcie cos ::)

Witam kobietki
wczoraj bylismy na USG. ciąża to już 13 tydz. i 4 dzień, czyli tydz póxniej
dzidzius mierzy 7,11 cm, waży 78g i miał bad. kosci nosowej, fałdu karkowego oraz obwód główki, brzuszka, kosc udową. wyszło ze wszystko jest dobrze i baby zdrowe. nawet nie wiecie jaka to ulga i szczęście
i wczoraj było widac płeć, to nieprawda ze widać dopiero ok 20 tyg. to zalezy od wprawnego oka lekarza u nas na 99% będzie synek. mąż szczęsliwy, ja zresztą tez. a najwazniejsze - ze zdrowe
mój dzidziuś wczoraj jak zajechaliśmy do lekarza na USG to spał, póxniej tak się obracał, ż ewogóle nie miał ochoty nas badanie. w końcu lekraz kazał mi pospacerowac po gabinecie, póxnije przewrócić się z boku na bok i efekt był taki- ze dzidziuś idealnie ułożył sie bokiem do badania i zacząl nam ziewać! to było piękne! Ale wszystko udało się już wtedy zbadać.
życze również cudownych wrażeń na oglądaniu swojego maleństwa

reklama
Ja ide na mastepne badanie usg w czwartek wiec jeszcze prawie caly tydzien. Ale juz odliczam dni.
A nie wiecie jakie badania robi sie w 20 tyg?? i Ci sie mierzy wtedy na usg?
Wprawdzie to dopiero za miesiac no ale juz o tym mysle...

Do góry