reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dominik piękne imię, i nie jest jakoś szczególnie popularne, co też jest na plus.
Co do byłej, to zależy czy to był poważny, długi związek czy bardziej przelotny. Jak długi, to ja chyba bym odpuścila aby mężowi za bardzo się byla nie przypominała oraz żeby była nie myślała że to z jej powodu takie imię wybraliście 🙈
Chociaz, lata temu, gdy jeszcze studiowałam, pracowałam w miejscu, gdzie musiałam nosić plakietke z imieniem. Przyszedł kiedyś taki facet i powiedział że tak bardzo mu się podoba moje imię i tak miała na imię jego pierwsza miłość i tak ma na imię jego córka 🙂 więc jak widać niektórzy nie patrza na przeszłość, tylko wybierają imiona które naprawdę im się podobają 🙂 no, chyba że mama dziecka nie zna historii pierwszej miłości, to inna sprawa 😉
W sumie też mądrze, byli 2 lata i nigdy nie powiedział jej że ją kocha, bo jej nie kochał. A mój mąż akurat jest taki, że nie rzuca słów na wiatr. Bardzo specyficzny człowiek 🤣

reklama
My z mężem jeżeli chodzi o imię to mamy na maksa grubą rozkmine. Ze wszystkich imion udało nam się wspólnie ustalić 3: Bruno, Olaf i Dominik. Bruno odpadł bo jak zauważyłam na jakimś filmiku na insta mamuśka prosiła o propozycje dla chłopca to w co drugim był Bruno 😅 Olaf jest super, ale Dominik też bo lubimy szybkich i wściekłych i tam jest Dominic toreto 🤣 mam jeden mały problem 🤣 była mojego męża to Dominika 🤣 i nie wiem czy jest to już moja zbyt duża przesada czy nie nadalybyscie imienia od byłej? Tylko że to forma męska 🤪
Mnie też bardzo podoba się imię Dominik. Takie teraz rzadziej spotykane. Mamy kolegę Dominika i super facet z niego, nawet śmiałam się do męża, że córce dać Dominika to mówi, że jeszcze znajomi pomyślą, że po tacie, bo spędzamy ze sobą trochę czasu 😁 🤣

Żeby ta była Twojego męża jak się dowie, że daliście synkowi na imię Dominik nie pomyślała przypadkiem , że mąż ma jakiś sentyment to tego imienia🤣🤣🤣 - żartuję oczywiście 😉 a tak serio to Dominik w ostatnim czasie nie słyszałam ale akurat do mnie bardziej przemawia Olaf 😊
Też o tym pomyślałam 😅 a dawno temu byli razem? Bo jak to jakiś stary związek i bez miłości ( skoro jej nie powiedział nigdy że ją kocha) to bym wybrała Dominik ale jak taki w miarę świeży ( nie wiem ile czasu jesteście razem 😃) to bym wybrała Olaf.

Też o tym pomyślałam 😅 a dawno temu byli razem? Bo jak to jakiś stary związek i bez miłości ( skoro jej nie powiedział nigdy że ją kocha) to bym wybrała Dominik ale jak taki w miarę świeży ( nie wiem ile czasu jesteście razem 😃) to bym wybrała Olaf.
Ją zostawił dla mnie 😅 a my jesteśmy 6 lat :p ale mają jakiś minimalny kontakt, bo mąż jest mechanikiem więc czasem napisze żeby coś się o auto spytać 😡 ogólnie nie uważam, że mąż by mnie zdradził z nią czy ma do niej jakieś uczucia, tylko takie człowiek ma w środku głupie uczucie że ona sobie pomyśli że to na jej cześć 🤣 ogólnie Dominik jest naprawdę super i mi się podoba, tylko to takie głupie uczucie z tyłu głowy, że ona będzie się chełpić 🤪

Ją zostawił dla mnie 😅 a my jesteśmy 6 lat :p ale mają jakiś minimalny kontakt, bo mąż jest mechanikiem więc czasem napisze żeby coś się o auto spytać 😡 ogólnie nie uważam, że mąż by mnie zdradził z nią czy ma do niej jakieś uczucia, tylko takie człowiek ma w środku głupie uczucie że ona sobie pomyśli że to na jej cześć 🤣 ogólnie Dominik jest naprawdę super i mi się podoba, tylko to takie głupie uczucie z tyłu głowy, że ona będzie się chełpić 🤪
Rozumiem te obawy bo też pewnie bym tak myślała 🙈 ale imię naprawdę ładne. Też bym tak nazwała synka ale mąż trochę kręci nosem

Jasne, rozumiem ☺️ ale właśnie przez to uczucie z tyłu głowy nie wiem czy bym umiała. Z mężem jesteśmy 17 lat razem a przed nim byłam z takim Kubą. To była mega dziecięca miłość, poznaliśmy się mając 17 lat 😅 jak jeszcze nie wiedzieliśmy czy będzie chłopiec czy dziewczynka to moim wyborem był Kubuś bo mi się przez te wszystkie lata same super Kubusie trafiały w przedszkolu, a w ogóle mi się to imię nie kojarzy z byłym ( przez te wszystkie lata się nie widzieliśmy ) no ale mój mąż tylko na mnie spojrzał i powiedział ,,zapomnij" 😄😂🙈 także właśnie o to Twoje uczucie chodzi. Nie o zdrade czy kontakt z była tylko o Twoje uczucia 🙂

Ja myślę że jak masz tego typu rozkminy to nie ma co. To już któryś wpis jakbyś się właśnie tłumaczyła i sama siebie chciała przekonać. Więc dla mnie to już znak że źle będziesz się z tym czuła i myślę że Olaf będzie lepszym rozwiązaniem 😃

reklama
Do góry