reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Tak robiłam. Endo mi zleciła zrobić
No ten teges… Pytałam ginekologa o to i powiedział, że suplementacja żelaza to i tak po 16 tygodniu chyba, jeśli dobrze pamiętam. Więc będę sobie dalej żyć z moją ferrytyna.

Załączniki

• IMG_2650.jpeg
    IMG_2650.jpeg
    27 KB · Wyświetleń: 52
reklama
No ten teges… Pytałam ginekologa o to i powiedział, że suplementacja żelaza to i tak po 16 tygodniu chyba, jeśli dobrze pamiętam. Więc będę sobie dalej żyć z moją ferrytyna.
Tak, nie jest wskazana, jeżdżę na wlewy żelaza . I w ciąży mam zakaz x) więc staram się zawsze jakoś dożyć na moich wynikach do końca ciąży:p

Dziewczyny , ja już po wizycie, wszystko ok, bije serduszko... Teraz czekam tylko aż cały stres ze mnie zejdzie... Czy robiła któraś z was badania krwi z Medicover? Mój gin mówi że wystarczy jak pokaże kartę ciąży i mi zrobią, coś mi się piękne to wydaje:) nie za bardzo chce iść do jakiegoś gina od nich, czy ogólny może wypisać?
Ja robię . Nie ma problemu 😊

Powiem wam jeszcze coś. Na USG dalej był widoczny mój drugi pęcherzyk podzielił się nawet na pół czyli miały być z niego bliźniaki jednojajowe. Niestety przykro bo nie przetrwa tego. Jest cały czas za mały wiwielkościow

Przykro mi.
Możesz powiedzieć jak to dokładnie wyglądało? To podzielenie? Masz może zdjecie?

Czyli miałabyś trojaczki ogólnie? 🤔

U mnie ten pęcherzyk ciążowy dziwny był. Bo wyglądał jakby przez środek szła blona, taka cieniutka kreska, ale pęcherzyk żółtkowy był jeden. Pytałam ją co to za blona bo nie pamiętam żebym miała w poprzednich ciążach takie coś, ale mówiła, że to od pęcherzyka żółtkowego i że wszystko w normie,ciaża pojedyncza 😬

Dziewczynki, a jaką macie ferrytynę, badałyście ją ?
Ja pół roku temu miałam ferrytyne 8, po miesiącu małej suplementacji ale i pilnowania się diety wzrosła do 45, teraz jeszcze nie badałam.
To co głównie robiłam to pilnowalam żeby nie popijać dań " z żelazem" herbata ani kawa.. obniżają wchłanianie żelaza nawet o 40-60% - tylko rozcieńczonym sokiem jabłkowym, dużo duszonej wołowiny, tez buraczków i szpinaku ale najlepiej się wchłania właśnie z mięska, więc miałam zielone światło na hamburgery i śmiałam się że to moje lekarstwo🤣

reklama
U mnie ten pęcherzyk ciążowy dziwny był. Bo wyglądał jakby przez środek szła blona, taka cieniutka kreska, ale pęcherzyk żółtkowy był jeden. Pytałam ją co to za blona bo nie pamiętam żebym miała w poprzednich ciążach takie coś, ale mówiła, że to od pęcherzyka żółtkowego i że wszystko w normie,ciaża pojedyncza 😬
Wyśle Ci w wiadomości :)

Do góry