reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

aspargin to tez lek ale tak niskie dawki ze bys miala paczke na chwile doslownie 😂 bo to 6 dziennie sie bierze no to daj spokoj szkoda zoladka 😂 tu juz laski pisaly jakie sa dobre 😃
No dokładnie! Mam brać po 6 dziennie więc w sekundę opakowanie znika! A jak mam być szczera to ostatnio w ogóle nie działa- brzuch mam non stop napięty 😭 ale rąk jak pisałam- szyjka długa i z dzidzia wszystko ok. Imprezuje non stop 🤣

reklama
No dokładnie! Mam brać po 6 dziennie więc w sekundę opakowanie znika! A jak mam być szczera to ostatnio w ogóle nie działa- brzuch mam non stop napięty 😭 ale rąk jak pisałam- szyjka długa i z dzidzia wszystko ok. Imprezuje non stop 🤣
Spróbuj sobie zmienić na te co pisałyśmy, nie dość że będzie mniej tabletek to może też lepiej tamte na Ciebie zadziałają 😃

Dziewczyny, jak często twardnieje Wam brzuch? Ostatnio zauważyłam że u mnie dosyć często. Miałam wizytę w zeszłym tyg i moja gin mówi że wszystko ok z szyjka i dzieckiem ale jakoś mi to spokoju nie daje. Biorę aspargin a kolejną wizytę mam za tydz
Często 😰
Obecnie w ciagu dnia jest kepiej, ale noce są ciężkie.
Aspargin jest ok, bo dobrze sie wchłania z tym potasem, ale niestety jest zbyt niski. Ja bym nie rezygnowała z asparginu tylko zmniejszyła do dwoch tabletek dziennie a dołączyła np MagneB 6 forte co najmniej 3x dziennie po 2 tabletki.
Dziewczyny jak wasze bombeki jak chodzi o ruchy. Ja zauwazylam ze moj I'm starszy tym bardziej leniwy. Dslej sie rusza i go czuje w tych smych porach dnia ale ma takie dni jakby sobie siedzial ' a kopne ja raz czy 2 niech siencieszy' a 2 dni pozniej to jakby maraton sobie tam robil. Tez tam macie ?
Aktualnie 31 tydzien
U mnie sportowiec. Baaaardzoooo aktywny.
Od rana szaleje co najmniej 20h na dobę kopie. Nawet jak sie przebudze w nocy na siku to go czuję. 🙄
Zasypia na 20 minut a potem kilka godzin szalenstwa, pewnie brak mu kołysania bo cały czas leżę. 😰

No i mam GBS z odbytu dodatni 🤕😭😭😭
Pytałam doktora, nie leczy sie tego. Antybiotyk dostaje sie przy porodzie a potem dziecko pozostaje pod ich obserwacja.
Bardzo sie martwię 😭

Dowiedziałam się, ze mogłam zarazić się:
a) przez brudne ręce
b) przez zjedzenie czegoś zajazonego lub wypicie mleka niegotowanego.
A ja piłam kawę ze świeżym mlekiem. 🤕

Często 😰
Aspargin jest ok, bo dobrze sie wchłania z tym potasem, ale niestety jest zbyt niski. Ja bym nie rezygnowała z asparginu tylko zmniejszyła do dwoch tabletek dziennie a dołączyła np MagneB 6 forte co najmniej 3x dziennie po 2 tabletki.

Od rana szaleje co najmniej 20h na dobę kopie. Nawet jak sie przebudze w nocy na siku to go czuję. 🙄
Zasypia na 20 minut a potem kilka godzin szalenstwa, pewnie brak mu kołysania bo cały czas leżę. 😰

Pytałam doktora, nie leczy sie tego. Antybiotyk dostaje sie przy porodzie a potem dziecko pozostaje pod ich obserwacja.
Bardzo sie martwię 😭

a) przez brudne ręce
Teraz oglądałam sztukę rodzenia to akurat mówili że 1/3 rodzących ma dodatni gbs. Nie ma co się przejmować, dadzą antybiotyk i tyle.
Ile jest kobiet które mają poważniejsze choroby - hiv pozytywny czy zapalenie wątroby a dzieci są zdrowe. Nie martw się bo to naprawdę nie koniec świata 🙂

Teraz oglądałam sztukę rodzenia to akurat mówili że 1/3 rodzących ma dodatni gbs. Nie ma co się przejmować, dadzą antybiotyk i tyle.
Ile jest kobiet które mają poważniejsze choroby - hiv pozytywny czy zapalenie wątroby a dzieci są zdrowe. Nie martw się bo to naprawdę nie koniec świata 🙂
moje wszystkie znajome mialy dodatni 😃 kazda po kolei a troche ich rodzilo w ostatnim czasie

Dziewczyny, jak często twardnieje Wam brzuch? Ostatnio zauważyłam że u mnie dosyć często. Miałam wizytę w zeszłym tyg i moja gin mówi że wszystko ok z szyjka i dzieckiem ale jakoś mi to spokoju nie daje. Biorę aspargin a kolejną wizytę mam za tydz
A czym Ci się to objawia?

reklama
Często 😰

Bardzo sie martwię 😭

a) przez brudne ręce
Moja siostra miała dodatni, koleżanki, to jest tak bardzo normalne że bardziej się nie da :)

Do góry