jaka masz temperaturę?Matko zaś rośnie temperatura .. nie dodzwoniłam się nigdzie. Jutro spróbuję Jescze
reklama
Patka2207
Fanka BB :)
38,1 terazjaka masz temperaturę?
Mama23?????
A masz jakieś inne objawy oprócz gorączki ?Matko zaś rośnie temperatura .. nie dodzwoniłam się nigdzie. Jutro spróbuję Jescze
sugarcane
@dominisia2605
To moja druga ciąża, mam na pokładzie 6latka, na razie staram się nie stresować, jestem ogólnie w miarę spokojna i dobrej myśli, ale mam tez świadomość że może być różnie. To jeszcze bardzo wcześnie, a przejście grypy dodaje ryzyka.. a ja jak na razie nie miałam jeszcze USG, więc w sumie nie wiem dużo..
Miałam w poprzedniej ciąży cukrzycę ciążowa, ale po ciąży nikt mi nie chciał zlecić krzywej cukrowej, skoro cukier na czczo był prawidłowy więc tak na prawdę teraz się okaże czy znowu coś jest nie tak - chyba powinno się już jakoś na początku badać krzywa jeśli w poprzedniej ciąży była cukrzyca..?
To moja druga ciąża, mam na pokładzie 6latka, na razie staram się nie stresować, jestem ogólnie w miarę spokojna i dobrej myśli, ale mam tez świadomość że może być różnie. To jeszcze bardzo wcześnie, a przejście grypy dodaje ryzyka.. a ja jak na razie nie miałam jeszcze USG, więc w sumie nie wiem dużo..
Miałam w poprzedniej ciąży cukrzycę ciążowa, ale po ciąży nikt mi nie chciał zlecić krzywej cukrowej, skoro cukier na czczo był prawidłowy więc tak na prawdę teraz się okaże czy znowu coś jest nie tak - chyba powinno się już jakoś na początku badać krzywa jeśli w poprzedniej ciąży była cukrzyca..?
Patka2207
taki Katar nie katar coś siedzi ale jeszcze nie zatkany. Robię inhalacje i gardło takie podrażnione, nie boli jakoś strasznie no i bóle mięśni. Napisał mi ostre zapalenie gardłaA masz jakieś inne objawy oprócz gorączki ?
Memories
Zaangażowana w BB
@Patka2207 na noc zawsze gorączka rośnie niestety chyba musisz to przeżyć
@dominisia2605 nie jestem jeszcze mamą i po poronieniu w sierpniu i z racji wieku (33lata) stresuje się mega! Z jednej strony jak dziewczyny piszą wiem, że nie mogę na ten moment nic więcej zrobić, staram się czerpać pozytywną energię od męża i przyjaciółki, ale no z drugiej strony mam ciągle myśl, że „pewnie nic z tego nie będzie”.
Zazdroszczę tym niestresującym się
Dziewczyny z zaparciami - jak sobie radzicie? Od tygodnia nie byłam na toalecie świeży hemoroid sprzed 2 tygodni nie pomaga
@dominisia2605 nie jestem jeszcze mamą i po poronieniu w sierpniu i z racji wieku (33lata) stresuje się mega! Z jednej strony jak dziewczyny piszą wiem, że nie mogę na ten moment nic więcej zrobić, staram się czerpać pozytywną energię od męża i przyjaciółki, ale no z drugiej strony mam ciągle myśl, że „pewnie nic z tego nie będzie”.
Dziewczyny z zaparciami - jak sobie radzicie? Od tygodnia nie byłam na toalecie świeży hemoroid sprzed 2 tygodni nie pomaga
Patka2207
ja tam nie jestem ważna. Ważne żeby ten okruszek miał się dobrze bo plamienia 3 dzień nie pomagają mi myśleć pozytywnie…@Patka2207 na noc zawsze gorączka rośnie niestety chyba musisz to przeżyć
IlaDusia
tego to boje się jak ognia w poprzedniej ciąży był dramat. Normalnie to ratuje się 3 lampkami wina ja wieczór i rano już nie mam tego problemu ale teraz nie ma takiej opcji więc na hemoroidy mam Diosminex - uratowało mnie to w ciąży bo już z płaczem dzwoniłam do swojego gina i to mi właśnie polecił. Teraz staram się dużo pić baasrdzo dużo pić i rano verdib póki co trochę pomaga. Zawsze miałam luźne kupy a teraz muszę troszkę posiedzieć w toalecie@Patka2207 na noc zawsze gorączka rośnie niestety chyba musisz to przeżyć
Ja też od wczoraj stan podgorączkowy i wczoraj Apap wzięłam. Dziś już nos zawalony i mnie trzęsie. Ale nie panikuje. W pierwszej ciąży miałam covida i też na spokojnie podeszłam. Nie możesz się tak stresować, bo to najbardziej może zaszkodzić 38.1 to nie jest jakaś wysoka gorączka, więc spokojnie38,1 teraz
reklama
Olcia25
Początkująca w BB
polecam tę opaski , ja je wczoraj popołudniu założyłam i dobrze się czułam , wreszcie coś w domu porobilam bez problemu i jadłam to co chciałam . Raz mnie trochę przytulilo ale przez to że zjadłam śledzia i chyba bobas lubi a tak to dzisiaj też od rana spoko jest
Ja w poprzedniej ciąży używałam ale tam nic nie pomagało, nie było wtedy jeszcze tych tabletek na mdłości, ale po opaskach nie było szału
Od kiedy i czym zamierzacie smarować brzuszki i miejsca narażone na rozstępy?
Macie jakąś sprawdzoną polecajkę?
ja nie smarowałam niczym, brzuch miałam ogromny a zero rozstępów, za to mam na biodrach i na piersiach bo bardzo urosły po porodzie
Też tak macie dziewczyny już które są mamami że już inaczej podchodzicie do ciąży i co będzie to będzie ? Dużo mniej stresu ?
Z jednej strony jest stres bo wiem jak wyglądała poprzednia ciąża i liczę się z tym że może być ciężko, z drugiej strony wiem że każda ciąża jest inna i nie mam na wiele rzeczy wpływu, co ma być to będzie
ja w drugiej ciąży tak miałam byłam nastawiona że będę mieć pessar itd i wszystko na spokojnie szło teraz byłam bardziej zestresowana bo tej ciąży biochemicznej ale już wyluzowałam
Mogę zapytać o ten pessar ? W pierwszej ciąży miałaś a w drugiej z szyjką ok ? Ja mam właśnie problemy z szyjką i tego sie najbardziej boję w tej ciąży...
@Patka2207 na noc zawsze gorączka rośnie niestety chyba musisz to przeżyć
Polecam czopki E...v...a...q ( mam nadzieje ze bedzie widać nazwę ), one inaczej działaja niż te glicerynowe i można bez obaw często używać. I zdecydowanie pilnować żeby często chodzić. Ja sobie właśnie muszę zapasy zrobić i duuuuuzo pić wody.
ja tam nie jestem ważna. Ważne żeby ten okruszek miał się dobrze bo plamienia 3 dzień nie pomagają mi myśleć pozytywnie…
Zdrówka i spokoju życzę ️
Podziel się: