reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

No niestety... Chyba w większości szpitali jest problem z anestezjologami 😥 ale masz rację że nie powinno tak to wyglądać
To jest dramat. Dobry szpital a konkretnie oddział ginekologiczno - położniczy. Rodziłam i wiem. Lekarze na medal, położne i reszta personelu. Cały blok porodowy po remoncie, warunki super a znieczulenia kurna mać nie dostanę. Jestem więcej niż pewna🥺 chciałabym naprawdę chociaż ten jeden i ostatni już raz.

reklama
Kurczę nie da się na to nawet jakiś zapisać 🤣 bo porodu się nie jest w stanie przewidzieć. Kurna ja bym nawet zapłaciła żeby tylko dali

no ja nawet nie mam co liczyc na zzo 😂 maja w ofercie ale lekarza nie ma ktory poda 😃wiec bedzie pierwszy porod na bogato 😃
I o to chodzi... W ofercie jest a tak naprawdę nie ma😔 u nas na stronie szpitala informacja że znieczulenie dostępne a jakoś nigdy nie dostałam. Przecież nawet przy ostatnim wywołanym porodzie był czas na to i też mi nie dali.

I o to chodzi... W ofercie jest a tak naprawdę nie ma😔 u nas na stronie szpitala informacja że znieczulenie dostępne a jakoś nigdy nie dostałam. Przecież nawet przy ostatnim wywołanym porodzie był czas na to i też mi nie dali.
gdyby to bylo dostepne bez problemu to ile porodow byloby wiecej.. a tak to kobiety sie boja i je rozumiem bo sama sie boje i to jak przezyje ten porod zadecyduje czy bede chciala miec wiecej dzieci ..

Teraz sprawdzałam i spadło 119/68
Może to jednorazowe, ale zauważyłam, że cukier wieczorami i nocą jest wysoki w okolicach 140.
Coś się chyba chrzani. 🙄
Zauważyłam że sporo kobiet pod koniec ciąży zaczyna mieć problem z ciśnieniem. Na początku niskie a w 3 trymestrze wysokie. Ja też mierze kilka razy dziennie. Lekarz kazał reagować jak ciśnienie powyżej 140 będzie się utrzymywać cały czas.

I tu mnie zaskoczyłaś bo nie chodziłam ale jestem więcej niż pewna że położna mi nie kazała
Bardzo jestem ciekawa właśnie jak to wygląda. Po znieczuleniu, bo właśnie ta nasza położna powiedziała że można, ale masz ktg cały czas. Więc najlepiej gdzieś blisko łóżka, na piłce itp. a do toalety nie chodziłaś?

reklama
Bardzo jestem ciekawa właśnie jak to wygląda. Po znieczuleniu, bo właśnie ta nasza położna powiedziała że można, ale masz ktg cały czas. Więc najlepiej gdzieś blisko łóżka, na piłce itp. a do toalety nie chodziłaś?
Ktg podłączają przed podaniem zzo i to na ok godzinę dlatego ostatnio nie zdążyło u mnie zadziałać bo przez tą godzinę mocno poszło rozwarcie. Jak jest wszystko ok to podają znieczulenie a ktg podłączają. Przynajmniej ja tak miałam dwa razy

Do góry