reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Oho! U mnie pojawiły się pierwsze rozstępy... Na piersiach na dole... Komuś się też przytrafiły czy jestem jedyną "szczęściarą"? 😅 Kiedyś usłyszałam że rozstępy ciężarnych to tygrysie paski 🤣🤣🤣 bo takie z nas matki lwice 🤣🤣🤣 nie utożsamiam się z tym stwierdzeniem, ale tak mi się przypomniało 😅

U mnie niestety też wyszły, ale podoba mi się historia o matkach lwicach i tego będę się trzymać. 😁

reklama
Oho! U mnie pojawiły się pierwsze rozstępy... Na piersiach na dole... Komuś się też przytrafiły czy jestem jedyną "szczęściarą"? 😅 Kiedyś usłyszałam że rozstępy ciężarnych to tygrysie paski 🤣🤣🤣 bo takie z nas matki lwice 🤣🤣🤣 nie utożsamiam się z tym stwierdzeniem, ale tak mi się przypomniało 😅
Ja w pierwszej ciąży nie widziałam rozstępów pomijając okolice pępka 🙈 jak urodziłam....ajjj.... I zobaczyłam ile jest pasków na brzuchu to byłam w szoku 🙈 po roku zrobiły się cieniutkie i jasne 🥰 teraz już widzę, że pasiak wraca do akcji 😂

Dobrze wiedzieć że po szczotkowaniu znikają. Myślałam że jak już wyjdą to zostają na zawsze.
Dziewczyny a z innej beczki. Słyszalyscie coś o tensie porodowym? Wprowadzili go w szpitalu w którym planuje rodzić. Co prawda nastawiam się na zzo ale ponoć to też jest fajna opcja. Macie jakieś info na ten temat?

Dobrze wiedzieć że po szczotkowaniu znikają. Myślałam że jak już wyjdą to zostają na zawsze.
Dziewczyny a z innej beczki. Słyszalyscie coś o tensie porodowym? Wprowadzili go w szpitalu w którym planuje rodzić. Co prawda nastawiam się na zzo ale ponoć to też jest fajna opcja. Macie jakieś info na ten temat?
Nam położna mówiła że istnieje i że u nas w szpitalach nie ma ale można sobie wypożyczyć ze sklepu. Jedna dziewczyna ze szkoły rodzenia mówiła że jej na początek pomagało. Nie można wtedy chodzić pod prysznic z tym urządzeniem 😅

A cóż to za cudo?

A cóż to za cudo?

Takie informacje znalazłam w necie ale myślałam że może macie jakieś informacje od położnych/ koleżanek czy to jest skuteczne. W moim szpitalu ponoć od 2 lat można z tego korzystać

Ja Wam powiem dziewczyny, że bardzo bym chciała zmniejszyć trochę ból porodowy, bo wiem co mnie czeka i jestem przerażona🙈 ale powiem szczerze, że idę na żywioł i raczej nie liczę na nic. Nie nastawiam się nawet na znieczulenie. Przy żadnym porodzie nie dostałam... 🙈 Ostatnio na wizycie rozmawialam na ten temat z lekarzem i w sumie ból jest straszny i łzy mi się cisną do oczu jak myślę o tym, ale chyba trochę przemawiają do mnie argumenty które przedstawia mi lekarz. Choć z drugiej strony uważam że medycyna idzie do przodu. Kobiety robią wszystko od biustu po pośladki 🙈 a poród w dalszym ciągu jest bolesny😱

reklama
Ja Wam powiem dziewczyny, że bardzo bym chciała zmniejszyć trochę ból porodowy, bo wiem co mnie czeka i jestem przerażona🙈 ale powiem szczerze, że idę na żywioł i raczej nie liczę na nic. Nie nastawiam się nawet na znieczulenie. Przy żadnym porodzie nie dostałam... 🙈 Ostatnio na wizycie rozmawialam na ten temat z lekarzem i w sumie ból jest straszny i łzy mi się cisną do oczu jak myślę o tym, ale chyba trochę przemawiają do mnie argumenty które przedstawia mi lekarz. Choć z drugiej strony uważam że medycyna idzie do przodu. Kobiety robią wszystko od biustu po pośladki 🙈 a poród w dalszym ciągu jest bolesny😱
Dlatego ja zbierałam bardzo dużo informacji na temat szpitali i na szczęście mam parę w okolicy w których w ostatnim czasie nie odmówiono nikomu znieczulenia. Ja też chcę zzo, myślałam że najpierw skorzystam z ulitivy, ale jak poczytałam że to wpływa na dziecko bo to opioidy to od razu rezygnuję. Tylko zzo

Do góry