reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

fajnie że płacą chociaż za te dolegliwości ciążowe 😁 ja akurat też mam kontrakt stały, ale jakby firma miała kłopoty to przed niczym mnie on nie uchroni. Na szczęście nic tego nie zapowiada. Z resztą macierzyński to i tak są jakieś śmieszne pieniądze więc wiele bym nie straciła 🤣
powiem szczerze,że wychodzę teraz lepiej jak siedzę w domu i mam płatne 100% za mdłości 🤣 niż jakbym była w pracy. Okres wakacyjny to u nas zawsze katastrofa z godzinami ponieważ pracuję w firmie mięsnej 😏 mimo iż moja praca polega tylko na staniu przy komputerze sprawdzaniu lotów kodów orderów i ilości mięsa pakowanego na palety to i tak szef stwierdził ,że praca nie jest odpowiednia do mojego stanu . 😅 Taki szef to złoto 😅 jedź do domu, leż a my Ci będziemy za to płacić 😅

reklama
powiem szczerze,że wychodzę teraz lepiej jak siedzę w domu i mam płatne 100% za mdłości 🤣 niż jakbym była w pracy. Okres wakacyjny to u nas zawsze katastrofa z godzinami ponieważ pracuję w firmie mięsnej 😏 mimo iż moja praca polega tylko na staniu przy komputerze sprawdzaniu lotów kodów orderów i ilości mięsa pakowanego na palety to i tak szef stwierdził ,że praca nie jest odpowiednia do mojego stanu . 😅 Taki szef to złoto 😅 jedź do domu, leż a my Ci będziemy za to płacić 😅
W ciąży przy tym mięsie mogłoby być srogo 🤢🤢🤢

Ja jutro jadę na wizytę i mąż będzie ze mną pierwszy raz, za tydzień na prenatalne też jedziemy razem. A dzisiaj sobie wspólnie posłuchaliśmy serduszka detektorem i powiedział że zaczyna docierać do niego że żeśmy człowieka zrobili 😂❤️ a co do słuchania dopplerem to były badania które mówiły o ryzyku poronienia u zarodków słuchanych Dopplerem ale nie były to badania na ludzkich zarodkach z kwestii oczywistych :) z tego co wiem kiedyś było to standardem, teraz raczej się tego unika ale tu głównie chodzi o takie mm zarodeczki. Jak są już w cm to niby jest okej. Ja pierwszy raz słyszałam w 8+0. Ja uważam że jeśli ciąża ma się utrzymać to i doppler tego nie zepsuje

Załączniki

• Messenger_creation_d9f8fd10-5727-4c13-ab61-c93e66d50bef.jpeg
    Messenger_creation_d9f8fd10-5727-4c13-ab61-c93e66d50bef.jpeg
    100 KB · Wyświetleń: 62
  • Messenger_creation_95a9845d-54be-49aa-abe5-1803233775f3.jpeg
    Messenger_creation_95a9845d-54be-49aa-abe5-1803233775f3.jpeg
    109,1 KB · Wyświetleń: 61
Super! 😻 To pierwsze grupowe prenatalne mamy już za sobą, kto jeszcze w najbliższym czasie wizytuje? 😀
Czy do tego badania trzeba się jakoś przygotować lub znać odpowiedzi na jakieś pytania jak to już było poruszone w filmiku czy raczej o nic nie pytali? ☺️ a i czy do tego USG trzeba mieć pełny pęcherz? 🤔

Ja dzisiaj kiepsko się czuję, boli mnie głowa całe popołudnie 🤯
Ja mam we wtorek prenatalne ale to takie ze skierowaniem i markerami mama 30 plus 😀

reklama
Do góry