reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja, zrobiłam jeden test. Objawy nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem. Byłam 3 razy w ciazy i w każdej nagle przestawały mnie boleć piersi. 2 ciążę poronione i z jednej mam synka z 31.12.2022🙈
Biorę clexane raz dziennie i luteinę, ale strasznie mi po niej niedobrze, wrr. Zastrzyków nienawidzę ( w tamtej ciąży zrobiłam 150) ale w odróżnieniu do poprzedniej ciąży chociaż nie robią mi się siniki.
Ja po prostu nie mam innej możliwości. W Norwegii na tak wczesnym etapie ciąży do lekarza nikt mnie nie przyjmie.Dopiero idzie się około 10 tygodnie ciąży i wtedy robią test ciążowy i badanie krwi.Przysluguje tylko jedno usg w połowie ciąży. Ciaze prowadzi lekarz pierwszego kontaktu albo położna. Bety
to czekanie jest dobre i nie dobre 😆 z jednej strony na razie na spokojnie czekam na wizytę, nie analizuje rozmiarów pęcherzyka, nie stresuję brakiem serduszka, a z drugiej strony jak widzę zdjęcia innych małych kropek to zazdroszczę, bo chciałabym wiedzieć czy moja kropka też jest ze mną….
Z objawów to u mnie skromnie raczej, mdłości zwłaszcza jak jestem głodna, zmęczenie i brak okresu 😜
Właśnie mam tak samo😊 Też sobie spokojnie czekam i niczego nie analizuje 😉 Nie denerwuję się badaniami, bo nie mam możliwości ich zrobić 😊 Za ponad tydzień będę w Polsce, to dopiero wtedy będę u ginekologa 😊

reklama
Ja ostatnio słabo śpię, sikam w nocy 🤦, padam w dzień na twarz ( z 2 latkiem to wyzwanie...chyba, że pójdzie na drzemkę) i coś czuję, że zaczynają ruszać mdłości 🙈 już miewam odruch wymiotny 😔 ojjj....boje się kolejnych tygodni. W ciąży z synem nie żyłam do 16 tygodnia...a wtedy mogłam leżeć i błagać o litość... Teraz jest "mama, mama" 😂
łączę się w bólu, mój roczniak ma niespożyte pokłady energii i ciągle jest tylko mama i mama, a i oczywiście bieganie za nim i noszenie go na rękach to codzienność 🙈

Ja po prostu nie mam innej możliwości. W Norwegii na tak wczesnym etapie ciąży do lekarza nikt mnie nie przyjmie.Dopiero idzie się około 10 tygodnie ciąży i wtedy robią test ciążowy i badanie krwi.Przysluguje tylko jedno usg w połowie ciąży. Ciaze prowadzi lekarz pierwszego kontaktu albo położna. Bety

Właśnie mam tak samo😊 Też sobie spokojnie czekam i niczego nie analizuje 😉 Nie denerwuję się badaniami, bo nie mam możliwości ich zrobić 😊 Za ponad tydzień będę w Polsce, to dopiero wtedy będę u ginekologa 😊
a to u nas są dwa usg w 12 tyg i w 20. Jeśli coś jest nie tak typu cukrzuca ciążowa czy położenie łożyska to wtedy dokładają dodatkowe scany. Oczywiście można zrobić prywatnie chociaż usg. I ciążę też prowadzi położna. Jeszcze chwila i też się dowiemy co „w trawie piszczy” 😉😉😉

a to u nas są dwa usg w 12 tyg i w 20. Jeśli coś jest nie tak typu cukrzuca ciążowa czy położenie łożyska to wtedy dokładają dodatkowe scany. Oczywiście można zrobić prywatnie chociaż usg. I ciążę też prowadzi położna. Jeszcze chwila i też się dowiemy co „w trawie piszczy” 😉😉😉
A ja miałam poczucie, że dostanę zawału mając USG co miesiąc + 3 prenatalne 😂😂😂

Łączę się " w bólu". U mnie 4 latek, nie dość, że z niespożytą energią, to jeszcze pyskujący o wszystko 🤦‍♀️
Czasami mam ochotę go rozszarpac 🤣 a to mój wyczekany, wystarany pierworodny 😅

Właśnie wróciliśmy z Zoo, padam na pysk 🤣
A jutro urodziny tego Łobuza 😆 tort trzeba robić :D

Dziewczyny odebrałam betę, przyrost 83% jestem spokojna!
IMG_4417.jpeg

IMG_4418.png
IMG_4419.png

reklama
Dobry wieczór dziewczyny 😀 jak się czujecie który tydzień wychodzi wam? Kiedy wizytę macie ? Ja 24 maja ale nie wiem czy nie za wcześnie

Do góry