reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja, zrobiłam jeden test. Objawy nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem. Byłam 3 razy w ciazy i w każdej nagle przestawały mnie boleć piersi. 2 ciążę poronione i z jednej mam synka z 31.12.2022🙈
Biorę clexane raz dziennie i luteinę, ale strasznie mi po niej niedobrze, wrr. Zastrzyków nienawidzę ( w tamtej ciąży zrobiłam 150) ale w odróżnieniu do poprzedniej ciąży chociaż nie robią mi się siniki.
Ja po prostu nie mam innej możliwości. W Norwegii na tak wczesnym etapie ciąży do lekarza nikt mnie nie przyjmie.Dopiero idzie się około 10 tygodnie ciąży i wtedy robią test ciążowy i badanie krwi.Przysluguje tylko jedno usg w połowie ciąży. Ciaze prowadzi lekarz pierwszego kontaktu albo położna. Bety
to czekanie jest dobre i nie dobre 😆 z jednej strony na razie na spokojnie czekam na wizytę, nie analizuje rozmiarów pęcherzyka, nie stresuję brakiem serduszka, a z drugiej strony jak widzę zdjęcia innych małych kropek to zazdroszczę, bo chciałabym wiedzieć czy moja kropka też jest ze mną….
Z objawów to u mnie skromnie raczej, mdłości zwłaszcza jak jestem głodna, zmęczenie i brak okresu 😜
Właśnie mam tak samo😊 Też sobie spokojnie czekam i niczego nie analizuje 😉 Nie denerwuję się badaniami, bo nie mam możliwości ich zrobić 😊 Za ponad tydzień będę w Polsce, to dopiero wtedy będę u ginekologa 😊

reklama
Ja ostatnio słabo śpię, sikam w nocy 🤦, padam w dzień na twarz ( z 2 latkiem to wyzwanie...chyba, że pójdzie na drzemkę) i coś czuję, że zaczynają ruszać mdłości 🙈 już miewam odruch wymiotny 😔 ojjj....boje się kolejnych tygodni. W ciąży z synem nie żyłam do 16 tygodnia...a wtedy mogłam leżeć i błagać o litość... Teraz jest "mama, mama" 😂
łączę się w bólu, mój roczniak ma niespożyte pokłady energii i ciągle jest tylko mama i mama, a i oczywiście bieganie za nim i noszenie go na rękach to codzienność 🙈

Ja po prostu nie mam innej możliwości. W Norwegii na tak wczesnym etapie ciąży do lekarza nikt mnie nie przyjmie.Dopiero idzie się około 10 tygodnie ciąży i wtedy robią test ciążowy i badanie krwi.Przysluguje tylko jedno usg w połowie ciąży. Ciaze prowadzi lekarz pierwszego kontaktu albo położna. Bety

Właśnie mam tak samo😊 Też sobie spokojnie czekam i niczego nie analizuje 😉 Nie denerwuję się badaniami, bo nie mam możliwości ich zrobić 😊 Za ponad tydzień będę w Polsce, to dopiero wtedy będę u ginekologa 😊
a to u nas są dwa usg w 12 tyg i w 20. Jeśli coś jest nie tak typu cukrzuca ciążowa czy położenie łożyska to wtedy dokładają dodatkowe scany. Oczywiście można zrobić prywatnie chociaż usg. I ciążę też prowadzi położna. Jeszcze chwila i też się dowiemy co „w trawie piszczy” 😉😉😉

a to u nas są dwa usg w 12 tyg i w 20. Jeśli coś jest nie tak typu cukrzuca ciążowa czy położenie łożyska to wtedy dokładają dodatkowe scany. Oczywiście można zrobić prywatnie chociaż usg. I ciążę też prowadzi położna. Jeszcze chwila i też się dowiemy co „w trawie piszczy” 😉😉😉
A ja miałam poczucie, że dostanę zawału mając USG co miesiąc + 3 prenatalne 😂😂😂

Łączę się " w bólu". U mnie 4 latek, nie dość, że z niespożytą energią, to jeszcze pyskujący o wszystko 🤦‍♀️
Czasami mam ochotę go rozszarpac 🤣 a to mój wyczekany, wystarany pierworodny 😅

Właśnie wróciliśmy z Zoo, padam na pysk 🤣
A jutro urodziny tego Łobuza 😆 tort trzeba robić :D

Dziewczyny odebrałam betę, przyrost 83% jestem spokojna!
IMG_4417.jpeg

IMG_4418.png
IMG_4419.png

reklama
Dobry wieczór dziewczyny 😀 jak się czujecie który tydzień wychodzi wam? Kiedy wizytę macie ? Ja 24 maja ale nie wiem czy nie za wcześnie

Do góry