reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
To teraz muszę dorwać na jutrzejszą wizytę.
Stresuje się i teraz czytam że przy takiej wartości 8929,00 już powinno być widać na usg

Wklejone z Google
Podsumowując: Wynik 8929,00 mIU/ml beta-HCG wskazuje na obecność ciąży, prawdopodobnie w 5-6 tygodniu. Zaleca się konsultację z lekarzem w celu potwierdzenia i monitorowania ciąży.

Tak, przy stężeniu beta-hCG 8929,00 powinno być widać pęcherzyk ciążowy na USG. Przy tym poziomie gonadotropiny kosmówkowej powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy w macicy.

Kurcze robiła któraś z was Bete w diagnostyka+ mówili że wyniki po 15 będą a nadal cisza
Ja robiłam betę w diagnostyce o miałam przed 17 wyniki. Ale laboratoriów jest dużo w Polsce z diagnostyki.

Odebrałam wynik beta prawie 40tys wczoraj był zarodek ale bez akcji serca .
Podejrzewam że serce nie zabije bo powinno dawno bić.
Nie wiem co powiedzieć ale jak ciąża się zatrzymała to by beta też nie rosła. Jaki był poprzedni wynik? Jest przyrost ?

Ja robiłam betę w diagnostyce o miałam przed 17 wyniki. Ale laboratoriów jest dużo w Polsce z diagnostyki.

Nie wiem co powiedzieć ale jak ciąża się zatrzymała to by beta też nie rosła. Jaki był poprzedni wynik? Jest przyrost ?
Badałam na początku tylko .
Teraz lekarz zlecił.
Nie przekreslij tej ciąży mamy czekać.
Szukam ginekologa ale nic niema albo odległe terminy albo urlop.
Najwyżej w piątek pojadę na oddzial wieczorem jak nigdzie się nie dostanę

Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj podstawowe badania od położnej, w tym badanie moczu i wyszło dużo bakterii, sporo ponad normę 🫤 Co się z tym robi? Podejrzewam, że jak spłyną wszystkie wyniki, to ta położna coś tam napisze (w Medicover tak jest), ale nie wiem kiedy to będzie. A tak się z ciekawości pytam. Bo jeśli by to miało wymagać szybkiej interwencji to sobie zabookuję szybko jakaś telekonsultację nawet.

reklama
Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj podstawowe badania od położnej, w tym badanie moczu i wyszło dużo bakterii, sporo ponad normę 🫤 Co się z tym robi? Podejrzewam, że jak spłyną wszystkie wyniki, to ta położna coś tam napisze (w Medicover tak jest), ale nie wiem kiedy to będzie. A tak się z ciekawości pytam. Bo jeśli by to miało wymagać szybkiej interwencji to sobie zabookuję szybko jakaś telekonsultację nawet.
A dobrze pobrałaś próbkę? Ja raz odwaliłam, że przy badaniach do pracy nie umyłam się dokładnie i właśnie sporo bakterii wyszło. Ogólnie przy infekcji oprócz bakterii są azotyny i limfocyty w moczu.

Do góry