reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Hej. Czy są jakieś mamy, takie jak ja, które bazują wyłącznie na testach ciążowych I objawach ? 😅 Jedna, wiem, że jest 😉 Z drugiej strony, ma to swoje plusy, człowiek się niczym nie nakręca 😉 i spokojniej się żyje 😉
U mnie biust większy o jeden rozmiar, 😉 Sama jestem zdziwiona, że tak wcześnie.I bardzo boli. Poza tym żadnych objawów, Czasem brzuch zaboli i to wszystko. Czasem dopadnie zmęczenie.Pracuje normalnie.
Najgorsze w tym wszystkim, że zaczęły mi pękać naczynka krwionośne na nogach 😥 i mam mnóstwo czerwonych kropek.Wiecie co można z tym zrobić i jak temu zaradzić? 🙁
Ja, zrobiłam jeden test. Objawy nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem. Byłam 3 razy w ciazy i w każdej nagle przestawały mnie boleć piersi. 2 ciążę poronione i z jednej mam synka z 31.12.2022🙈
Biorę clexane raz dziennie i luteinę, ale strasznie mi po niej niedobrze, wrr. Zastrzyków nienawidzę ( w tamtej ciąży zrobiłam 150) ale w odróżnieniu do poprzedniej ciąży chociaż nie robią mi się siniki.

Cześć dziewczyny!
Ja wczoraj miałam zwariowany dzień. Do tego bolały mnie pachwiny aż nie mogłam siedzieć w pracy tak mnie ciągnęło. Później miałam zebranie u córki i nagle przestały boleć mnie piersi i tak spanikowałam a wiecie nie mogłam w miejscu publicznym obmacać z każdej strony czy bolą. Ale z bólem piersi powrócił względy spokój. Po zebraniu jka z procy wystrzeliłam do sklepu po zupkę chińską ale przepadłam na śledziach. I takim sposobem wróciłam do domu i rzuciłam się na te śledzie aż córka patrzyła na mnie i pytała czy to dobre. Potem z tych emocji zasnęłam razem z nią i tyle pożytku.
Miłego dnia wam życzę!
Wizytę miałam 7 maja... Ledwo minął tydzień a ja mam wrażenie że minęły już 3 miesiące....😥 Kolejna wizyta 4 czerwca a ja mam wrażenie że do tego czasu zamacm swoje cycki.

Hej. Czy są jakieś mamy, takie jak ja, które bazują wyłącznie na testach ciążowych I objawach ? 😅 Jedna, wiem, że jest 😉 Z drugiej strony, ma to swoje plusy, człowiek się niczym nie nakręca 😉 i spokojniej się żyje 😉
U mnie biust większy o jeden rozmiar, 😉 Sama jestem zdziwiona, że tak wcześnie.I bardzo boli. Poza tym żadnych objawów, Czasem brzuch zaboli i to wszystko. Czasem dopadnie zmęczenie.Pracuje normalnie.
Najgorsze w tym wszystkim, że zaczęły mi pękać naczynka krwionośne na nogach 😥 i mam mnóstwo czerwonych kropek.Wiecie co można z tym zrobić i jak temu zaradzić? 🙁
to czekanie jest dobre i nie dobre 😆 z jednej strony na razie na spokojnie czekam na wizytę, nie analizuje rozmiarów pęcherzyka, nie stresuję brakiem serduszka, a z drugiej strony jak widzę zdjęcia innych małych kropek to zazdroszczę, bo chciałabym wiedzieć czy moja kropka też jest ze mną….
Z objawów to u mnie skromnie raczej, mdłości zwłaszcza jak jestem głodna, zmęczenie i brak okresu 😜

Zrobiłam betę, teraz byle do wieczora w oczekiwaniu na wyniki

A z ciążowych nowości strasznie mnie dzisiaj naszło na kanapkę z serkiem topionym, hitem jest to że nie znoszę serków topionych, oczywiście załagodziłam bóla i zjadłam 😁

Ostatnia edycja:
Zrobiłam betę, teraz byle do wieczora w oczekiwaniu na wyniki

A z ciążowych nowości strasznie mnie dzisiaj naszło na kanapkę z serkiem topionym, hitem jest to że nie znoszę serków topionych, oczywiście załagodziłam bóla i zjadłam 😁
ja też po becie i jest przyrost 110 % mamy wynik 5518 do 23 powinno urosnac na tyle by zobaczyć serduszko 🙏🙏🙏czekam na progesteron jak będzie dobry to następne upuszczanie krwi dopiero gdy lekarz zleci badania….

reklama
Ja ostatnio słabo śpię, sikam w nocy 🤦, padam w dzień na twarz ( z 2 latkiem to wyzwanie...chyba, że pójdzie na drzemkę) i coś czuję, że zaczynają ruszać mdłości 🙈 już miewam odruch wymiotny 😔 ojjj....boje się kolejnych tygodni. W ciąży z synem nie żyłam do 16 tygodnia...a wtedy mogłam leżeć i błagać o litość... Teraz jest "mama, mama" 😂

Do góry