reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dziewczyny, ile czekalyscie na wyniki krzywej cukrowej? Dzisiaj rano robiłam badanie plus morfologię, mocz, TSH itd i wszystkie wyniki już są poza cukrami! Już się nakręcam że zgubili i będę musiała powtarzać...
A co do skręcającej się szyjki to też miałam w pierwszej ciąży ale ma szczęście leki pomogły i urodziłam w 39 tc

reklama
Dziewczyny, ile czekalyscie na wyniki krzywej cukrowej? Dzisiaj rano robiłam badanie plus morfologię, mocz, TSH itd i wszystkie wyniki już są poza cukrami! Już się nakręcam że zgubili i będę musiała powtarzać...
A co do skręcającej się szyjki to też miałam w pierwszej ciąży ale ma szczęście leki pomogły i urodziłam w 39 tc
O 16, tego samego dnia co badanie

Widzę że mamy podobna syt życiową- jednego syna szkolnego, drugiego przedszkolnego i styczniową córeczkę 💕
Hmmm😊 powiem tak... Najstarszy syn skończy 16 lat♥️ i córka Maja skończyła 14♥️ po prawie 10 latach pojawił się wyczekany Franio teraz ma 4,5 roku , Miłoszek planowany ma teraz 2,5 roku♥️ i va dzo ale to bardzo dużo chciałam mieć córeczkę jeszcze , ale raczej myślałam że trzeba się pogodzić z tym że już nie będzie. Oddałam wszystko i sprzedałam. Mąż żartował do rodziny oj jeszcze córka będzie u z tych żartów jest córką♥️♥️♥️ także dziewczyny moja 5 ciąża i nigdy bym nie pomyślała, że tyle dzieci będę miała🤣🤣🤣 ciężko jest ale daje radę. Dwoje starszych dzieci mieliśmy z mężem w młodym wieku no i po tylu latach obudził się ogromny instynkt macierzyński i aż tak się obudził że jest jak jest😊

Hmmm😊 powiem tak... Najstarszy syn skończy 16 lat♥️ i córka Maja skończyła 14♥️ po prawie 10 latach pojawił się wyczekany Franio teraz ma 4,5 roku , Miłoszek planowany ma teraz 2,5 roku♥️ i va dzo ale to bardzo dużo chciałam mieć córeczkę jeszcze , ale raczej myślałam że trzeba się pogodzić z tym że już nie będzie. Oddałam wszystko i sprzedałam. Mąż żartował do rodziny oj jeszcze córka będzie u z tych żartów jest córką♥️♥️♥️ także dziewczyny moja 5 ciąża i nigdy bym nie pomyślała, że tyle dzieci będę miała🤣🤣🤣 ciężko jest ale daje radę. Dwoje starszych dzieci mieliśmy z mężem w młodym wieku no i po tylu latach obudził się ogromny instynkt macierzyński i aż tak się obudził że jest jak jest😊
chryste panie ja czasami siebie nie moge ogarnac a tu taka ferajna :o podziwiam za wytrwalosc 😃 ale przynajmniej cos sie zawsze dzieje 😂

chryste panie ja czasami siebie nie moge ogarnac a tu taka ferajna :o podziwiam za wytrwalosc 😃 ale przynajmniej cos sie zawsze dzieje 😂
Starsze dzieci to już ogarnięte. Syn druga klasa technikum także oni nie męczą😉 najmłodszy daje popalić kaskader mały 😉 ja chyba jestem stworzona do tego , przynajmniej tak mi mówią🤣 bo naprawdę uważam że są kobiety które z jednym dzieckiem nie dają rady. A u mnie jakiś naprawdę to jest ok. I dom ogarnięty i dzieci ogarnięte i nawet o siebie jestem w stanie zadbać 🤣

Woow 💕 pięknie ❤️. My też zawsze chcieliśmy mieć dużą rodzinę ale tak jak z chłopakami poszło szybko 🙈 tak na Helcie 3 lata czekaliśmy. Młodsi nie będziemy dlatego na 3 zakończymy 😊 chociaż starszy syn regularnie pyta czy może się jednak nie skusimy na 4 😅 ale większość naszych bliskich znajomych to rodziny wielodzietne a w jego klasie to prawie wszyscy stąd pewnie te prośby

Woow 💕 pięknie ❤️. My też zawsze chcieliśmy mieć dużą rodzinę ale tak jak z chłopakami poszło szybko 🙈 tak na Helcie 3 lata czekaliśmy. Młodsi nie będziemy dlatego na 3 zakończymy 😊 chociaż starszy syn regularnie pyta czy może się jednak nie skusimy na 4 😅 ale większość naszych bliskich znajomych to rodziny wielodzietne a w jego klasie to prawie wszyscy stąd pewnie te prośby
Ja powiem szczerze, że kiedyś nie przypuszczałam, że będę miała tak liczną rodzinę. W młodym wieku udało nam się mieć parkę półtora roku różnicy jest. Ale tak jak pisałam że w wieku 30 lat zapragnęłam mieć dzidziusia i tak naprawdę bo edzie mała trójka ♥️ jak starsze dzieci byłyby małe to na pewno bym się nie zdecydowała na taką gromadkę 🙈 po prostu nie odczuwam aż tak , że to tyle dzieci. Super Wam się udało , że teraz dziewczynka będzie ♥️ nie każdemu się udaje. Wiadomo , że najważniejsze jest żeby dzidziuś był zdrowy, ale z tyłu głowy gdzieś tam były takie myśli żeby to była oba. Jak mi lekarz na prenatalnych powiedział w 11 TC że 75% dziewczynka to szok i niedowierzanie. Prawie do 17 TC nie wierzyłam, a tak bardzo chciałam żeby była ta moja dziewczynka♥️ teraz totalna odmiana ubranka, wózek to wszystko takie piękne i inne♥️

reklama
Nie ukrywam, że bardzo chciałam dziewczynke. Też się dowiedziałam na prenatalnych o płci w 12 tyg tylko, że z chłopakami lekarz dawał 100 procent a z dziewczynką 85. Dobre oko miał i się sprawdziło 😃

Do góry