reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Witajcie 👋

Tantum rosa można używać na dwa sposoby. Do wyparzonego kubka wlać wodę i proszek, polewać delikatnie. Jednak po porodzie naturalnym lepszym sposobem będzie buteleczka z atomizerem. Można psikać nad wanną, prysznicem.

reklama
Witam obecnie 25 tv w zeszłym tygodniu byłam na pilnej wizycie u ginekologa ponieważ napinał mi się brzuch i nie puszczało wcale okazało się że szyjka zaczyna się skracać 2;6 mm ma dostałam progesteron jutro będzie tydzień jak biorę leki niestety nadal brzuch przy siadaniu i wstawaniu bardzo mocno się napina . Oczywiście dużo leżę wizyta u gina za tydzień martwię się że już tydzień a nie czuje poprawy czy któraś mamusia też tak miała?
Mam podobnie. Biorę Luteinę 200 mg a do tego przy wzmożonym napięciu nospe. Grzecznie czekam do wizyty, ale jeśli będzie się nasilać i skurcze przepowiadające będą częstsze to pójdę od razu do doktora. Kazali przyjść w razie problemów.

Pościeli do wózka nie będę kupowała tylko śpiwór :) myślę że bardziej otula i daje ciepło w chłodne dni
A co do spania to w żadnej ciąży spać nie mogę! Budzi mnie dosłownie wszystko i ciężko mi znowu zasnąć ale nie jest to kwestia kopania tylko sama nie wiem czego 😅🙈

Ale tu cisza. Przeniosłyście się gdzie indziej?
Nikt swojego brzuszka nie wrzucił.

Jak śpicie? Mimo, że moje dziecko kopie dość mocno, udaje mi się spać jeszcze.
Macie już pościele do wózka? Jakie polecacie?
teraz jak dodalas link to dodalam bo tak to nie moglam znalezc watku 😂 jak ugasze zgage to staram sie zasnac jak najszybciej 😂😂 i budze sie 2x na siku 😃 ale przed snem jeszcze ide z 4 razy 😃 nie sypiam najgorzej chyba, ze mlody mi robi imprezke albo robi trening kopania 😂

Ale tu cisza. Przeniosłyście się gdzie indziej?
Nikt swojego brzuszka nie wrzucił.

Jak śpicie? Mimo, że moje dziecko kopie dość mocno, udaje mi się spać jeszcze.
Macie już pościele do wózka? Jakie polecacie?
ja również nie kupuję pościeli do wózka, tylko śpiwór i mam kombinezon z merino dla dziecka więc myślę, że nawet jakby były mrozy to zupełnie wystarczy ☺️

a w instrukcjach jest, ze sie wklada 😃 i tez mnie to zastanawialo bo ja bym bala sobie cos tam wlozyc ze uszkodze . Tak samo na ulotce tantum rosa jest ze irygator wlozyc najglebiej jak to mozliwe ..
wkłada sie żeby zrobić irygacje w środku, ale po porodzie szwy są, jeśli są, na wierzchu i tylko podmywałam tą butelką siedząc na toalecie czy pod prysznicem 😉

Załączniki

• IMG_0097.jpeg
    IMG_0097.jpeg
    64,6 KB · Wyświetleń: 22
Witam obecnie 25 tv w zeszłym tygodniu byłam na pilnej wizycie u ginekologa ponieważ napinał mi się brzuch i nie puszczało wcale okazało się że szyjka zaczyna się skracać 2;6 mm ma dostałam progesteron jutro będzie tydzień jak biorę leki niestety nadal brzuch przy siadaniu i wstawaniu bardzo mocno się napina . Oczywiście dużo leżę wizyta u gina za tydzień martwię się że już tydzień a nie czuje poprawy czy któraś mamusia też tak miała?
w poprzedniej ciąży miałam taką sytuację, ale u mnie przeszło po dwóch dniach. Oczywiście od razu pojechaliśmy do szpitala, sprawdzili tylko czy wody się nie sączą, ale mówię, przeszło po dwóch dniach. Jeśli u Ciebie tak długo nie ma poprawy to ja bym nie czekała 🙈🙈

reklama
Do góry