reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Bardzo się ciesze z takich dobrych wizyt dziś 🥰 Chialabym też już widzieć jak dzidzia wywija i biję serduszko. U mnie dziś 5+3 dalej brak objawów ciąży. Byłam tez dzis na usg ale lekarz nic w sumie nie powiedział. Nic nie pomierzył. Byłam tam aż 3 minuty! Umowie się do swojego lekarza na medicover za tydzień. Żeby się uspokoic. Z dobrych wieści to fakt że krwiaka prawie już nie ma. Ale martwi mnie ta beta bo odebrałam wypis. Rośnie ale wolno cały czas. Boje sie ze pokaże się serduszko a nagle sie zatrzyma i koniec.
nie pękaj mała 😃 daj mu czas niech rosnie w swoim tempie :) jak ja bylam 5+3 to lekarka mi powiedziala, ze ucieszy się jak w ogole zobaczy pecherzyk w macicy. Wiec spokojnie 😎

reklama
Bardzo się ciesze z takich dobrych wizyt dziś 🥰 Chialabym też już widzieć jak dzidzia wywija i biję serduszko. U mnie dziś 5+3 dalej brak objawów ciąży. Byłam tez dzis na usg ale lekarz nic w sumie nie powiedział. Nic nie pomierzył. Byłam tam aż 3 minuty! Umowie się do swojego lekarza na medicover za tydzień. Żeby się uspokoic. Z dobrych wieści to fakt że krwiaka prawie już nie ma. Ale martwi mnie ta beta bo odebrałam wypis. Rośnie ale wolno cały czas. Boje sie ze pokaże się serduszko a nagle sie zatrzyma i koniec.
Ja jestem dobrej myśli w twojej sprawie
To bardzo młoda ciąża zobaczymy
Czekam na relację co u ciebie 🥰

Gratulacje dziewczyny, wspaniałe wieści!

Ja wizytuje w środę, już zaczynam o tym myśleć coraz intensywniej ale się nie nakręcam tylko myślę że będzie dobrze, zachcianki u mnie na pełnych obrotach, makrela w pomidorach, sopocka z chrzanem a zaraz tiramisu, Laysy cebulowe i kanapki z dżemem 😂😂😂 wmawiam sobie że skoro tak to wygląda to musi być ok

Poza tym kupiłam dwie pary takich luźniejszych spodni, z miękkiego jeansu patrząc do przodu rozmiar większe niż wzięłabym normalnie (żeby pupę spielo 😂) bo te co nosiłam dotychczas, rurki dość opinające zaczęły mi coraz bardziej przeszkadzać.

Łączę się w bólu głowy, od popołudnia chce mi pęknąć 😞

A weszlam sobie teraz w kalendarz chiński i mówią ze to będzie chłopiec tym razem No powiem tak z pierwsza corka nie było takich rzeczy w internetach więc nie wiedziałam w drugiej mowili że dziewczynka i jest dziewczynka z kalendarza za to w tej 2 kalendarze mówiły że dziewczyny i teraz dwa inne mówią ze chłopiec więc niezła bujada 😅😅

Załączniki

• Screenshot_20240617_214544_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240617_214544_Samsung Internet.jpg
    201,4 KB · Wyświetleń: 31
Ale tu dziś piękne informacje💓🩵
Gratuluję wam dziewczyny z całego serca ❤️
Ja dziś mam taki ból głowy że płakać mi chce. Ogarnę małą i na noc łykne sobie chyba paracetamol bo nawet leżąc mi wszystko tam w głowie pulsuje. Wstałam rano z bólem głowy cały dzień toczę walkę o przetrwanie. Mam nadzieję że nie zaszkodzę maleństwu. Ale już nie daje rady
Weź sobie 1000 mg i śpij spokojnie 🙂 ja końcówkę ciąży często spałam na paracetamolu tak mnie stawy bolały 🙈 urodziłam i jak ręką odjął 🙈

Gratulacje dziewczyny, wspaniałe wieści!

Ja wizytuje w środę, już zaczynam o tym myśleć coraz intensywniej ale się nie nakręcam tylko myślę że będzie dobrze, zachcianki u mnie na pełnych obrotach, makrela w pomidorach, sopocka z chrzanem a zaraz tiramisu, Laysy cebulowe i kanapki z dżemem 😂😂😂 wmawiam sobie że skoro tak to wygląda to musi być ok

Poza tym kupiłam dwie pary takich luźniejszych spodni, z miękkiego jeansu patrząc do przodu rozmiar większe niż wzięłabym normalnie (żeby pupę spielo 😂) bo te co nosiłam dotychczas, rurki dość opinające zaczęły mi coraz bardziej przeszkadzać.

Łączę się w bólu głowy, od popołudnia chce mi pęknąć 😞
Ja chodzę w ciążowych 😂, bo mój brzuch od 6 tygodnia totalnie nie toleruje jakiegokolwiek ucisku. Nie mówiąc o tym, że rozpięte spodnie spadają z dupy 🤣

Ja dzisiaj też mam straszny dzień.
Ledwo ogarniam świat - zawroty głowy, mdłości masakra jakaś
Kiedy to się skończy 😭😭😭😭😭
Ja chcę pogadać z lekarką o recepcie na xonvea. Brałam przez weekend i żyłam, nawet zjadłam sobie coś z grilla. Dzisiaj nie wzięłam i umieram, mdłości mnie wykończą 🤦 ok. W pierwszej ciąży mogłam leżeć i zdychać....teraz maluch stoi i pyta "co to" jak wiszę nad sedesem 😔 chce się bawić ..a ja wszystko na pół gwizdka

Cześć dziewczyny. Przykucnę sobie tu u Was . Termin z USG 18.01.2025.
Powiedzcie mi czy w 9tyg (8w4d) możliwe jest aby delikatnie brudzić jakby stara krwią ? Było u mnie tego bardzo niewiele ,praktycznie tylko na papierze przy skorzystaniu z toalety bo bielizny its nie brudziłam . Mieszkam w Holandii i niestety tutaj inaczej patrzą na ciążę. Nie ma szans bym dostała się teraz do lekarza a wizyta dopiero na lipca 😏 nie było tak zwanej żywej krwi jednak jestem po jednym poronieniu chybionym i bardzo się stresuje czy z dzidzia wszystko ok. 😐

reklama
To będzie bardzo brutalne co teraz powiem, chciałabym wierzyć w cuda ale nie wygląda to dobrze. Moją znajomą tak trzymali do 12 tygodnia. Opóźniony rozwój ciąży, słaba beta, później słabe serduszko i czekanie 3 tygodnie, aż przestanie bić. Może cuda się zdarzają z całego serca Ci tego życzę ale zachowaj odrobinę dystansu dla własnego bezpieczeństwa 😔. Nie rozumiem dlaczego lekarz w takiej sytuacji nie mówi nic ... Co jest złego w informowaniu kobiety o jej stanie, możliwościach, doświadczeniu zawodowym.
Trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że drugi lekarz udzieli Ci więcej informacji

Do góry