reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Bardzo się ciesze z takich dobrych wizyt dziś 🥰 Chialabym też już widzieć jak dzidzia wywija i biję serduszko. U mnie dziś 5+3 dalej brak objawów ciąży. Byłam tez dzis na usg ale lekarz nic w sumie nie powiedział. Nic nie pomierzył. Byłam tam aż 3 minuty! Umowie się do swojego lekarza na medicover za tydzień. Żeby się uspokoic. Z dobrych wieści to fakt że krwiaka prawie już nie ma. Ale martwi mnie ta beta bo odebrałam wypis. Rośnie ale wolno cały czas. Boje sie ze pokaże się serduszko a nagle sie zatrzyma i koniec.
nie pękaj mała 😃 daj mu czas niech rosnie w swoim tempie :) jak ja bylam 5+3 to lekarka mi powiedziala, ze ucieszy się jak w ogole zobaczy pecherzyk w macicy. Wiec spokojnie 😎

reklama
Bardzo się ciesze z takich dobrych wizyt dziś 🥰 Chialabym też już widzieć jak dzidzia wywija i biję serduszko. U mnie dziś 5+3 dalej brak objawów ciąży. Byłam tez dzis na usg ale lekarz nic w sumie nie powiedział. Nic nie pomierzył. Byłam tam aż 3 minuty! Umowie się do swojego lekarza na medicover za tydzień. Żeby się uspokoic. Z dobrych wieści to fakt że krwiaka prawie już nie ma. Ale martwi mnie ta beta bo odebrałam wypis. Rośnie ale wolno cały czas. Boje sie ze pokaże się serduszko a nagle sie zatrzyma i koniec.
Ja jestem dobrej myśli w twojej sprawie
To bardzo młoda ciąża zobaczymy
Czekam na relację co u ciebie 🥰

Gratulacje dziewczyny, wspaniałe wieści!

Ja wizytuje w środę, już zaczynam o tym myśleć coraz intensywniej ale się nie nakręcam tylko myślę że będzie dobrze, zachcianki u mnie na pełnych obrotach, makrela w pomidorach, sopocka z chrzanem a zaraz tiramisu, Laysy cebulowe i kanapki z dżemem 😂😂😂 wmawiam sobie że skoro tak to wygląda to musi być ok

Poza tym kupiłam dwie pary takich luźniejszych spodni, z miękkiego jeansu patrząc do przodu rozmiar większe niż wzięłabym normalnie (żeby pupę spielo 😂) bo te co nosiłam dotychczas, rurki dość opinające zaczęły mi coraz bardziej przeszkadzać.

Łączę się w bólu głowy, od popołudnia chce mi pęknąć 😞

A weszlam sobie teraz w kalendarz chiński i mówią ze to będzie chłopiec tym razem No powiem tak z pierwsza corka nie było takich rzeczy w internetach więc nie wiedziałam w drugiej mowili że dziewczynka i jest dziewczynka z kalendarza za to w tej 2 kalendarze mówiły że dziewczyny i teraz dwa inne mówią ze chłopiec więc niezła bujada 😅😅

Załączniki

• Screenshot_20240617_214544_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240617_214544_Samsung Internet.jpg
    201,4 KB · Wyświetleń: 35
Ale tu dziś piękne informacje💓🩵
Gratuluję wam dziewczyny z całego serca ❤️
Ja dziś mam taki ból głowy że płakać mi chce. Ogarnę małą i na noc łykne sobie chyba paracetamol bo nawet leżąc mi wszystko tam w głowie pulsuje. Wstałam rano z bólem głowy cały dzień toczę walkę o przetrwanie. Mam nadzieję że nie zaszkodzę maleństwu. Ale już nie daje rady
Weź sobie 1000 mg i śpij spokojnie 🙂 ja końcówkę ciąży często spałam na paracetamolu tak mnie stawy bolały 🙈 urodziłam i jak ręką odjął 🙈

Gratulacje dziewczyny, wspaniałe wieści!

Ja wizytuje w środę, już zaczynam o tym myśleć coraz intensywniej ale się nie nakręcam tylko myślę że będzie dobrze, zachcianki u mnie na pełnych obrotach, makrela w pomidorach, sopocka z chrzanem a zaraz tiramisu, Laysy cebulowe i kanapki z dżemem 😂😂😂 wmawiam sobie że skoro tak to wygląda to musi być ok

Poza tym kupiłam dwie pary takich luźniejszych spodni, z miękkiego jeansu patrząc do przodu rozmiar większe niż wzięłabym normalnie (żeby pupę spielo 😂) bo te co nosiłam dotychczas, rurki dość opinające zaczęły mi coraz bardziej przeszkadzać.

Łączę się w bólu głowy, od popołudnia chce mi pęknąć 😞
Ja chodzę w ciążowych 😂, bo mój brzuch od 6 tygodnia totalnie nie toleruje jakiegokolwiek ucisku. Nie mówiąc o tym, że rozpięte spodnie spadają z dupy 🤣

Ja dzisiaj też mam straszny dzień.
Ledwo ogarniam świat - zawroty głowy, mdłości masakra jakaś
Kiedy to się skończy 😭😭😭😭😭
Ja chcę pogadać z lekarką o recepcie na xonvea. Brałam przez weekend i żyłam, nawet zjadłam sobie coś z grilla. Dzisiaj nie wzięłam i umieram, mdłości mnie wykończą 🤦 ok. W pierwszej ciąży mogłam leżeć i zdychać....teraz maluch stoi i pyta "co to" jak wiszę nad sedesem 😔 chce się bawić ..a ja wszystko na pół gwizdka

Cześć dziewczyny. Przykucnę sobie tu u Was . Termin z USG 18.01.2025.
Powiedzcie mi czy w 9tyg (8w4d) możliwe jest aby delikatnie brudzić jakby stara krwią ? Było u mnie tego bardzo niewiele ,praktycznie tylko na papierze przy skorzystaniu z toalety bo bielizny its nie brudziłam . Mieszkam w Holandii i niestety tutaj inaczej patrzą na ciążę. Nie ma szans bym dostała się teraz do lekarza a wizyta dopiero na lipca 😏 nie było tak zwanej żywej krwi jednak jestem po jednym poronieniu chybionym i bardzo się stresuje czy z dzidzia wszystko ok. 😐

reklama
To będzie bardzo brutalne co teraz powiem, chciałabym wierzyć w cuda ale nie wygląda to dobrze. Moją znajomą tak trzymali do 12 tygodnia. Opóźniony rozwój ciąży, słaba beta, później słabe serduszko i czekanie 3 tygodnie, aż przestanie bić. Może cuda się zdarzają z całego serca Ci tego życzę ale zachowaj odrobinę dystansu dla własnego bezpieczeństwa 😔. Nie rozumiem dlaczego lekarz w takiej sytuacji nie mówi nic ... Co jest złego w informowaniu kobiety o jej stanie, możliwościach, doświadczeniu zawodowym.
Trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że drugi lekarz udzieli Ci więcej informacji

Do góry