reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Tutaj usg z dziś. Krwiak dalej jest ale jiz pecherzyk większy niż krwiak.
Ja tak miałam w 1 ciąży.
Postaram się opisać w przybliżeniu jak to było. Dodam że owulację wiedziałam kiedy miałam mniej więcej, ciąża mogłaby być młodsza o 3-4 dni ale na pewno nie więcej.
5+0 - USG pęcherzyk odpowiedni do wieku ciąży
6+0- pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i mikro zarodek 1,1mm (pierwsza mowa ze trochę za małe)
7+0- pęcherzyk ciążowy, żółtkowy ok 5mm, zarodek 1,5mm
8+0- pęcherzyk ciążowy, żółtkowy ok 7mm, zarodek tętniący ok 3mm
9+0- pęcherzyk ciążowy, żółtkowy ok 7,5mm, zarodek tętniący 3-4mm ok 80 uderzeń
10+0- brak tętna zarodka

Praktycznie przez miesiąc żyłam w niepewności co będzie mimo że czułam ze to będzie koniec. Bety nie sprawdzałam więc nie wiem jak rosła. Pamiętam że przeczytałam wtedy ze w tych pierwszych tygodniach zarodki rozwijają się tak samo, rosnąc 1-1,5mm i nie ma odchyleń że przez tydzień nie urośnie a potem nadrobi (tak może być później). Wiadomo to jest natura a nie matematyka i różne cuda się już zdarzały ale pamiętam że jak byłam w podobnej sytuacji to przekopałam cały internet w poszukiwaniu podobnych sytuacji jak moja i mało znalazłam

Mam zdj usg z wczoraj trymestralne lekarz powiedział na płeć że jakby mial się założyć to powiedziałby że chłopiec. Po kikucie który wskazał na monitorze ale że to wszystko za wcześnie i nie mówi że napewno. Może wy coś wypatrzycie w mojej dzidzi choc na zdj usg raczej nic nie widać 😅

Załączniki

• 1718184253449686239729946401109.jpg
    1718184253449686239729946401109.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 80
  • 17181842738833352921237334270517.jpg
    17181842738833352921237334270517.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 78
Mam zdj usg z wczoraj trymestralne lekarz powiedział na płeć że jakby mial się założyć to powiedziałby że chłopiec. Po kikucie który wskazał na monitorze ale że to wszystko za wcześnie i nie mówi że napewno. Może wy coś wypatrzycie w mojej dzidzi choc na zdj usg raczej nic nie widać 😅
to moze pępowina 😃

Podpowiedz proszę to 1 zdjęcie to od której strony malucha jest robione bo patrzę i no nie mogę zatrybic 😂

Cześć dziewczyny . Ja dzisiaj w pracy ale mam takie dziury w pamięci że masakra. Dzisiaj o 03:30 kot mnie obudził , bo przychodzi z polowania i ciśnie się do sypialni a że ma zakaz spania z nami w łóżku to drze mordę przed drzwiami do sypialni 😩😩😩 i tak do 5:00 . Więc jestem niewyspana i chyba mnie coś rozkłada , a muszę jeszcze dzisiaj autem zrobić z 150 km bo mam spotkanie z klientami . Dobijcie mnie 🫣😁
Skąd ja znam te kocie darcie po nocach 🙈 mój też po nocach wszelkie mozliwe odgłosy wydaje. Kończy się tak że rzucamy w niego poduszka, kładzie się koło nas i śpi do rana. Ale pobudka każdej nocy przez niego obowiązkowa 🙈

reklama
Ja tak miałam w 1 ciąży.
Postaram się opisać w przybliżeniu jak to było. Dodam że owulację wiedziałam kiedy miałam mniej więcej, ciąża mogłaby być młodsza o 3-4 dni ale na pewno nie więcej.
5+0 - USG pęcherzyk odpowiedni do wieku ciąży
6+0- pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i mikro zarodek 1,1mm (pierwsza mowa ze trochę za małe)
7+0- pęcherzyk ciążowy, żółtkowy ok 5mm, zarodek 1,5mm
8+0- pęcherzyk ciążowy, żółtkowy ok 7mm, zarodek tętniący ok 3mm
9+0- pęcherzyk ciążowy, żółtkowy ok 7,5mm, zarodek tętniący 3-4mm ok 80 uderzeń
10+0- brak tętna zarodka

Praktycznie przez miesiąc żyłam w niepewności co będzie mimo że czułam ze to będzie koniec. Bety nie sprawdzałam więc nie wiem jak rosła. Pamiętam że przeczytałam wtedy ze w tych pierwszych tygodniach zarodki rozwijają się tak samo, rosnąc 1-1,5mm i nie ma odchyleń że przez tydzień nie urośnie a potem nadrobi (tak może być później). Wiadomo to jest natura a nie matematyka i różne cuda się już zdarzały ale pamiętam że jak byłam w podobnej sytuacji to przekopałam cały internet w poszukiwaniu podobnych sytuacji jak moja
ja się zastanawiam czy może być tak że serduszko przestaje bić a dalej są objawy ciąży czyli mdłości etc.

Do góry