reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

A na tekstów jakie usłyszałam zaraz po poronieniu od w zasadzie obcych ludzi których widzę raz od wielkiego dzwonu i nie mieli pojęcia że ejsyems świeżo po poronieniu padł tekst "bierzcie się teraz za drugie..." pamiętam że w złości powiedziałam zdziwiona drugie? Chyba czwarte! I tak im się głupio zrobiło że nie wiedzili gdzie oczy wsadzić. Ciemnota...
To nie są komentarze na miejscu... My się leczyliśmy już 1,5 roku i w końcu powiedzieliśmy całej rodzinie, bo miałam dość tekstów "wzielibyście się za dzieci a nie tylko te konie i konie"

reklama
Moja już się nauczyła, że jestem matka kwoka i sama zajmuje się dzieckiem. Raz na jakiś czas jeździ do nich na 2-3h, bo prowadzimy z mężem zajęcia w szkole rodzenia 🙂 raz na pół roku idziemy na obiad albo do kina. Natomiast uważam, że od wychowywania są rodzice i dziadków brutalnie ale zdrowo troszkę ograniczać
też jestem tego zdania że od wychowania jest mama i tata a nie babcia i dziadzio

Mi to chyba babcia rzucila klatwe chociaz kochana z niej kobieta. Ale jak mialam z 25 lat to slyszalam teksty ze kiedy dziecko bo za mlodu lepiej i latwiej a pozniej mozna nie zajsc i wcale nie bede miala .. ale co, mialam na sile zachodzic z partnerem bez perspektyw 😂 i teraz jak sobie przypomne te slowa to boli.. bo faktycznie nie moge miec

Melduję się.
Bardzo dziękuję za wsparcie i to, że znosicie to moje panikowanie. Serduszko jest, zarodek względem poprzedniej wizyty rośnie prawidłowo. Okazało się, że mam zapalenie przydatków 😑 stąd te bóle. Mam brać no-spe, nystatynę dopochwowo i duphaston (zmiana z luteiny). Mam zrobić ponowne badanie moczu i wysłać do ginekologa. Wtedy zdecyduje co dalej. Ból dalej się utrzymuje ale jestem nieco spokojniejsza. Ciąża młodsza o tydzień, CRL 3.5 mm - 6w0d. Termin na 30.01.
Piersi dalej jak naleśniki 🤷

Melduję się.
Bardzo dziękuję za wsparcie i to, że znosicie to moje panikowanie. Serduszko jest, zarodek względem poprzedniej wizyty rośnie prawidłowo. Okazało się, że mam zapalenie przydatków 😑 stąd te bóle. Mam brać no-spe, nystatynę dopochwowo i duphaston (zmiana z luteiny). Mam zrobić ponowne badanie moczu i wysłać do ginekologa. Wtedy zdecyduje co dalej. Ból dalej się utrzymuje ale jestem nieco spokojniejsza. Ciąża młodsza o tydzień, CRL 3.5 mm - 6w0d. Termin na 30.01.
Najważniejsze że wszystko ok 😘

Melduję się.
to dobra wiadomość! Trzymajcie się mocno i zdrowiej 😊

Melduję się.
Bardzo się cieszę ❤️

nieważne jak w głęboko w nosie mamy czyjąś wizję to są słowa które usłyszane złamią każdego w większym bądź mniejszym stopniu. Ja uważam że nasze społeczeństwo szczególnie to straszę pokolenie uważa się za bóg wie kogo a tak naprawdę nie mają w sobie za grosz taktu i wyczucia. Aby komuś doj*bać.
Ja np nie mam żadnego parcia na płeć dla mnie ona serio jest bez znaczenia. Mam córkę to jak będzie syn będzie świetnie jak będzie druga córka też będzie świetnie. Dla mnie po tym wszytkim najwyższym priorytetem jest żeby dotrwać do końca bez większych stresów przygód i niepotrzebnych łez. Ale tak wkurzają mnie teksty typu: ooo oby był chłopak, teraz to musi być syn... Nawet do tego stopnia że ostatnio usłyszałam o moje ciąży "nasz niuniuś" jakby już było przesadzone że to chłopak. A jak będzie dziewczynka to co będzie gorsza? Nie kochana? Nosz szlag mnie trafia. Przez takie gadanie chciałabym żeby to była dziewczynka żeby im nosa utrzeć.
Masz totalną rację
Ja jak słucham od kobiet w okół że ktoś z rodziny coś robi / mówi co im się nie podoba i one nic nie robią to się dziwię dlaczego na to pozwalają
No ja jak ktoś przekracza granicę to zawsze tupnę nogą bo ją szanuję innych ludzi życie i podejście póki mi nie szkodzi
odnośnie płci dla mnie jest to bez znaczenia - żeby dzieciaczek był zdrowy
Mi rodzina jakiś czas też mówiła dziecko dziecko to powiedziałam żeby sobie adoptowali skoro chcą dziecko 🤪 od tamtej pory kilka lat cisza 😉
To nie rodzina musi całe życie zmienić tylko my

To nie są komentarze na miejscu... My się leczyliśmy już 1,5 roku i w końcu powiedzieliśmy całej rodzinie, bo miałam dość tekstów "wzielibyście się za dzieci a nie tylko te konie i konie"
dlatego uważam, że ludzie nie mają wyczucia. Mimo że ciągle się trąbi o tym, że nie powinno się zadawać takich pytań to ciągle są zadawane

reklama
Do góry