reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Melduję się.
Bardzo dziękuję za wsparcie i to, że znosicie to moje panikowanie. Serduszko jest, zarodek względem poprzedniej wizyty rośnie prawidłowo. Okazało się, że mam zapalenie przydatków 😑 stąd te bóle. Mam brać no-spe, nystatynę dopochwowo i duphaston (zmiana z luteiny). Mam zrobić ponowne badanie moczu i wysłać do ginekologa. Wtedy zdecyduje co dalej. Ból dalej się utrzymuje ale jestem nieco spokojniejsza. Ciąża młodsza o tydzień, CRL 3.5 mm - 6w0d. Termin na 30.01.
Piersi dalej jak naleśniki 🤷
No to teraz obyś szybko wróciła do zdrowia 🥰 i niech maluch rośnie

Hej Dziewczyny dopiero udało mi się nadrobić posty z rana, ależ Wy dziś active 😁
Wracając do tematu bakterii, ja również mam w moczu i dostałam amotaks. Biorę, ale się boję. Liczę, że któraś kiedyś brała w ciąży i nie ma się czym stresować? Lekarz mówił, że nie zagraża dziecku, ale dzisiejszy post tutaj, że lekarz boi się wypisać antybiotyk mnie przeraził 😱
Brałam w pierwszej ciąży ;) gorsza infekcja dla dziecka w organizmie matki niż antybiotyk

Dziewczyny jakie balsamy stosujecie/polecacie?
Używam klasycznego Nivea ale nie wiem czy nie trzeba wytoczyć mocniejszego arsenału zapobiegającemu rozstępom 🧐

Załączniki

• IMG_4505.png
    IMG_4505.png
    129,5 KB · Wyświetleń: 25
Używam klasycznego Nivea ale nie wiem czy nie trzeba wytoczyć mocniejszego arsenału zapobiegającemu rozstępom 🧐
Ja sobie kupiłam Tołpę dla ciężarnych - jest od 4 miesiąca ale zapach mi pasuje
Niestety olejek bo oil zapach mnie odrzuca od stosowania 🤪
Na dziale ciężarnych w Rossmann można sobie dobrać co pasuje

Ja w Rossmannie kupiłam oliwkę pielęgnacyjna Mamas Babydream i jestem zadowolona. Szybciutko się wchłania i nawet nie ma tego specyficznego zapachu jak inne oliwki.

reklama
Ja sobie kupiłam Tołpę dla ciężarnych - jest od 4 miesiąca ale zapach mi pasuje
Niestety olejek bo oil zapach mnie odrzuca od stosowania 🤪
Na dziale ciężarnych w Rossmann można sobie dobrać co pasuje
No właśnie z tymi zapachami różnie bywa, ja póki co balsam kokosowy musiałam odstawić bo ledwo go otwierałam i już miałam dość 😂

Do góry