reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Melduję się.
Bardzo dziękuję za wsparcie i to, że znosicie to moje panikowanie. Serduszko jest, zarodek względem poprzedniej wizyty rośnie prawidłowo. Okazało się, że mam zapalenie przydatków 😑 stąd te bóle. Mam brać no-spe, nystatynę dopochwowo i duphaston (zmiana z luteiny). Mam zrobić ponowne badanie moczu i wysłać do ginekologa. Wtedy zdecyduje co dalej. Ból dalej się utrzymuje ale jestem nieco spokojniejsza. Ciąża młodsza o tydzień, CRL 3.5 mm - 6w0d. Termin na 30.01.
Piersi dalej jak naleśniki 🤷
No to teraz obyś szybko wróciła do zdrowia 🥰 i niech maluch rośnie

Hej Dziewczyny dopiero udało mi się nadrobić posty z rana, ależ Wy dziś active 😁
Wracając do tematu bakterii, ja również mam w moczu i dostałam amotaks. Biorę, ale się boję. Liczę, że któraś kiedyś brała w ciąży i nie ma się czym stresować? Lekarz mówił, że nie zagraża dziecku, ale dzisiejszy post tutaj, że lekarz boi się wypisać antybiotyk mnie przeraził 😱
Brałam w pierwszej ciąży ;) gorsza infekcja dla dziecka w organizmie matki niż antybiotyk

Dziewczyny jakie balsamy stosujecie/polecacie?
Używam klasycznego Nivea ale nie wiem czy nie trzeba wytoczyć mocniejszego arsenału zapobiegającemu rozstępom 🧐

Załączniki

• IMG_4505.png
    IMG_4505.png
    129,5 KB · Wyświetleń: 27
Używam klasycznego Nivea ale nie wiem czy nie trzeba wytoczyć mocniejszego arsenału zapobiegającemu rozstępom 🧐
Ja sobie kupiłam Tołpę dla ciężarnych - jest od 4 miesiąca ale zapach mi pasuje
Niestety olejek bo oil zapach mnie odrzuca od stosowania 🤪
Na dziale ciężarnych w Rossmann można sobie dobrać co pasuje

Ja w Rossmannie kupiłam oliwkę pielęgnacyjna Mamas Babydream i jestem zadowolona. Szybciutko się wchłania i nawet nie ma tego specyficznego zapachu jak inne oliwki.

reklama
Ja sobie kupiłam Tołpę dla ciężarnych - jest od 4 miesiąca ale zapach mi pasuje
Niestety olejek bo oil zapach mnie odrzuca od stosowania 🤪
Na dziale ciężarnych w Rossmann można sobie dobrać co pasuje
No właśnie z tymi zapachami różnie bywa, ja póki co balsam kokosowy musiałam odstawić bo ledwo go otwierałam i już miałam dość 😂

Do góry