O kurde ale historia. Jakie to przykre że są tak różni lekarze. Człowiek ufa a jednak intuicja podpowiada coś innego. Ja trochę żałuję że nie zrobiłam tych badań po 1 poronieniu bo cały czas o tym myślę a takto bym była spokojniejsza. Czy Twoje ciążę długo się rozwijały i nagle stawały czy jak to wyglądało? Jeżeli nie chcesz mówić to oczywiście rozumiemNo i oczywiscie skonczylo sie poronieniem i szpitalem. Jaka ja wtedy mialam wspaniala opieke bo opiekowal sie mna ten poprzedni lekarz „idiota”. Skakal nade mna jak nad krolowa i nawet ze szpitala odwiozl mnie do domu. Chyba czul ze odwalil
reklama
Palinka13
Moderator
nie boje sie o tym mowic co przeszlam wiec spokojnie poronilam 3 razy i ani razu nie widzialam serduszka. Pierwszy biochem. Drugie samoistne w 7 tygodniu zarodka brak. 3 poronienie musieli mnie wspomoc tabletkami 8 tydzien brak akcji serca. Lekarz kazal mi zachodzic w ciaze zaraz w nastepnych cyklach bo jestem mloda i szybko sie regeneruje. Bez zadnych badan i niczego w koncu powiedzialam ze nie bede inkubatorem dla martwych plodow i wzielam sie za to.O kurde ale historia. Jakie to przykre że są tak różni lekarze. Człowiek ufa a jednak intuicja podpowiada coś innego. Ja trochę żałuję że nie zrobiłam tych badań po 1 poronieniu bo cały czas o tym myślę a takto bym była spokojniejsza. Czy Twoje ciążę długo się rozwijały i nagle stawały czy jak to wyglądało? Jeżeli nie chcesz mówić to oczywiście rozumiem
Aksamitka28
Fanka BB :)
To jest właśnie trudne... W klinice leczenia niepłodności jak miałam drożne jajowody, dobre wyniki krwi i brak ciąży to inseminacja i in vitro zaszłam naturalnie, poroniłam...lekarz prowadzący uznał, że bez sensu robić badania na trombofilie jak jedno poronienie to norma ... Zrobiłam... Zaczęłam brać acard i miesiąc później byłam w drugiej ciąży...donoszonej. Teraz 3 ciążę biochemiczne inny lekarz, bo do mojej nie mogłam się dodzwonić i co ? I skierowanie na badania, poronienia nawykowe, wskazanie domoj poprzedni lekarz po dwoch poronieniach jak mu powiedzialam ze moze zrobie badania na trombofilie itd to on do ze jestem niepowazna i po co bede tracic kase jak jestem mloda i wszystko jest dobrze wszystkie badania zaczynalam robic na wlasna reke prywatnie i trafilam na lepszego lekarza ktory zaczal mnie prowadzic ktory skomentowal ze nie powinnam byc w trzeciej ciazy przy takich wynikach jakie mialam. A tamten nie mial zastrzezen ..
diagnostyki immunologicznej (10tys. Na start) no ale mam już syna i myślę....dobra jeszcze do mojej lekarki. Ona patrzy i mówi " ogarnijmy najpierw nadżerkę, bo to jednak stan zapalny i może mieszać przy implantacji" ... Dobra, zrobiłam nadżerkę i miesiąc po tym zaszłam w ciążę nie mam pojęcia, czy teraz będzie ok. Ale jeśli tak...to przez 5 lat żaden lekarz nie zasugerował mi mrożenia nadżerki jako przygotowania organizmu do ciąży i wykluczenia stanu zapalnego nie mówiąc o tym, że przy nadżerce sperma na trudną drogę dojścia. Zobaczymy, jestem dobrej myśli ale jak pomyślę o tych 5 latach to flaki wywraca ze złości
Palinka13
Moderator
Ufalam mu poczatkowo bardzo bo mowil rzeczowo i widac bylo, ze wie o czym mowi. Z czasem widac bylo, ze chodzi o hajs. Ciagle wizyty.. oczywiscie platne .. uwaza się do teraz za wielkiego specjaliste i najgorsze jest to, ze ma ogrom pacjentek, ktore sa z niego zadowolone . To jest straszne.
Czyli w sumie od początku rozwijały się nieprawidłowo ciążę. Dziękuję za opowiedzenie. A czy miałaś trudności z zajściem w ciążę czy akurat w tej kwestii było łatwo?nie boje sie o tym mowic co przeszlam wiec spokojnie poronilam 3 razy i ani razu nie widzialam serduszka. Pierwszy biochem. Drugie samoistne w 7 tygodniu zarodka brak. 3 poronienie musieli mnie wspomoc tabletkami 8 tydzien brak akcji serca. Lekarz kazal mi zachodzic w ciaze zaraz w nastepnych cyklach bo jestem mloda i szybko sie regeneruje. Bez zadnych badan i niczego w koncu powiedzialam ze nie bede inkubatorem dla martwych plodow i wzielam sie za to.
Palinka13
Moderator
no moja teraz mi mowila ze kazdy stan zapalny jaki się pojawia utrudnia zaplodnienie. Teraz juz musi byc dobrzeTo jest właśnie trudne... W klinice leczenia niepłodności jak miałam drożne jajowody, dobre wyniki krwi i brak ciąży to inseminacja i in vitro zaszłam naturalnie, poroniłam...lekarz prowadzący uznał, że bez sensu robić badania na trombofilie jak jedno poronienie to norma ... Zrobiłam... Zaczęłam brać acard i miesiąc później byłam w drugiej ciąży...donoszonej. Teraz 3 ciążę biochemiczne inny lekarz, bo do mojej nie mogłam się dodzwonić i co ? I skierowanie na badania, poronienia nawykowe, wskazanie do
diagnostyki immunologicznej (10tys. Na start) no ale mam już syna i myślę....dobra jeszcze do mojej lekarki. Ona patrzy i mówi " ogarnijmy najpierw nadżerkę, bo to jednak stan zapalny i może mieszać przy implantacji" ... Dobra, zrobiłam nadżerkę i miesiąc po tym zaszłam w ciążę nie mam pojęcia, czy teraz będzie ok. Ale jeśli tak...to przez 5 lat żaden lekarz nie zasugerował mi mrożenia nadżerki jako przygotowania organizmu do ciąży i wykluczenia stanu zapalnego nie mówiąc o tym, że przy nadżerce sperma na trudną drogę dojścia. Zobaczymy, jestem dobrej myśli ale jak pomyślę o tych 5 latach to flaki wywraca ze złości
Aksamitka28
Fanka BB :)
I dziwić się, że człowiek panikuje czy serce zaczęło bićnie boje sie o tym mowic co przeszlam wiec spokojnie poronilam 3 razy i ani razu nie widzialam serduszka. Pierwszy biochem. Drugie samoistne w 7 tygodniu zarodka brak. 3 poronienie musieli mnie wspomoc tabletkami 8 tydzien brak akcji serca. Lekarz kazal mi zachodzic w ciaze zaraz w nastepnych cyklach bo jestem mloda i szybko sie regeneruje. Bez zadnych badan i niczego w koncu powiedzialam ze nie bede inkubatorem dla martwych plodow i wzielam sie za to.
Boże co za naciągacz. Masakra jakaś. I że teraz chodzi do niego jakaś pacjentka i myśli że trafiła na dobrego specjalistęUfalam mu poczatkowo bardzo bo mowil rzeczowo i widac bylo, ze wie o czym mowi. Z czasem widac bylo, ze chodzi o hajs. Ciagle wizyty.. oczywiscie platne .. uwaza się do teraz za wielkiego specjaliste i najgorsze jest to, ze ma ogrom pacjentek, ktore sa z niego zadowolone . To jest straszne.
Będzie, na pewno już tyle przeszłaś, że wręcz się należy!no moja teraz mi mowila ze kazdy stan zapalny jaki się pojawia utrudnia zaplodnienie. Teraz juz musi byc dobrze
reklama