reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja też mam jakieś dziwne stany . Wczoraj ryczałam oglądając film bez powodu . Refluks mam od 2 dni . Wczoraj cały dzień leżałam . Mam remont kuchni i ciężko mi się zebrać . Jeszcze zjadłam wczoraj prawie pół kg bobu i popiłam sokiem z czereśni 😩😩😩. Dzisiaj wstałam i stwierdziłam że muszę sobie poprawić humor , pojechałam oglądać wózki , bo w poprzedniej ciąży 2 miesiące wcześniej dostałem skurczy i leżałem w szpitalu a na wózek trzeba czekać 6 tyg a po drodze jeszcze święta . Więc już wybrałam , myślę że październiku zamówię tylko :) a wy już myślicie powoli nad wózkiem ?
Wiem, że to za wcześnie ale nie ukrywam, też już częściowo oglądałam 🤣 to było silniejsze 🤣

reklama
Cooo ?? Tyle się czeka na wózek ? Serio???
Ja już mam jakąś tam wizję - instagram mnie już stalkuje reklamami
napewno chce coś co się łatwo składa - dziewczyna z bloku ma noworodka i co widzę jak walczy z tym wózkiem kilka minut to masakra
A pokazują mi się reklamy że wózek się składa jedną ręką
napewno coś stabilnego (kiedyś miałam okazję wozić nie swoje dziecko w Xlanderze i to była bajka ) na jakieś wyboje czy coś - dużo wyjeżdżamy i potrzebuje coś dla aktywnych rodziców
Jeśli macie coś przetestowane to chętnie zapoznam się
Zależy na czym Ci zależy . Myślę że każda z nas ma pewnie inne preferencje . My mieszkamy w domku jednorodzinnym , przy wiosce przy lesie . Więc potrzebuje wózek który poradzi sobie z nierównościami terenu i będziemy miał dobre amortyzatory i tym samym będzie się dobrze prowadził . Celowaliśmy pomiędzy wózkiem miejskim a terenowym , na wadze nam tak bardzo nie zależało bo mieszkamy na parterze . I padło na wózek Roan IvI - najlepiej się nam prowadzi , nie jest wywrotny , płynnie można dziecko sprowadzić z pozycji siedzącej do leżącej ( ważne podczas spania , w innym modelu wózka np było stopniowanie i pamiętam że przy pierwszym dziecko to był minus bo dziecko się wybudzało ) , ma przedłużony daszek więc sporo cienia ( parasolka chroniąca przed słońcem nam się nie sprawdziła ) , łatwy składanie , możliwość wpięcia fotelika , pokrowiec na magnes więc ściąga się i nakłada błyskawicznie , przewiewny daszek . Fotelik z panelem obrotowym ( łatwiej dziecko włożyć i obrócić ) i oczywiście wkłady bambusowe które się sprawdzają w upał ), sporo miejsca na zakupy i dodatkowa torba podręczna ) . Dostaliśmy spory rabat , za całość 3 w 1 z panelem do fotelika 4590 PLN ( 700 PLN zniżki dostaliśmy )

Zależy na czym Ci zależy . Myślę że każda z nas ma pewnie inne preferencje . My mieszkamy w domku jednorodzinnym , przy wiosce przy lesie . Więc potrzebuje wózek który poradzi sobie z nierównościami terenu i będziemy miał dobre amortyzatory i tym samym będzie się dobrze prowadził . Celowaliśmy pomiędzy wózkiem miejskim a terenowym , na wadze nam tak bardzo nie zależało bo mieszkamy na parterze . I padło na wózek Roan IvI - najlepiej się nam prowadzi , nie jest wywrotny , płynnie można dziecko sprowadzić z pozycji siedzącej do leżącej ( ważne podczas spania , w innym modelu wózka np było stopniowanie i pamiętam że przy pierwszym dziecko to był minus bo dziecko się wybudzało ) , ma przedłużony daszek więc sporo cienia ( parasolka chroniąca przed słońcem nam się nie sprawdziła ) , łatwy składanie , możliwość wpięcia fotelika , pokrowiec na magnes więc ściąga się i nakłada błyskawicznie , przewiewny daszek . Fotelik z panelem obrotowym ( łatwiej dziecko włożyć i obrócić ) i oczywiście wkłady bambusowe które się sprawdzają w upał ), sporo miejsca na zakupy i dodatkowa torba podręczna ) . Dostaliśmy spory rabat , za całość 3 w 1 z panelem do fotelika 4590 PLN ( 700 PLN zniżki dostaliśmy )
Właśnie oglądałam te foteliki że na siedzeniu w samochodzie jest taka podstawka i wkładasz fotelik i to się kręci - wg mnie to jest mega super
Dzięki za odpowiedź zwrócę uwagę na te praktyczne uwagi bo doświadczenie z wózkami mam zerowe 😁 a w sklepie wiadomo wszystko ładnie wygląda
Ja dopiero po zakończonym 1 trymestrze zacznę shopping
I tak musimy przemeblowanie zrobić i duzzzzo tego wszystkiego jest a pewnie i tak o wielu rzeczach jeszcze pewnie nie wiem 😁

Też c są lekiem przypadkiem oglądałam wózki😂🫣 stawiam na dobrą amortyzację bo mieszkam gdzie dookoła pola 😁
Co do fotelika to baza obrotowa na bank

Ja dziś 6+0, plus infekcja intymna 😱 W poniedziałek pierwsza wizyta u gina, nie wiem, co robić, czekać czy jechać do apteki po cokolwiek? Nie jest jeszcze źle, ale coś tam się rozkręca 😞

Ja dziś 6+0, plus infekcja intymna 😱 W poniedziałek pierwsza wizyta u gina, nie wiem, co robić, czekać czy jechać do apteki po cokolwiek? Nie jest jeszcze źle, ale coś tam się rozkręca 😞
Ja na infekcje stosowalam clotrimazolum. Nie mam na szczęście takich przypadłości często, ale jak już mam, to tylko ta maść. Sprawdź tylko czy mozna ja stosować w ciąży.

Też c są lekiem przypadkiem oglądałam wózki😂🫣 stawiam na dobrą amortyzację bo mieszkam gdzie dookoła pola 😁
Co do fotelika to baza obrotowa na bank
A jakie macie wizje łóżeczka ?
Widziałam w Internecie dwie opcje
Jedna jest ze zwykłe łóżeczko np drewniane a drugie że taka dostawka do łóżka na kółkach z otwieraną ścianą i też jest jako łóżeczko

reklama
Do góry