reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Askw jak Ci się mała mieści w gondoli i się nie buntuje leżąc na płasko to spokojnie możesz poczekać ze spacerówką aż zacznie siadać. Właściwie to tak właśnie powinno być ;-)

Inis my też nie kąpiemy codziennie, co dwa, Trzy dni. Starszak Codziennie ale to konieczność, bo po podworku trzeba go domyc, żeby się upewnić, że to nasze Dziecko :p

Dziewczyny ma któraś dane ile Dziecko kp powinno przybierać minimalnie w czwartym i piątym miesiącu życia? Jutro mamy szczepienie i muszę się Przygotować na ciężką rozmowę :-(

reklama
Tusia a czemu ciężka? Jak Michała ważyłam 20 maja to było 450g przyrostu i lekarka mówi że jest zachowany minimalny przyrost i że ogólnie norma. Chyba na tydzień to jest między 100 a 150g no i musimy liczyć się z tym że po 3 m waga zwalnia potworki się więcej ruszają ale zaraz poszukam ale chodźmy zadać pytanie na oftopie karmienie piersią :) myślę że to od dziecia zależy a na siatki to nie ma zbytnio co patrzeć...

Inis my też nie kąpiemy codziennie, zwykłego 2-3 dni. Ale dwa dni okropnego upału było i poprostu nieprzyjemnie stąd ta kąpiel z rana. A i dzisiaj szczepienie to pewnie całe popołudnie i wieczór prześpi. U nas dzisiaj chłodny wiaterek więc zakladamy bawełnianą czapeczkę ( mama byłaby że mnie dumna haha) i idziemy. Miłego dnia

reklama
Ja na początku też nie kąpałam codziennie, ale od jakiegoś czasu już tak. Ze względu na codzienny rytułał no i przy upałach się gdzieś tam poci napewno. A mamy tych fałdek sporo i nie chciałabym, żeby się odparzyła czy coś. No i te włosiska oślinione nie raz :p
Ale przyznaje czasem mi się mega nie chce...

Vivienne fajnie opisane wszystko

Tusiaczek ja gdzieś miałam siatki z WHO rozpisane w tabelkach. Jak się uda znaleść to wkleje.
Do karmienia mm podobno są jakieś inne siatki prawda to? Bo ja cały czas patrze w te same :D

Do góry