reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Dzień dobry :)
Dziewczyny tak zaczelam sie zastanawiac ze np jak po 5 czy 6 miesiacu bede rozszerzac diete malemu to planuje na poczatku dawac sloiczki i tego nie ukrywam :p i tak sobie teraz mysle to dawac mu te po 4, 5 czy 6 miesiacu? bo oprocz skladnikow roznia sie one tez konsystencją..
No i drugie pytanie.. moj maly jak lezy i wyciaga raczki po zabawki to albo obie jednoczesnie albo lewa, tak jakby prawa reka nieaktywna. Staram sie z prawej strony podawac mu zabawke to przekreca sie na bok zeby chwytac lewa i nie wiem czy mam sie niepokoic czy moze z czasem i ta prawa sie bardziej uaktywni

Czesc Mamuski, Wstalismy o 9! Jestem aż zmęczona tym hehe Mały chyba godzinę leżał i sie na mnie gapił nic sobie z tego nie robiłam[emoji1] Tak naprawdę całkiem zapomniałam, że dziś sobota[emoji5]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

Dla mnie sobota jak zwykły dzień. Zła jestem bo wczoraj przelewu nie dostałam i wyjście odwolane, dziecko smutne :(

Ilo nie wiem ja będę gotować sama. Najpierw od papki zacznę i zobaczę jak młody sobie radzi.

Poza tym muszę mm na noc po piersi wprowadzić bo już któryś dzień mamy tak że młody ssie długo zanim poleci a jak już poleci to parę łyków i mało mu a drugi cyc nie produkuje tyle co pierwszy i młody budzi się bardzo głodny :( aż przykro no ale co zrobić. Poza tym chyba katar złapał od starszego bo od 5 z nami spał i strasznie mu w nosie jeździ ale zaraz katarek uruchamiam i zobaczymy co tam skrywa ;)

Ilo z tymi rękami to powinno się unormować. Ale faktycznie możesz spróbować aktywować tą drugą rączkę.
Co do Słoików to ja zacznę od tych początkowych, przede wszystkim dlatego, że są jedno lub dwuskladnikowe i nie mają mięsa. Te po szóstym miesiącu to już takie Bardziej obiadowe.
Starszakowi gotowałam i szybko wprowadziłam kawałki, bo Gardził papkami. Ale teraz przy dwójce nie mam czasu gotować na parze dwóch marchewek, żeby potem 80% tego wyrzucić. Tzn mlodemu też będę gotować jak wyrazi zainteresowanie Jedzeniem, ale te pierwsze próby Przeprowadze na słoikach.
Tu dużo zależy od Dziecka. Są takie, które od Początku będą wcinać całe porcje, a są takie jak mój starszak :p
Co do konsystencji to też musisz Sprawdzić co odpowiada Twojemu dziecku. Znam Dzieci, które do roku musiały mieć gładkie papki, bo każda maleńka grudka wywoływała odruch wymiotny.

Dzień dobry:) U nas sobota jak zwykły dzień. Wczoraj wszystko zrobiłam, mam wolne od sprzątania gotowania i idziemy z niunią relaksowac sie na zakupach:D

Ilo z tą reką to moja ma upodobanie bardziej do prawej strony ale daje jej zabawki wiecej z lewej i już czasem nawet bardziej tą łapie. Kłade ją spac po obu stronach łożka to w drugą też troche wiecej patrzy, może to sie normuje.
Ja bede sama gotowac, papki na początek. Słoiczek mam zamiar tylko miec w zanadrzu jakbym nie mogła ugotowac. Myśle że nawet jak w 6. sie zaczyna to dobre są te po 4. dla początkujących.

Czy dzieciom może nagle wzrastac zapotrzebowanie na jedzenie? Moja w dzień raczej wiecej nie je ale ostatnio w nocy ma dodatkową pobudke na jedzenie i moje piersi jakoś wiecej produkują a skok chyba za nami:rolleyes2:

O przypomniałam sobie jak ze starszym robiłam. Do gładkiej papki dodawalam posiekane na okruchy wręcz mięsko czy inne warzywka. Też sobie nie radził z konsystencja słoiczka po 6 mcu ;)

Jezu zróbcie coś z młodym - toż się zrobił ze spokojnego i cichego dziecka rozdarty i marudny :( jak mu tak zostanie to ja się zastrzele. Starszy od początku japa rozdarta a ten widzę idzie w jego ślady ;)

reklama
Martusia juz nie dlugo mu sie skok skonczy. Teraz Michal ma ten najdluzszy. Moj skonczyl pare dni temu i ciesze sie ze ten skok ogromny przezylam :D :D teraz dziecko nie do poznania, znowu zasypia sam i sie tak szybko nie nudzi :)

Do góry