reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2020: Warszawa

Hej :)
Chciałam się przywitać, bo myśle, ze fajnie jest pogadać z kimś „z okolicy” i wymienić opinie na pewne tematy :)
Termin mam na 23.12, choć z pierwszego prenatalnego termin wyszedł 18.12, zatem zobaczymy jak się sytuacja potoczy :)
Mój wybór padł na Żelazną, bo mój lekarz prowadzący jest tam lekarzem i przyjmuje tez w tamtejszej przychodni, a do tego została polecona mi położna z Żelaznej. Ponadto szpital jest 10minut autem od domu, wiec tak jakby wszystko poszło ku temu, aby padło akurat właśnie na ten :)

reklama
Hej :)
Chciałam się przywitać, bo myśle, ze fajnie jest pogadać z kimś „z okolicy” i wymienić opinie na pewne tematy :)
Termin mam na 23.12, choć z pierwszego prenatalnego termin wyszedł 18.12, zatem zobaczymy jak się sytuacja potoczy :)
Mój wybór padł na Żelazną, bo mój lekarz prowadzący jest tam lekarzem i przyjmuje tez w tamtejszej przychodni, a do tego została polecona mi położna z Żelaznej. Ponadto szpital jest 10minut autem od domu, wiec tak jakby wszystko poszło ku temu, aby padło akurat właśnie na ten :)
U mnie termin 19.12 wiec bardzo podobnie:) no Zelazna jest bardzo dobra aczkolwiek trzeba sie liczyc z tym ze mozna byc odeslanym z kwitkiem bo nie ma miejsc, tam strasznie duzo kobiet chce rodzic. Moja znajoma to spotkalo i nawet podpisanie umowy z polozna nic nie dalo:( No chyba ze "zalatwisz" sobie lekarza i jeszcze polozna to wtedy pewnie wieksze szanse ze cie wcisna. Zawsze warto miec w glowie drugi wybor na wszelki wypadek:)

U mnie termin 19.12 wiec bardzo podobnie:) no Zelazna jest bardzo dobra aczkolwiek trzeba sie liczyc z tym ze mozna byc odeslanym z kwitkiem bo nie ma miejsc, tam strasznie duzo kobiet chce rodzic. Moja znajoma to spotkalo i nawet podpisanie umowy z polozna nic nie dalo:( No chyba ze "zalatwisz" sobie lekarza i jeszcze polozna to wtedy pewnie wieksze szanse ze cie wcisna. Zawsze warto miec w glowie drugi wybor na wszelki wypadek:)
Właśnie dlatego skreśliłam Żelazną. I tak będę się stresować więc przynajmniej o jeden powód mniej :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczęta! Po pierwsze - wszystkim gratuluje! ♥ Po drugie - chciałam się krótko przedstawić. Rodzę w Warszawie - planuję Inflancką, termin na 3.11 (ktoś też tam w podobnym terminie?). Prawdopodobnie dziewczynka. 🥰

Czy może wiecie, jakie rzeczy zapewnia szpital Inflancka dla ciężarnych? Trzeba do nich spakować dość dużo rzeczy, jak np. podkłady poporodowe, ale nie ma w spisie majtek z siateczki.

Cześć dziewczęta! Po pierwsze - wszystkim gratuluje! ♥ Po drugie - chciałam się krótko przedstawić. Rodzę w Warszawie - planuję Inflancką, termin na 3.11 (ktoś też tam w podobnym terminie?). Prawdopodobnie dziewczynka. 🥰

Czy może wiecie, jakie rzeczy zapewnia szpital Inflancka dla ciężarnych? Trzeba do nich spakować dość dużo rzeczy, jak np. podkłady poporodowe, ale nie ma w spisie majtek z siateczki.

Ja mam termin na 3.12 i lecę na Madalińskiego :) lepiej weź wszystko swoje, nie ma co liczyć na szpital.

Hej, ja mam termin na 26.11
Na chwilę obecną albo Bielański albo Bródnowski. Mam cukrzycę ciążowa więc i pod tym kątem muszę patrzeć.
W Bielańskim miałam do czynienia z izba przyjęć ginekologiczna. Lekarze tam bardzo ok. Myślę że ten wybiorę [emoji846]

Ja mam termin na 3.12 i lecę na Madalińskiego :) lepiej weź wszystko swoje, nie ma co liczyć na szpital.
Dziękuję za radę! Chyba zgodnie ze znaną zasadą, będę liczyć na siebie. To moja pierwsza ciąża i nie wiem jeszcze, jak się za to wszystko zabrać. :D

Hej. Ja mam termin na 11.11 i jak coś planuje Bródnowski. Mam nadzieję że to dobry wybór i w listopadzie będzie czynny oddział.

Dziewczyny słuchajcie czy jeśli mam umowę z polazna to też powinnam miec lekarza z danego szpitala by "mieć pewnosc" przyjęcia?;) jak to jest?;) niby zapisalam sie na wizyte do przychodni przszpitalnej ale nawet nie wiem do jakiego lekarza - Pani mi nie przekazała kto wtedy bedzie;)

reklama
Dziewczyny słuchajcie czy jeśli mam umowę z polazna to też powinnam miec lekarza z danego szpitala by "mieć pewnosc" przyjęcia?;) jak to jest?;) niby zapisalam sie na wizyte do przychodni przszpitalnej ale nawet nie wiem do jakiego lekarza - Pani mi nie przekazała kto wtedy bedzie;)
Umowa z położna niestety nie daje Ci pewności 100%, że przyjmą Cię do porodu w danym szpitalu. To samo się tyczy pakietu położna+lekarz ze szpitala, w którym chcesz rodzić :(
Słyszałam bardzo wiele opinii, że zazwyczaj przy takim połączeniu nie ma problemu. Ale słyszałam też wiele, że umowa z położną i lekarz nie pomagają. Więc na dwoje babka wróżyła.
Sama jestem w podobnej sytuacji, gdyż mam umowę z położną i lekarza prowadzącego ze szpitala, w którym chcę rodzić a dodatkowo chodzę na wszystkie pomiary i badania prywatnie do przyszpitalnej przychodni ginekologiczno-położniczej. Mam nadzieję, że to coś pomoże, jednak pewności nie mam i mieć nie będę. No chyba, że wykupię prywatny poród :D

Do góry