reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Wróciłam do domu. Tyle godzin obserwacji i nic nie wiadomo :(
Jeszcze jutro mam wrócić po zastrzyk. Chyba ze plamienia znow sie pojawia to mam przyjechać od razu.
Psychicznie czuje dola :(

Dziękuje za wsparcie. Nie mieszkam w PL ,a w UK maja inne podejście do ciąży.
Tu nie dają tabletek na podtrzymanie stad moja desperacja by dostać je mówiąc wprost nielegalnie. Wiadomo ,że sa to tabletki na receptę. A zaszkodzić nie zaszkodzą bo dzieki nim mam przeciez córcię.

Juti777 rozumiem dokładnie co czujesz :( zycie jest niesprawiedliwe.

Dzis już padam na twarz.
To teraz pytanie ktora z was ma paypala żebym mogła za tabletki i wysyłkę zapłacić ?
Mamy angielskie konto i najłatwiej nam płacić przez paypal bo pod to mamy podpięte konto.

Marcepanek ja jutro skocze na pocztę i dowiem sie jak z kosztami wysyłki do UK ale to pewnie nie więcej jak z 20zl a luteinę kosztuje 6 wiec temat kasy myśle ze możemy odpuścić :) pocztę mam w bloku to zejdę jak wstanę i wyślę tylko podaj adres na priv :)

Marcepanek ja nie mam czegoś takiego jak paypal
Juti ja lubię tym aplikatorem, mam taki cieniutki, a palcem właśnie nie umiem

A żeby wykryć anemię wystarczy zrobić morfologię podstawową, gdzie jest hemoglobina? Czy trzeba dodatkowe badanie na żelazo??

Dziewczyny,
czy mi odbija i jestem juz skrajnie przewrazliwiona, bo martwie sie, ze mala od poniedzialku slabo sie rusza, wczesniej harcowala az milo.... Macie tak, ze najpierw pląsy a pozniej iklka dni cisza?

Ja mam chwilowa przerwe w silnych ruchach, ale jednak sie rusza bo czasami ja czuje :) staram sie nie schizowac bo ryzyko ze cos sie zlego dzieje jest naprawde niewielkie. Tez sie nie zamartwiaj :)

Hej. Ja po wizycie i mam doła... :-(
Z dzidziusiem ok. Ale ja mam skróconą i miękką szyjkę. :-(
Mam odstawić duphaston i dostałam luteine dopochwową. Mam dużo leżeć i mało chodzić. :-(
Mam nadzieję, że się to cofnie.
Poza tym spadła mi hemoglobina. Niedużo, ale stwierdził początek anemii ciążowej. I dał mi leki.

Generalnie mam doła. Może jutro po usg odzyskam humor...

Trzymkaj sie :* dobrze sie odzywiaj to hemoglobina sie wyrowna, jaki poziom masz?

Dziewczyny jakie badania na tarczyce się robi w ciąży? Bo jest:

TSH
FT4
FT3
T4
T3
anty-TPO
anty-TG

??

Ja robie tsh i ft4 :)

Marzenka no ja też mam taki cieniutki ale mam tam wszystko tak rozpulchnione ze nie dałam rady wprowadzić. A palcem to jednak czułam gdzie idę. ;-)

Innabajka 11,4 mam. Wuem że to się da wyprowadzić. Bardziej mnie ra szyjka zdołowała. Ciągle coś się przyczepia....

No mi właśnie zapisał żelazo, 3xdziennie po jednej, na szczęście maleńkiej tabletce. Miałam wbó, albo jakieś dla kobiet w ciąży multiwitaminy, albo samo żelazo, bo niby niedokrwistość mi się zaczyna.
A na leukocyty w moczu nic kurka nie powiedział. Znowu będę musiała sama sobie badania zrobić, bo nawet skierowania nie dał. To się nazywa darmowa służba zdrowia

Hoa.Le- gratuluję córki :) I spora już dziewuszka :)

Bettka- jakiś wyprawkowy wątek jest chyba

betina- ja szczepić będe jak przy Polce- darmowe, plus rotawirus. Teraz miała być napneumokoki szczepiona, ale że tę anginę miała, to odpuściliśmy na razie. Może we wrzesniu zaszczepimy

green- nie znam się, bo miałam ze skrętnymi kołami wózek

Marcepanek- trzymaj się i myśl pozytywnie, wiem że to trudne, ale się staraj.

U mnie Maluch aż za bardzo się rusza, zaczyna się ten wkurzający etap, ze w seksie mi przeszkadza, tzn. czuję jego obecność i mnie to rozprasza :p

Niech mi ktoś powie, że poród jest okropny - to tylko kilka- kilkanaście godzin nieziemskiego bólu, 9 miesięcy ciąży- to dopiero tragedia, oczywiście u mnie bezsenność- wczoraj spałam tylko 6 godzin to myślałam że dzisiaj będę spała jak zabita, jaasne , zbudzilam się o 2 na siku i już oczywiście nie zasnelam do 4.30 polezalam i wstałam bo do pracy muszę się szykować, ja umrę w końcu , a najgorsze jest to, że jak ja się nie wyspie to ciagle mnie mdli :( ajj zwariuje

reklama
Ja też miałam okropną noc. Czy po tej luteinie dopichwowej bolały Was brzuchy? Ja calą noc czuję tski rozpierający ból w dole brzucha. Szczególnie jak się ruszam. Nie wiem już czy to ze mną coś nie tak czy przy badaniu mnie uszkodził...

O 17:20 idę dziś do innego na usg. Może on mi powie o go chodzi...

Do góry