reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Pół dnia poza domem i tyle do nadrabiania mam. Pojechaliśmy dzisiaj do Poznania, do siostry męża i tak połazić po galerii, bo za wcześnie z domu wyjechaliśmy. Chciałam ten adapter wypożyczyć na pasy, ale się okazało, ze tego sklepu nie ma już na Obornickiej. Więc dziewczyny jakby się któraś wybierała, to Pati i Maks tylko na Polnej. a po to głównie jechaliśmy

Ale pooglądałam sobie wózki w smyku :p I jestem zdecydowana na tego Amelisa, nawet mężowi się podoba. Ew. baby design husky, ale to już ciut większy wydatek :)

xkarola- fajna psinka

martusia- no to dobrze, że jest lepiej :)

Tymuniek- oj biedna, oby z końcem pierwszego trymestru mdłości przeszły

Emenems- boi się, że już nie będzie córeczką tatusia. Szczególnie, ze do taty ma spory kawałek, a drugie dziecko tata będzie miał pod ręką. Moja Pola chociaż nie do końca rozumie, to raz się cieszy, a raz z płaczem ucieka i nie chce słuchać. Już się boję jak dziecko ze szpitala przyniosę :)
No zazdrość, nic nie poradzisz. przejdzie jej, musicie przeczekać, bo jest na tyle duża by zrozumieć

A ja tam glukozę lubię, w pierwszej ciąży łyknęłam bez przeszkód- słodkolubna jestem :p

Marcepanek- nówka sztuka urządzenie do koktajli, a nie blender. Ale plastik się lekko stopił, a tak niby działa. Ale od teraz to niech mąż mi robi koktajle :p
Współczuję wymiotów, ale cycki też mam duże :p W końcu

aktina- a kiedy macie wesele?

KarolinaE- super ;) Ale cudne zdjęcia Gratuluję wygranej :)

julia- to też zajrzę na H&M :p Ja mam w planach zakupy na wyprzedażach i w sh do przedszkola. Pewnie będzie niszczyć bardziej niż w domu ciuchy.
9 lipca jest Świadoma Mama w Poznaniu, ja na pewno będę. Wybierasz się? Po południu jakoś, pewnie w Merkurym

Pauletahh- pewnie nie zwracałaś wcześniej uwagi :)

Innabajka- witaj. Spory Maluszek :)

Vivienne- ja też po cc. Boję się drugiej, najchętniej bym naturalnie rodziła, ale podobno małe komplikacje i już tną. Mąż się boi i mówi, ze mam nawet nie próbować i się nie męczyć, tylko od razu cc. Ale jakbym trafiła na porządną położną, to może...
A miałaś cc pod narkozą czy z zewnątrzoponowym? Bo u mnie było za późno na inne i narkoza. Czułam się w sumie dobrze, no ale zawsze to operacja... Ja zaczęłam rodzić naturalnie, ale jak przy 7 cm mnie położyli pod ktg to tętno zanikało. Młoda przy schodzeniu się 3 razy pępowiną obwinęła. taka akrobatka. Wywija do dziś :p

Joa- mnie dzisiaj boli głowa. Biorę tylko dupka, jakoś nie odczuwam skutków ubocznych jakiś dziwnych
Czyli też Ci się zęby sypią. SKutek uboczny często w ciąży :(

monii- no ja też sobie cesarki nie wyobrażałam, jednak los sam za mnie wybrał :)

Limonka- u mnie w styczniu to będzie od cesarki 3,5 roku, spokojnie mogę rodzić sn

żabila- masz racje nie ma się co stresować. Pewności i tak nigdy nie ma, badania mogą wyjść niejasne, a dziecko zdrowe :) I tego się trzymajmy

Ale post wywaliłąm :) Przeczyta to ktoś?

Z dobrych wieści, to humor mam lepszy, mimo bólu głowy. Jednak dzień poza domem, to dobry dzień. A jutro jestem umówiona w kawiarni z koleżanką (w sumie mojego kuzyna partnerką). Teraz popijam piwko 0% jabłkowe, ale niedobre. W ogóle piewm nie smakuje. Jak rozcieńczony sok, wygazowany. Nie kupujcie, :p

reklama
emenems-jaaaak mi sie podobaja takie chrypowate głosy u kobiet ;)
powiedzieliscie juz rodzinie?!?!

Ostatnia edycja:
simka- wow! jaki post! ale podziwiam Cie,jak moglas wypic ta glukoze? mialam to badanie w maju 2013 w ciazy i do tej pory nie uzywam cukru pudru,na zadne nalesniki,placki nic...i chociaz zarlam garsciami slodkie w ciazy,to wtedy z 3 dni nawet nie popatrzylam w tym kierunku!!!! szacun!!!!

ja sie uzaleznilam od forum i codziennie zagladam,ale nie zawsze cos popisze,bo siedze tylko na tel.a mam stary i maly tel i troche mi zle:/

Hahahahha no na prawde mi nikt nie wierzy ze to nie od chlania :)

Tak powrixleismy ale przez ta córkę meza to powiedizalam bo była okazja ze wszyscy byli ale tak wolałabym nie bo "zabrała" mi trn dzien i juz tego nie odwroce - no tesciowa sie bardzo ucieszyła i moi rodzice tez oczywiscie ale najlepsza była moja 6 letnia siostrzenica - nie zawodzi mnie
Poszłyśmy do ogrodka podnoszę bluzke i mowie, matyla co to jest? A ona brzuchol. A ja, a co ja tam e srodku mam? A ona - dziecko !!! A ja mowie ze tak skad widziałas a ona wielkie oczy uśmiech od ucha do ucha i "jeny!!! Na prawde!!!" Potem mi powiedziała ze nie moge skakać na trampolinie palic papierosów i pic winka ze w sumie to tylko suchy chleb moge :D
Pol dnia łaziła i sie tuliła do brzucha twierdząc ze słyszy jak maluch przełyka ślinę, potem była obrońca brzucha nie pozwalała sie nikomu zbliżać a na koniec przyniosła zestaw małego lekarza mnie przebadała i powiedziała ze dzieko je przez pępowinę podłączona do pępka a ja pytam skad to wie ( zerówka) a ona "od Natalii, bo z Natalia sie w poród bawimy" hahahahah nie pytałam wiecej hahahah zademonstrowała mi jak poród wyglada Hahhaahha
Takze ona bezbłędna- jutro idziemy na nalesniki i obiecalam ze jak bede połykać ona bedzie słuchac jak idzie przez pępowinę :D geniusz

Simka ja miałam z podpajęczynówkowym, córka była pośladkowa więc nie było mowy o sn. Odeszły mi wody, jazda na porodówkę, kilka godzin skurczy i na 7 cm rozwarcia cięcie. Rodziłaś w Poznaniu, teraz też? Czy masz bliżej szpital?

Simka, przeczytane:D moj tez tak sie owinął w pępowinę, ze podczas szycia mówili, że szelki z niej sobie zrobił. Byłam totalnie zszokowana przebiegiem mojego porodu, tez bardzo chciałam sn, ale juz w trakcie wykrzyczalam: zabijcie mnie, chce umrzeć i błagam, pomóżcie mi:D potem z wielka ulga podpisałam zgodę na cc. Piłam bawarie 0% jablkowa, juz lepiej zmieszać sok jabłkowy z woda gazowana, taniej i smaczniej wyjdzie;)

reklama
See- ja też telefon stary i z niego nic nie napiszę, ale laptop ciągle na chodzi

Emenems- super zareagowała siostrzenica. Mądra dziewczynka :)

Vivienne- u siebie, w Szamotułach rodziłam. Mam 2 minuty pieszo do szpitala. Na Poznań nawet się nie pcham, bo tam rodzi się bardziej "taśmowo", a u nas kameralnie. W dzień co rodziłam Polkę, to było 5 porodów i dla nich było to dużo. Zazwyczaj tyle dziennie nie ma. A leżałam na 3 osobowej sali, w 2 osoby, więc komfort :)

Limonka- ja na szkołę rodzenia nie chodziłam, więc na porodówce spanikowałam jak kazała mi odpowiednio oddychac :) I też powiedziałam, ze ja dziękuję, nie dam rady. CC było wybawieniem, ale z prespektywy czasu, wolałabym jednak przemęczyć się sn
No bawaria ohydna
Dobra, idę spać, bo ból głowy nie odpuszcza, a od rana chce lecieć do biedry i lidla na polowanie. :)

Ostatnia edycja:
Do góry