reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

julia - dzięk iza info :) Tego czy bede chciała przyzpieszyc jeszcze nie wiem. Przecztałam na jednym forum, że w Białystoku nie robią metodą FISH ale to chyba było w 2009 roku wiec może już od tego czasu się coś zmieniło. ale nie wiem czy bedę chciała bo ta szybsza metoda wyklucza w zasadzie tylko trisomie prosta, mozaikowatej i jeszcze jakiejsc innej nie, niby to niewielki procent tych innych chorów.. ale chyba wole poczekac dłuzej i miec pewny wynik.

reklama
Aktina, poczatkowa zimna jak diabli ;) ale potem super schładzała polecam

Mi lekarz powiedzial ze nigdy nie ma 100% gwarancji ze dziecko jest zdrowe, czasami zdarzaja sie wady ktore na usg nie widac a po porodzie dziecko zyje tydzien. Tak samo z tym pappa, mowil ze to 50/50 albo wyjdzie ze ok i odetchne albo ze zle i do konca ciazy bede sie denerwowac a dziecko i tak urodzi sie zdrowe ale noszone w stresie... takze tylko porod gwarantuje nam ze bedziemy wiedzialy czy wszystko ok.

Lekarz zapewnil mnie ze jego zdaniem dziecko wyglada na jak najbardziej zdrowe, jest bardzo proporcjonalne i z kazda wizyta rozwija sie ksiazkowo :)

Ide na lepsze usg ze wzgledow estetycznych, chce zeby mialo ladne zdjecie z usg jak sie urodzo, do tego sprawdzimy ten nosek i serduszko

Innabajka - to racja ze wszystkiego nie wykryją.. ehh cięzka sprawa jednak jak juz tyle przepłakałam to chce wiedzieć chociaz tyle ile można :)

Dziewczyny ja to juz sie przylapałam na tym ,ze siedze i wyczekuje ruchów hehe w pierwszej ciazy w 18 tyg poczułam cos.. :)

ImageUploadedByForum BabyBoom1435843954.014948.jpg

Pierwsza dobra wiadomosc! Powtórzone badanie moczu z dzis z zachowaniem zasad higieny przy oddaniu próbki ( stara baba s dupy se umyć nie umie...:D) i nie ms bakterii!! Albo herbatki z pokrzywy i żurawiny pomogły :) anyway, jest wynik wszystko w normie!!

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435843954.014948.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435843954.014948.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 54
Ja dzis zjadlam w barze dewolaja( nie umiem napisac prawidłowo:)) frytki i surówki i spbie pierogi z miesem wzielam napóźniej :)

ja miałam mielone :d do mamy wyskoczyłam w trakcie pracy.. i ogóreczki małosolne :) mm. Na kolacje chyba bede miała pierogi z jagodami :D

emenems fajnie ze wyniki ok :)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! U mnie tez tqki upal ze mozna pasc, a ja glupia wybralam sie na spacer i ledwo do domu doszlam w tym sloncu.

reklama
Do góry