reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Z tymi przesądami to rosyjska ruletka. Ja w pierwszej ciąży wymiotowałam to mało powiedziane ,czułam się tragicznie i wyszedł chłopak :)
W ciąży z córka tylko lekkie mdłości były ,cera nie pogorszyła się wcale.
Ale fakt chiński kalendarz dwa razy pokazał jak należy. No zobaczymy bo jak to mowia do trzech razy sztuka. Mam okropne dni :( żołądek to mi wyjdzie zaraz cały :( zaczyna być identycznie jak w ciąży z synem.

Gratulacje dla naszych bliźniaczych brzuszków :)

Vivienne piękny mały człowiek :)

Dziewczyny jak chcecie zakryć dużo to Estee Lauder DW najlepszy. Ja mecze sie z zaczerwieniami i sińcami pod oczami i tylko ten podklad daje rade. No ,ale nie byłabym kobieta gdybym nie chciała czegoś nowego sprawdzic i zakupiłam wczoraj Lancome teint idole :D Dziś bedzie test :)

Pozdrawiam jeszcze z łóżka ;)

reklama
monii- u mnie dziś rosół. Nie mam pomysłu, a to się robi praktycznie samo :p

Tutti- ja wyglądałąm w ciąży bardzo dobrze i była dziewczynka :) Więc niekoniecznie odbierają urodę mamie :p

W ogóle włosy mi się poprawiły, ale w poprzedniej ciąży też tak miałam. Za to później leciały garściami

Vivienne- witamy, super maluszek :)

Joa- aaale pyszności :) Co to? Racuszki czy jakieś placuszki owsiane?

martatarczyńska- to tak jak ja- nie wiem co to poranne mdłości :)

Trochę nas tu jest z Poznania i okolic :)

żabila- to trzymam kciuki za usg :)

Diekuje za gratulacje choc troche sie boje bluzniakow ☺ ale trzeba byc odwaznym hi hi , martwi mn7e tylko ten krwiak mam nadzieje ze niedlugo zniknie bo sen z powiek mi zabiera, ja mam przez cale dnie mdlosci tragedia i cera tez okropna przy corce tego nie mialam jednak co ciaza to inne objawy i tez moze wiek inny sama nie wiem od czegonto zalezy, moja corcia z grudnia wiec dzieci bede muec zimowe meza tez mam zimowego ☺ taki dumny ze ten sam miesiac nawet bo on tez ze stycznia☺

A kto jeszcze z Poznania?

Chciałam odkurzyc pająka ale już zwial...

Simka rosół dobra rzecz, robiłam parę dni temu to teraz kończymy pomidorowa ;)

Mi w pierwszej ciąży mówili że wyglądam na chłopaka a jednak córka :) teraz mi niby wszystko jedno choć ekonomicznej byłoby gdyby druga się zjawiła. Ważne aby zdrowe :)

Dalia wow bliźnięta :) gratki :) Ja z mezem tez zimowo, ja styczeń ale końcówka, mąż juz luty. Jak się posypia u nas urodziny to od córki z listopada do lutego świętowanie :D

Ostatnia edycja:
No u nas tez corka 10.12 maz 22.01 i te nasze dwa babelki niby 28.01 ale mysle ze beda z poczatku stycznia byle by zdrowe i bezpiecznie donosic, ja jestem z nad morza, pogada depresyjna u nas tylko lezec i ogladac tv zaraz zrobie sobie koktajl z truskawek na poprawe humoru. Ja mialem wszystko po corce ale teraz perspektywa sie zmienila bedzie to wyzwanie podwójny wozek itd tylko lizeczko bede muec po corce jak cos i ciuszki jezeli bedzie choc jedna dziewczynka a tak to lipa wszystko musze kupic ☺

Ja też jestem styczniowa :)

Jednak dziś nie rosół. Mąż robi kotlety z kurczaka :) Więc ja mam tylko ziemniaki do obrania. Takie obiady to ja lubię :p

Vivienne- z Poznania jeszcze Julia, ja z okolic

U mnie wg chińskiego kalendarza wychodzi chłopiec i staram się w to nie wierzyć bo marzę o dziewczynce :D Raczej doszukuję się przesądów o płci w kierunku dziewczynki :p

Dziś kapuśniak, a mi od wczoraj kompletnie nic nie smakuje :(

reklama
Marzy mi się dziewczynka, ale najważniejsze żeby było zdrowe :)
z chińskiego wyszedł chłopczyk.

żabila, trzymam kciuki:)

Ostatnia edycja:
Do góry