reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Zabila ale w ciazy mozna wyobraź rzeczy najmniejszego ryzyka a cola nia nie jest.
Ja jak mowilam, nigdy coli nie piłam bo szkoda mi "marnować" kalorii na nia ilośc cukru w jednej szklance przekracza moje dwudniowe spożycie cukrów wogole a tam jest biały cukier, a mówienie "co jest zdrowe" to taka troche wymowka by nie probowac wybierac lepszych produktów,nie koniecznie droższych bo kilo jabłek kupic i zrobic sok nie jest droższe od coli.
Moze nie powinna, oczywiscie ale ja po 4 latach starań o dziecko wykluczam najmniejsze prawdopodobieństwo czegos co mogłoby zaszkodzić.
Nie jem przetworzonego jedzenia, słodyczy napojów gazowanych, alkohol i papierosy to oczywiste, i masy masy innych rzeczy - nawet jak jem pizze raz w tygodniu to sama ja robie.
Oczywiscie nie mam swojego ogrodka i swoich pomidorów itp. Ale na to co mam możliwości wybrania w zwykłym sklepie to wybieram tr najbardziej zdrowe.

Mozesz mnie wziac za wariatkę, bo ja i bez ciazy sie tek odżywiam, juz nie jedna osoba tak mysli ze nie mam zadnych przyjemności z zycia, po prostu nie czerpie ich z jedzenia per se, lubie dobrze zjesc ale zdrowie jest ważniejsze i odżywianie ma długofalowe skutki, wiec nie da sie ani efektow dobrego ani złego odzywiania zauwazyc w jednej chwili bo to sa lata.
Mozna Zrobic zdrowy deser i nie zdrowy.
Zdrowe odżywianie to nie gotowany kurczak i warzywa na parze, ale celowe unikanie zbędnych składników.

Potem sie kupuje jakies kretyńskie produkty odchudzające/oczyszczające jakies herbatki, tabletki pro Slim super figura i inne gowna ktore nic nie daja oprocz opróżniania kieszeni, katuje sir dietami wyniszczającymi organizm a wystarczyło jesc rozsądnie po prostu...

Sie rozpisałam akurat bo na colę jestem uczulona, piłam ja chyba ostatni raz w liceum i jak sobie przeczytałam skład raz porządnie to mi sie odechciało.

Przepraszam z gory jak sie poczujesz urażona!!! To nie o to chodzi - wez po prostu wyjedź z założenia ze Emila dziwna jest :) bo zdaje sobie sprawe ze jestem ( jestem zona dietetyka sportowego ...:))

reklama
Iwonn - trzymaj się ciepło :*

Ja sobie wczoraj szukalam przepisów na jakies zdrowe jedzonki.. i oj :D to nie dla mnie, ale postaram się :p gorzej ze 9 godzin w pracy a tu nawet mikrofalówki nie mam zeby sobie cos podgrzac, nie mówie juz o zrobieniu czegokolwiek poza kanapka, więc na zimno.. a boadki które do tej pory jadłam t takie domowe - tłuste i smazone, wiec odpadają ;/ nie bede ich zamawiac dla samej sałatki ;p bede najwyzej zwiewac do domu :)

Dziwna nie dzwina. Po prostu jesteś Emilia i takie masz przekonania wynikajace z doswiadczenie swojego życiowego.nie neguje nie mowie ze wariatów jakąś jesteś. Wiadomo ze szczególnie w ciąży trzeba patrzeć co się je ale nie dajmy sie zwariowac. Bo mozna tak ze wszystkim ze chemia itp. Ja tylko mowie ze owszem nie należy pić jej literami ale szklaneczka raz na miesiąc albo dwa nie zaszkodzi. I tyle.
Ps. Nawet jakby kto chciał się bez chemii żywic to czasem ciężko. Bo opryski pestycydy teraz GMO. Faszeruja ludzi na każdym kroku i czasami nawet własny ogródek niewiele pomaga.

Zabila no zgadza sie - ja po prostu od zawsze jestem maniakiem czytania etykiet i chyba znam kazde E i kazda kosmiczna nazwe nawet jak kupuje lakier do paznokci to tez nie jest obojętne ktory bo sa rozne skaldy, jak kupuje sery slbo wędliny na dzisle mięsnym to zawsze prosze o etykiete trgo co chce kupic bo czasami cos ładnie wyglada a koło miesa/sera nie stało :D
Prwnie jak dziecko sie urdzi jeszcze bardziej zdziwaczeje:D

Co do chemii to probowalam prac w eko kulach z jakimiś minerałami ale po paru miesiącach niestety, ciuchy traciły na wyglądzie i wrocilam do proszków

Chciejka to zaciskamy kciuki;-)

Kurde miala robiona cesarke? Pewnie niebylo czasu do stracenia...bidulko:-(

My zaraz jedziemy, corka ma wizyte u ortopedy, potem brata odwiedzimy;-)

Ale postaram sie wejsc i zobaczyc jak Cgciejki wyniki&&&&&&

Madziarra dasz rade do srody wytrzymac kochana!

Ktos pytal o wizyty, wiec ja mam jutro na 13.30 trzymajcie kciuki&&&&

reklama
Do góry