reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Beti to minizone, na Alli kupisz takie nawet taniej, na Allegro około stowki nowe. Jest tego dużo i takie okazje zdarzają się często ;-)

Niuniolek u mnie to niestety też konieczność, dwie ciąże w krótkim czasie dały mi w kość. Dosłownie i w przenośni ;-)

Moja mała też jeszcze nic sie nie przekreca, za to robi postep w kierunku "mowy"- co raz to inaczej gada;) no coż każde dziecko ma swoj tok rozwoju.

Dzisiaj dałam małej pierwszy raz troche ściągnietego mleka z butelki i... wypiła jakby to była jej setna butla w życiu:-D Nie żebym miała zamiar tak jej dawac ale chciałam nauczyc ją picia z butelki żebym mogła ją czasem z kimś zostawic i moim mleczkiem. No i soczki niedługo wejdą do diety. Nie spodziewałam sie że tak szybko załapie:)

Askw a po co soczki do diety?
Mój starszak był takim Dzieckiem. Dziwiłam się wtedy jak koleżanki mówiły, że jakieś dziecko nie chce butelki. Starszak od razu wiedział co się z tym robi ;-)

Mój potrzebował duuuzo czasu, kompletnie nie czail o co chodzi kupiłam chyba z 10 różnych butli teraz sama siebie pytam po co;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Beti to minizone, na Alli kupisz takie nawet taniej, na Allegro około stowki nowe. Jest tego dużo i takie okazje zdarzają się często ;-)

Niuniolek u mnie to niestety też konieczność, dwie ciąże w krótkim czasie dały mi w kość. Dosłownie i w przenośni ;-)

Ja tez muszę iść od zawsze w sumie mam dolegliwości z kręgosłupem a po ciąży to juz w ogóle , [emoji849] najpierw muszę iść do lekarza , ale chyba pierw pójdę na masaż taki pożądny [emoji23]

Mój straszak leżał jak kłoda ( i wrzeszczał) pół roku. Jak skończył pół roku ruszył jak z kopyta: zaczął się przekrecac, miesiąc później usiadł, zaczął raczkowac, jak miał 8 miesięcy zaczął wstawać a chodził przed ukończeniem roku dlatego zupełnie nie przejmowalabym się tym, że 4 miesięczne dziecko jeszcze się nie przekreca :)

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Askw można soczki, ale sok jest traktowany jak posiłek. Lepiej dać owoc do Jedzenia a do picia wodę. Budowanie dobrych nawyków od małego ;-) lepiej nie przyzwyczajać od początku do słodkich soków, bo potem nie będzie chciał nic innego.

A do przewrotów wracając. Boski to leń. Przewrócił się z pleców na brzuch raz. Pfff

reklama
Dziewczyny a przy rozszerzaniu diety tez jest regula ze dziecko moze sie wyprozniac raz na 14 dni?
A tak w ogole to nie wiem co dzieje sie z moim maluchem, budzi sie w nocy i taki marudny nie wiem o co chodzi. W dzien to super grzeczne pogodne dziecko, a od paru dni w nocy sie budzi i takie nie wiadomo co ;/

Do góry