reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Beti to minizone, na Alli kupisz takie nawet taniej, na Allegro około stowki nowe. Jest tego dużo i takie okazje zdarzają się często ;-)

Niuniolek u mnie to niestety też konieczność, dwie ciąże w krótkim czasie dały mi w kość. Dosłownie i w przenośni ;-)

Moja mała też jeszcze nic sie nie przekreca, za to robi postep w kierunku "mowy"- co raz to inaczej gada;) no coż każde dziecko ma swoj tok rozwoju.

Dzisiaj dałam małej pierwszy raz troche ściągnietego mleka z butelki i... wypiła jakby to była jej setna butla w życiu:-D Nie żebym miała zamiar tak jej dawac ale chciałam nauczyc ją picia z butelki żebym mogła ją czasem z kimś zostawic i moim mleczkiem. No i soczki niedługo wejdą do diety. Nie spodziewałam sie że tak szybko załapie:)

Askw a po co soczki do diety?
Mój starszak był takim Dzieckiem. Dziwiłam się wtedy jak koleżanki mówiły, że jakieś dziecko nie chce butelki. Starszak od razu wiedział co się z tym robi ;-)

Mój potrzebował duuuzo czasu, kompletnie nie czail o co chodzi kupiłam chyba z 10 różnych butli teraz sama siebie pytam po co;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Beti to minizone, na Alli kupisz takie nawet taniej, na Allegro około stowki nowe. Jest tego dużo i takie okazje zdarzają się często ;-)

Niuniolek u mnie to niestety też konieczność, dwie ciąże w krótkim czasie dały mi w kość. Dosłownie i w przenośni ;-)

Ja tez muszę iść od zawsze w sumie mam dolegliwości z kręgosłupem a po ciąży to juz w ogóle , [emoji849] najpierw muszę iść do lekarza , ale chyba pierw pójdę na masaż taki pożądny [emoji23]

Mój straszak leżał jak kłoda ( i wrzeszczał) pół roku. Jak skończył pół roku ruszył jak z kopyta: zaczął się przekrecac, miesiąc później usiadł, zaczął raczkowac, jak miał 8 miesięcy zaczął wstawać a chodził przed ukończeniem roku dlatego zupełnie nie przejmowalabym się tym, że 4 miesięczne dziecko jeszcze się nie przekreca :)

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Askw można soczki, ale sok jest traktowany jak posiłek. Lepiej dać owoc do Jedzenia a do picia wodę. Budowanie dobrych nawyków od małego ;-) lepiej nie przyzwyczajać od początku do słodkich soków, bo potem nie będzie chciał nic innego.

A do przewrotów wracając. Boski to leń. Przewrócił się z pleców na brzuch raz. Pfff

reklama
Dziewczyny a przy rozszerzaniu diety tez jest regula ze dziecko moze sie wyprozniac raz na 14 dni?
A tak w ogole to nie wiem co dzieje sie z moim maluchem, budzi sie w nocy i taki marudny nie wiem o co chodzi. W dzien to super grzeczne pogodne dziecko, a od paru dni w nocy sie budzi i takie nie wiadomo co ;/

Do góry