reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

My już po, niunia była bardzo dzielna:-) :) Troche tylko popłakała ale szybko jej przeszło i wychodząc z gabinetu nawet już gadała do pielegniarek zadowolona:laugh2:

Kiedy macie zamiar rozszerzac dzieciom diete przy karmieniu piersia? Mi dzisiaj powiedzieli że jak skończy 5. miesiąc już moge

reklama
Też mam zamiar najwcześniej w połowie 6. coś probowac dawac. Jeszcze zdąży poznac smaki i żołądek ma na to czas:p

My też czekamy do 6stego, a może i dłużej. Będziemy na wyjeździe jak mała będzie kończyć 6mscy. Potem przeprowadzka i niechce jej "męczyć" przy tym dodatkowo jedzeniem.

Dziewczyny, a co myślicie o próbach z niekapkami już teraz? Mała kładzie łapki ładnie na butelce jak ją karmie i się zastanawiam czy nie dać powoli samej popróbować chociażby trzymania czy wkładania do buzi np. pod koniec karmienia jak już będzie pojedzona...Czy to za wcześnie, bo samej napewno nie pozwole jej pić czy coś, ale w celu samego oswajania powoli z kubkiem?? Czy raczej głupi pomysł :p bo takie też często mam :D

Karolaska to nie jest głupi pomysł. Pierwsze niekapki są od czwartego miesiąca, te z miękkim ustnikiem. Najpewno są Lepsze dla zgryzu niż butelki i smoczki. Ale z tymi próbami samodzielnego picia to ja bym jednak zaczekała do czasu kiedy Dziecko samo stabilnie siedzi ;-) póki co możesz na próbę podać sama.

Ja tez sie nad tym zastanawiam bo Rafał tez trzyma
1462965947-eslkg0.jpeg

Jeszcze jaka minę ma tez widziałam takie butelki z dziura aby dziecko mogło trzymać i ostatnio Miałam kupić ale sama Wkoncu nie wiem czemu nie kupiłam

Dziecko nie powinno trzymać samo butelki. Takie info od logopedy ;-) chodzi mniej więcej o to, że tak małe dziecko nirbutrzymuje całego ciężaru tylko opiera sobie o brodę. Nie sprzyja to prawidłowemu rozwojowi aparatu mowy.

Eeej mój tylko łapki kładzie, ale nie utrzyma za nic w świecie ledwo grzechotke utrzyma a przy tym muszę czuwać żeby się nie zabił. Był dziś bardzo grzeczny na eeg, zjadł i poszedł spac:-)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Dziecko nie powinno trzymać samo butelki. Takie info od logopedy ;-) chodzi mniej więcej o to, że tak małe dziecko nirbutrzymuje całego ciężaru tylko opiera sobie o brodę. Nie sprzyja to prawidłowemu rozwojowi aparatu mowy.

Nie trzymał jej sam od początku bo jest za ciężka tam dużo nie miał on zjada 250 wiec nawet bym mu nie dała jak ma juz końcówkę to sam sobie trzyma

Do góry