reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Karola no jak go trzymam na wysokosci ramienia to sie nie prezy, tylko odchyla glowe do tylu, jak wezme go nizej tak na wysokosci klatki piersiowej to nie odgina sie ale wlasnie tak prostuje nozki i sie denerwuje.. na brzuchu jak lezy to potrafi i 10 min lezec i glowka mu nie leci..
Tusiaczek zalezy, jak podnosze do pionu to jedna reke pod glowke druga pod pupke. W ogole sie teraz zastanawiam ze nawet jak go biore do odbicia to tez czasami mi sie odgina.. moze za wysoko bralam go zawsze do tego odbicia ze mial luz i mogl ta glowe odchylac do tylu ;/ nie wiem jak to teraz zniwelowac ;/
Beti i Vivienne moj tez sie straaaasznie slini, ale nie skojarzylam ze to moga byc juz zeby, oczywiscie rece w buzi tez caly czas, ale nie jest marudny no chyba ze mu sie nudzi ;)

reklama
Proszę Cię, mało kto da radę tak dziecko podnieść. Oglądałam te wszystkie madre filmiki przed porodem, niestety życie weryfikuje, położne w szpitalu też nie tak pokazały jak podnosić tylko tak jak ilo podnosi. Najlepsze jest to, ze lekarka na rehabilitacji jeszcze inaczej nas uczyla, mówiła ze trzeba wziąć dziecko reka pod głowę tak żeby cała dłoń obejmowała główkę plecki mu oprzeć o przedramie i najpierw podnieść do siadu a potem pod pupę i do góry.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Fajny filmik, facet taka oaza spokoju. Aż miło popatrzeć :
Tylko teraz mam wrażenie że moja Mała to była rzucana i szarpana w porównaniu do tego co na filmie :D

Boze kiedy to bylo jak one takie male byly Te nasze dzieci jadly i spaly..
Moj to grzmot jest taki ze w dzien nie spi w ogole lezec nie chce bawic sie tez nie. Ciagle na rece a troche juz wazy kurcze 6450g a pamietam hak bylo 1360g

Boze kiedy to bylo jak one takie male byly Te nasze dzieci jadly i spaly..
Moj to grzmot jest taki ze w dzien nie spi w ogole lezec nie chce bawic sie tez nie. Ciagle na rece a troche juz wazy kurcze 6450g a pamietam hak bylo 1360g
Mysiaka witaj w klubie, mój też aby na ręce i obserwuję otoczenie[emoji1]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tusiaczek dziekuje ;) o Zawitkowskim sie dowiedzialam troche za pozno. Poza tym na szkole rodzenia tez powinni wieksza wage przywiazywac do pielegnacji niemowlat w sensie podnoszenia, noszenia a nie gadka ze matka swojemu dziecku krzywdy nie zrobi. Ja sobie nawet nie zdawalam sprawy ze to takie wazne, no nic mam nadzieje ze krzywdy mojemu malemu nie zrobilam

Do góry