reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Nawet nie wiedziałam, że tak się przed porodem dzieje szczerze mówiąc. Dobrze, że to normalne. ale kurde żebyście wytrzymali jak najdłużej, trzymam mocno kciuki!

reklama
tak tak to raczej woda. ja jeszcze dam radę zdjąć obrączkę ale ciężko schodzi... po porodzie musiałam powiększyć o 3 rozmiary żeby założyć mimo spadku wagi prawie 20kg :/ nigdy tego nie zrozumiem.

witajcie dziewczęta,
Mysiak bardzo ładnie sobie radzi nasz pierworodny, będzie dobrze ;)
bryza ale Ci zazdroszczę takiej mamy, moja to ciągle mi powtarza że miała 4 i wszystko robiła sama
Paulettah jeszcze troszkę musisz się pomęczyć i będziepo wszystkim mi też już się woda zbiera i poprzedniej ciąży też tak spuchałam że w japonki nie wchodziłam wyglądałam jak ludzik michaelin ale nie martw się do tyg po rozwiązaniu szybko schodzi

ja właśnie wróciłam z wizyty mój klocek waży ponad 2kg ogólnie z dzieckiem wszystko w porządku ale moje skurcze niepokoją gin i mam się oszczędzać bo najlepiej żebym ur po świętach a ja już bym chciała przeciągnąć do stycznia no ale mówi że kiepsko to widzi, i żebym się nie zdziwiła że cc może wydarzyć się przed świetami jeszcze....
jutro idę na wizytę do ordynatora kliniki w której będę rodzić i zobaczymy co on na to powie

martusia- słyszałam o tym, że po porodzie zostają wieksze palce, ale myslalam, ze to glupoty gadaja, a tu jednak ;/ to nie fajnie, chociaz ja mialam bardzo szczuple palce wczesniej, teraz chyba bede miec takie normalne xd

Palce wieksze? no o tym nie słyszałam. Ja się raczej boję, że większe stopy zostaną. Przed ciążą miałam solidne 41, w ciąży udało mi się dwie pary butów kupić na 42 ale żeby to proste zakupy były to nie powiem.

zmiana- wiesz ja tam nie wiem, ale napisalam, ze myslalam ze to glupie gdanie hahah :) a buty no ja nie mam co dramatyzowac, bo przed ciaza mialam rozmiar 36 :D jak dziecko haha :) teraz w ciąży kupiłam buty zimowe rozmiar 38, troche większe, bo nogi puchną no i żeby się ciepła skarpeta zmieściła :)

Mi na szczęście rozmiar palca się nie zmienił ale przyjaciółka rodziła na początku września i juz się przymierza do zwiększenia obrączki. . ale czeka ze jescze może coś zejdzie...
Chociaż w sumie w pierwszej ciąży w ogóle mi palce nie spuchly to nie miały po czym zostać a teraz puchna to różnie może być :(

futurystka- a na kiedy masz date porodu? a ty juz dostalas skierowanie na cc? bo piszesz, ze idziesz do ordynatora, a ja wlasnie nie wiem jak to sie wszystko rozwiazuje, czy ty termin ustalasz z ordynatorem czy swoim lekarzem?
2 kg to piekna waga :) ja ide w środe, to zobaczymy ile utyla moja Hanka :D

Mysiaka gratulacje i zdrówka wam życzę 6 tygodni znaczy,że na święta będziecie w domu chyba trzymam kciuki by tak się stało.
Ja dzisiaj po zakupach dla siebie do szpitala i dla Leośka przewijak.Został mi tylko bujak i nad nim się zastanawiam.

reklama
kalogar wg om mam na 21grudnia ale wg usg z 13 tyg na 7stycznia, i tą drugą datę mój gin bierze pod uwage,
w moim przypadku nie ma mowy o porodzie naturalnym, więc jest to kwestia gin jak on to widzi, a idę do tego ordynatora ze względu na to że będę rodzić u niego w klinice a po drugie chcę też mieć opinie innego lekarza jak widzi to on no i on już powie mi kiedy dokładnie mam mieć cc jeśli ciąża będzie przebiegać bezproblemowo, ale wiadomo w tym momencie że jak te skurcze dalej będą i okaże się że są regularne no to w każdej chwili mnie to czeka

Do góry