reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
U mnie też już od jakiegoś czasu rozciąganie .też przez miesiąc przytyłam 1 kg.Już po wizycie z młodym ok ale znowu jakąś infekcje załapałam i mam antybiotyk.

Cześć
U mnie też takie przeciąganie, wypychanie kolan ale kopniaki w dalszym ciągu szczególnie, ulubione miejsce to żebra ;)
Dzisiaj przebieram ubranka, dzielę je na 3, takie do 3 m-ce, od 3 do 6 i większe. Trochę miałam po Marysi, troszkę kupiłam, ale dużo dostałam od koleżanki po jej bliźniaczkach i razem jest taka ilość że spokojnie mogłabym mieć bliźniaki i prać raz na dwa tygodnie. Gdzie ja to pomieszcze. Muszę się zabrać za pranie bo listopad zaraz minie,a w grudniu dobrze byłoby być przygotowanym.
U nas dzisiaj strasznie pochmurno,aż ciemno w domu, pogoda nie zachęca do robienia czegokolwiek. Chyba tylko pod kocem się ułożyć z herbatą i książką:-)
Miłego dnia Mamusie

U mnie też bardziej przeciąganie i wypychanie teraz. Ulubiona pozycja syna : glowa na pęcherzu msmy, nóżki wbite pod mamy żebra a dupka wypięta po prawej stronie brzucha. Mama nie może oddychać ani się zgiąć, do tego chce jej się siku. A syn zadowolony... ;-)

ja Wam powiem że wszystko hurtowo zrobiłam po 20 tygodniu. Kupiłam wózek, wyprałam go, ubranka wyprałam i poukładałam. tak wcześnie dopóki byłam w stanie bo teraz to słaby pomysł. Mąż mi tylko pomógł te najcięższe rzeczy zrobić i jakże się cieszę że to już za mną :) jeszcze tylko łóżeczko z piwnicy wyciągnąć, złozyć, wywietrzyć i czekać na lokatora ;)

U mnie też bardziej przeciąganie i wypychanie teraz. Ulubiona pozycja syna : glowa na pęcherzu msmy, nóżki wbite pod mamy żebra a dupka wypięta po prawej stronie brzucha. Mama nie może oddychać ani się zgiąć, do tego chce jej się siku. A syn zadowolony... ;-)

identycznie jak u mnie :)

Emenems- mam nadzieje, że to o tym tyciu to prawda :D bo ja od 30 tygodnia też nie zauważyłam takiej zmiany jak wcześniej, wcześniej chyba szybciej tyłam ;p Ruch na anakonde? hahaha :D

moje dziecko to leży strasznie nisko, uciska na pęcherz i tam nisko czuje ruchy rączkami, tyłek ma z prawej strony praktycznie cały czas i w okolicy pępka kopie nogami, ale dalej kopie, chociaż takie jakby przeciąganie też zauważyłam xd

A ja mam gotowe praktycznie wszystko, jedynie z takich ważnych rzeczy, to muszę fotelik do samochodu przywieźć do siebie, wózek obiecała mi mama, że ona go przygotuje i jak wyjde ze szpitala, to bedzie czekał na nas gotowy :) Kosmetyki zamawiam wszystkie hurtowo przez Allegro w przyszłym tygodniu. A łóżeczko będziemy składać w grudniu, a kiedy dokładnie, to się okaże na kiedy termin cc mi lekarz zaplanuje :) musze tylko jeszcze pościel wyprać, bo ciuszki też wyprane i wyprasowane czekaja (też zrobiłam to wcześniej z oby, że potem nie dam rady tyle stać i prasować ) :)

reklama
To mi dzisiaj przyszedł jeszcze kosz na pampersy i mam all. Nawet juz moja mama ma łóżeczko turystyczne Haha :D a ja będę zamawiać w przyszłym miechu dla siebie kremy ujędrniające po :D

Do góry