reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Kalorg pociesze Cię, że ja nie mam jeszcze nic dla nowego dziecia ;)
Tzn niby wszystko mam po starszym, ale nic nie kupione, nic nie naszykowane. Jakoś mi się nie chce ;)

Martusia ja te pomiary traktuję orientacyjnie. Mnie też mówili że dziecko będzie duże, a urodziłam w 37 tygodniu poniżej trzech kilo. Gdzie juz na wcześniejszym usg miał więcej podobno ;)

A nie lepiej mu wziąć te opiekę nad tobą a ojcowski jeszcze sobie zostawić? Bo to zwolnienie tez będzie mu przysługiwać jak ty Cc
No, ale jak on nie jest moim mężem, to też może? Zresztą nie wiem, bo też chodzi tu o kase, bo on ma w pracy na umowie wpisane mniej niż zarabia, a zarabia dużo więcej, a jak ktoś u nich idzie na l4 to ten szef wypłaca tylko to co na umowie, a jak idzie na urlop to wypłaca normalnie całość. Wiem głupi układ, no ale jednak pieniądze się przydają jak ja dostane tylko 80 % macierzyńskiego ;/

No, ale jak on nie jest moim mężem, to też może? Zresztą nie wiem, bo też chodzi tu o kase, bo on ma w pracy na umowie wpisane mniej niż zarabia, a zarabia dużo więcej, a jak ktoś u nich idzie na l4 to ten szef wypłaca tylko to co na umowie, a jak idzie na urlop to wypłaca normalnie całość. Wiem głupi układ, no ale jednak pieniądze się przydają jak ja dostane tylko 80 % macierzyńskiego ;/

Ale urodzenie dziecka to co innego szef powinien zrozumieć i normalnie z nim porozmawiać. No jesli jest jako ojciec dziecka podany (zalatwialiscie to wcześniej w urzędzie stanu cywilnego? Jak nie to zróbcie przed porodem) to chyba tak.

Tusiaczek ja mniej więcej też, chociaż z Olim nie pomylili się wiele bo 130g przed porodem. Ale i tak sama czuję że Michałek jest większy. Zrobiłam dziś zdjęcie i brzuch mam większy niż na tym etapie z Olim.

Kalorg pociesze Cię, że ja nie mam jeszcze nic dla nowego dziecia ;)
Tzn niby wszystko mam po starszym, ale nic nie kupione, nic nie naszykowane. Jakoś mi się nie chce ;)

Martusia ja te pomiary traktuję orientacyjnie. Mnie też mówili że dziecko będzie duże, a urodziłam w 37 tygodniu poniżej trzech kilo. Gdzie juz na wcześniejszym usg miał więcej podobno ;)
Tusiaczek, ja niby wszystko mam, ciuszki wyprane i wyprasowane ilość jest wystarczająca, łóżeczko, wanienka, pościel, wózek itp, ale jeszcze muszę przywieść fotelik do samochodu i go wyczyścić, bo trochę stał na strychu, leżaczek chciałam kupić i drugą pościel, taki fotelik do domu też przywieść i wyczyścić, kosmetyki dla małej muszę kupić, torbe do szpitala do końca uzupełnić.

Juti - dokaldnie, najpierw masa potem rzeźba :D

Moj maz bierze 2 tygodnie po porodzie jeszcze nie wiemy czy płatne bo przysługuje mu ekstra wolne ale od pracodawcy zalezy cxy płatne czy nie.
Jak cc to dostaje 100% płatne zeolnienie lekarskie na 2 tygodnie

reklama
Ale urodzenie dziecka to co innego szef powinien zrozumieć i normalnie z nim porozmawiać. No jesli jest jako ojciec dziecka podany (zalatwialiscie to wcześniej w urzędzie stanu cywilnego? Jak nie to zróbcie przed porodem) to chyba tak.
Nie załatwiałam nic , nawet nie wiedziałam, że muszę, ale to co przed porodem mam iść do urzędu stanu cywilnego i co powiedzieć?
No wiesz, nie wiem jak ten szef zareaguje w ogole na to, że on chce wziąć ten urlop ojcowski, a nie wypoczynkowy, oni mają jakieś dziwne układy z tym szefem ;/ Musze chyba mojemu powiedzieć, żeby sobie z nim pogadał. My będziemy brali ślub, ale dopiero we wrześniu, bo tak było planowane, a tu nagle ciąża haha xd

Do góry