reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Hejka dziewczyny, z tym usg to nie do końca taka dobra sprawa bo tak właściwie powinno się mieć 3 wykonane na cały przebieg ciąży bo ono jest szkodliwe dla dzieci
Co do bóli to położna mówiła że nospa to bardzo bezpieczny lek i lepiej wziąć szybciej niż czekać aż się ból rozkręci, tak samo gadała że jak zbliża się poród to nawet jak się łyknie całą paczkę to i tak się urodzi hehe, więc jak coś ma się dziać to i tak się rozkręci choćby nie wiem co ;-) ja codzień robie z młodą 10 km spacer, zakupy itp, młoda waży 12kg i praktycznie cały czas siedzi na szyi albo skacze po mnie i jeszcze ani razy brzuch mnie nie bolał, choć ciągnie mnie tam gdzie było cc i jak mowie to lekarzowi to on twierdzi że za bardzo przeżywam Oo

reklama
Emenems, Kobieto spokojnie :) kurcze przysnelam a tu juz pare stron. Ja mialam wyrzuty sumienia jak 1 raz wzielam leki, pisalam kiedys ze nie moglam z lozka wstac to lekarz kazal 3x nospa i paracetamol. Wzielam jedna nospe jak tylko przestalo bolec to i wyrzuty mi przeszly. Nie ma co za duzo cierpiec bo dzieci tez to czuja.

Dziewczyny przeziębiłam się :szok: co mam robić?! Trochę katar i gardło i nie mam siły. Co mam pić/jeść??? Nie mam siły nawet szukać w necie informacji o tym jak leczyć się w ciąży. Znaczy nie jest źle, ale nie chcę żeby to się rozwinęło :confused2:

Tak jak pisze juti :) dodatkowo ja bym gardko plukala sola

Hejka dziewczyny, z tym usg to nie do końca taka dobra sprawa bo tak właściwie powinno się mieć 3 wykonane na cały przebieg ciąży bo ono jest szkodliwe dla dzieci
Co do bóli to położna mówiła że nospa to bardzo bezpieczny lek i lepiej wziąć szybciej niż czekać aż się ból rozkręci, tak samo gadała że jak zbliża się poród to nawet jak się łyknie całą paczkę to i tak się urodzi hehe, więc jak coś ma się dziać to i tak się rozkręci choćby nie wiem co ;-) ja codzień robie z młodą 10 km spacer, zakupy itp, młoda waży 12kg i praktycznie cały czas siedzi na szyi albo skacze po mnie i jeszcze ani razy brzuch mnie nie bolał, choć ciągnie mnie tam gdzie było cc i jak mowie to lekarzowi to on twierdzi że za bardzo przeżywam Oo

Usg nie jest szkodliwe, to jakis zabobon. Musialabys miec robione ush 3x dziennie zeby to szkodzilo. Jak uzywalam w pracy ultradzwiekow np przez godzine bo tyle mniej wiecej trwal zabieg to tez szkodliwe ale nie chwilowe usg. Ja mam robione co 2 tyg

Czesc dziewczyny wstałam a tu 65 wiadomości Hahaha produkcja pełna para :)

Dzisiaj dobra noc nawet sie wyspalam ale to pewnie przez to ze kota wywaliłam z sypialni bo on mnie często budzi..

Karola wyrazy współczucia znam to uczucie tez mój dziadek odszedł a był mi bardzo bliski bo przez 18lat mieszkaliśmy razem. 3majcie sie z cała rodzinka.

Co do usg to moja nawiedzona teściowa tez tak gadała ze szkodliwe a moja ginekolog to sie tylko w głowę popukala jak usłyszała także tego :)

Hej,
Emenems mam nadzieje, ze wyrzuty sumienia już przeszły? Wiem, że to trudne ale staraj się nie nakrecać, stres jest o wiele gorszym wrogiem niż lek rozkurczowy. Maleństwo jest tak bardzo bezbronne, że potrzebuje silnej matki, bez niej nie przetrwa. Spokojnie, takie rzeczy się zdarzają, tylko po takich akcjach nie szykuj się do pracy, tylko leż w łóżku! Daj organizmowi się zregenerować.

Mnie wieczorami w kroku tak boli, że nogi podnieść nie mogę, jak mam się przewrócić na drugi bok to się budzę, chyba fitness 3 razy w tygodniu plus treningi z psem to jednak za dużo :(

Za tydzień we wtorek zaczynamy pierwszy remont (zrywanie podłóg, posadzki i instalacja ogrzewania podłogowego) W niedzielę pakuję salon, kuchnię i opuszczam ten sajgon zanim się rokręci.

Wczoraj mój M. poczuł kopniaka i stwierdził. "Eee takie coś to już dawno czułem, to tak jakby Ci w jelitach pracowało" I cała magia prysła...

Dzieki dziewczyny!
Ja tez dzis spalam nawet dobrze. Snil mi sie dziadek i z na wspolnej Olka. Boze co te seriale robia z czlowiekiem :p
uploadfromtaptalk1442390188509.jpg
uploadfromtaptalk1442390292042.jpg
uploadfromtaptalk1442390353385.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1442390188509.jpg
    uploadfromtaptalk1442390188509.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 43
  • uploadfromtaptalk1442390292042.jpg
    uploadfromtaptalk1442390292042.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 37
  • uploadfromtaptalk1442390353385.jpg
    uploadfromtaptalk1442390353385.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 35
reklama
Dziewczyny przeziębiłam się :szok: co mam robić?! Trochę katar i gardło i nie mam siły. Co mam pić/jeść??? Nie mam siły nawet szukać w necie informacji o tym jak leczyć się w ciąży. Znaczy nie jest źle, ale nie chcę żeby to się rozwinęło :confused2:
Marzenka,
oprocz sposobu Juti, jeszcze na chlebek maselko, grubo czosnek, posolic i wcinac, podobno pomaga

Do góry