reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

staram się nie nakręcać aż tak ,i tak już robienie testów tak szybko mnie nakręca a co dopiero beta . Czekanie na wynik ,potem po 2 dniach znowu czekać czy urosło czy spadło , wolę jednak napawać się jakaś nadzieja z testami , a jak bedzie pewność że to nie zatrzyk zrobić betę ☺️
Mam tak samo, usilne próby by się nie nakręcać ale jakoś nie wyszło 😂

reklama
Cześć Dziewczyny,

staram się z mężem 5 cykl o 1 dziecko. Mam 34 , mąż 36 . Podczytuje wątek ale nie wpisywałam się bo wybrałam się pierwszy raz na monitoring cyklu do gin, po za tym obserwacja śluzu i testy OWU.
W 10 dniu cyklu lekarz widział pęcherzyk ponad 15mm, opisał ,że jest dominujący z lewego jajnika. W 13 dc zrobiłam test owu 2 ciemne krechy i śluz miałam typowo płodny od 12dc. Następna wizyta odbyła się w 14 dc u innej lekarki w tej samej klinice i ona już nie widziała tego pęcherzyka, nie widziała również płynu po owulacji i endometrium nie wskazywało żeby do owu doszło. Zapytałam co z tym pęcherzykiem, który był mówiła możliwe, że się zapadł . Byłyście w takiej sytuacji ? Trochę się załamałam bo byłam nastawiona na inny rezultat tej wizyty . Badania hormonalne mam wszystkie w normie . Co może być przyczyną ? Lekarka mi odpowiedziała ,że tak się może zdarzyć żebym się nie zrażała ale wiecie jak jest :( ...
hej , może spróbuj iść na progesteron 7 dni po domniemanej owulacji aby sprawdzić czy ona była ? Ewentualnie jak masz możliwość i iść jeszcze raz na podgląd do 1 lekarza lub jeszcze innego i zobaczyć ,może tamta się pomyślała . Generalnie mówiłam nie raz już tutaj że z lekarzami różnie bywa . Mnie kiedyś jeden koło 14-15 DC powiedział że nic na owulację nie wskazuje a 3 dni później jak byłam u niego to mi powiedział że już jest po i jest ciałko żółte , jak skonsultowałem to z innym lekarzem to powiedział że nie wie co tamten widział ale tam żadnego ciałka żółtego nie ma . Także czasem warto sprawdzić jeszcze raz u kogoś innego. Zresztą jeżeli podejrzewasz że owulacja jednak była , był sex to nic tylko poczekać na testowanie ☺️

Mam tak samo, usilne próby by się nie nakręcać ale jakoś nie wyszło 😂
u ciebie trochę inna sytuacja , bo są piękne 2 kreski , także betę już można sprawdzić i później przyrost żeby być trochę spokojniejsza . U mnie narazie to jeden wielki znak zapytania czy zatrzyk robi mnie w bambuko , czy testy mnie oszukują i różnie się wybarwia czy faktycznie coś się powoli zaczyna dziac . Dlatego wolę poczekac dzień dwa , bo jeżeli ta kreska nie zacznie robić się jaśniejsza to mogę iść na betę i sprawdzać haha 😅

hej , może spróbuj iść na progesteron 7 dni po domniemanej owulacji aby sprawdzić czy ona była ? Ewentualnie jak masz możliwość i iść jeszcze raz na podgląd do 1 lekarza lub jeszcze innego i zobaczyć ,może tamta się pomyślała . Generalnie mówiłam nie raz już tutaj że z lekarzami różnie bywa . Mnie kiedyś jeden koło 14-15 DC powiedział że nic na owulację nie wskazuje a 3 dni później jak byłam u niego to mi powiedział że już jest po i jest ciałko żółte , jak skonsultowałem to z innym lekarzem to powiedział że nie wie co tamten widział ale tam żadnego ciałka żółtego nie ma . Także czasem warto sprawdzić jeszcze raz u kogoś innego. Zresztą jeżeli podejrzewasz że owulacja jednak była , był sex to nic tylko poczekać na testowanie ☺️
Dziękuję za odpowiedź, podniosłaś mnie trochę na duchu :D sprawdzę progesteron .. właśnie działaliśmy intensywnie dlatego ta wczorajsza wizyta mnie lekko podłamała ...

Dziękuję za odpowiedź, podniosłaś mnie trochę na duchu :D sprawdzę progesteron .. właśnie działaliśmy intensywnie dlatego ta wczorajsza wizyta mnie lekko podłamała ...
wiesz jaka masz fazę lutealna (między owulacja a okresem ) bo najlepiej zgadać w polowie fazy lutealnej . Ile czasu masz do okresu ?

Cześć, co prawda testowanie mam wpisane na jutro , ale nie mogło mi wyjść z głowy mój ból piersi . Tak więc zrobiłam dzisiaj test i wyszedł pozytywny . Nie wiem czy się jest już czym cieszyć , bo w tamtym miejscu poroniłam . Podrzucam zdjęcie . Co o Tym myślicie ? W najbliższej okazji zrobię betę żebym wiedziała czy będzie wszystko ok.

Załączniki

• IMG_20250121_094039.jpg
    IMG_20250121_094039.jpg
    686,2 KB · Wyświetleń: 73
jakiej długości masz cykle wgl ? Regularne ? ☺️
Owulacja wq pierwszego lekarza była na niedziele 19 styczeń 13 dc , 2 wizyta 14 dc niby brak owulacji . Faza lutealna 13-14 dni . Cykle mam 26-28 dni . Okres powinnam dostać 2-3 luty . Jak myślisz kiedy powinnam się wybrać na progesteron ? bo wychodzi ,że w niedziele więc bym mogła iść sobota lub poniedziałek i nie wiem kiedy lepiej ? By wynik był w miarę miarodajny .

Cześć, co prawda testowanie mam wpisane na jutro , ale nie mogło mi wyjść z głowy mój ból piersi . Tak więc zrobiłam dzisiaj test i wyszedł pozytywny . Nie wiem czy się jest już czym cieszyć , bo w tamtym miejscu poroniłam . Podrzucam zdjęcie . Co o Tym myślicie ? W najbliższej okazji zrobię betę żebym wiedziała czy będzie wszystko ok.
No krecha jest 😉
Poroniłas w tamtym miesiącu? Dobrze zrozumiałam? Biochemiczna?

reklama
Do góry