A czemu nie zrobiłyście prywatnego wątku?My właśnie przez taką g*wno burze, właśnie tych samych osób i jeszcze innych odeszlysmy z forum z mamusiek i przeszłyśmy na whatsapp i mamy święty spokój Bo oczywiście ktoś nie z mamusiek przyszedł, przeczytał 1-2 posty, wyciągnięte z kontekstu i już się zaczęło
reklama
olka11135
Fanka BB :)
No u mnie tak było, był raz seks, była ciąża. Były kolejne - kolejna. A że z tych ciąż dzieci nie ma to już inna sprawa
Już tu na kreskach przewijały się takie kwestie jak to że nie jest łatwo w żadnej sytuacji. Bo zachodzić i ronić albo w ogóle nie zachodzić to i tak i tak tragedia
W sensie ja liczę że żadna z nas nie będzie tu musiała długo siedzieć więc tu prywatny wątek może być mniej sensowny niż na wątku dla mam z terminem na konkretny miesiąc, bo to jednak kilka miesięcy tematów dotyczących wszystkich na wątku
MyszkaMiki30
ja na przykład jestem na wątku prywatnym z dziewczynami z kresek, z którymi się bardzo polubiłam. Jedne mają dzieci, inne nie. Wspieramy się, gadamy, wiemy o sobie dużo prywatnych rzeczy.W sensie ja liczę że żadna z nas nie będzie tu musiała długo siedzieć więc tu prywatny wątek może być mniej sensowny niż na wątku dla mam z terminem na konkretny miesiąc, bo to jednak kilka miesięcy tematów dotyczących wszystkich na wątku
I to nie jest wątek typowo kreskowy ani mamusiowy.
Więc i tak można.
Lilli2
akurat z całej tej dyskusji to jest najbardziej wyrzygujący komentarz, bez empatii, masakraAle wyrzygi.. matko dziewczyny.. dorosłe KOBIETY … ktoś napisał coś niefartownie, to wystarczy zadać pytanie o doprecyzowanie wypowiedzi, a nie jechać po kimś jak na szmacie, potem podpierać swoje racje innymi racjami a na koniec obrócić kota pgonem.. o losie..
Co do niepłodności ,bo bardzo zasmuciła mnie tu forma przekazu. Wydaje mi się, że nigdzie nie jest napisane, że ten wątek jest tylko dla kobiet i ich partnerow cierpiacych na bezpłodność.. myślałam, że to watek dla kobiet, które dłużej lub krócej się starają, chcą się zaczać starać, zaczynaja dopiero..
KOBIETO - Bardzo współczuję Ci bezpłodności.. mam nadzieje ,że leczenie przyniesie w koncu efekty i zostaniesz mamą..( gdyby odemnie to zależało miałabyś cała gromadkę, jednak nie mam na to wpływu).. ALE nie wyrzyguj jakiś swoich frustracji na kogoś. Tylko dlatego, że ma dzieci (nie jest bezpłodny) i zwyczajnie chce mieć ich wiecej.. nie rzygaj na kogoś tylko dlatego ,że nie przeszedł takiej drogi jak ty i zwyczajnie jej nie zna, bo jest to niemożliwe…
W odniesieniu do tych wszystkich tematach stresu i pierdololo co istnieje czy nie .. równie dobrze można by beszczelbie założyć ,ze być może ktoś nie bez powodu jest bezpłodny, bo Bóg tak chciał, albo szatan zależy od której strony spojrzeć równie niedorzeczne stwierdzenie .. ludzie, dziewczyny, KOBIETY przestańmy na siebie rzygać przez pryzmat swoich doświadczeń, bo kazda ma inne .. jedna jest bezpłodna i stara sie latami , a druga stara sie o 7 dziecko od 3 miesiacy i nie wychodzi co też dla niej jest problemem.. żadna z nich nie ma prawa czuć sie lepsza od drugiej - bo ta wie tyle i jest madrzejsza od wszystkich lekarzy, bo od lat sie bada i stara.. a ta bo w przeciwieństwie do drugiej urodziła juz 6 dzieci.. obie maja problem i każdy jest ważny..
Aż sie odechciewa tu zagladać..
w dodatku celujący w osoby niepłodne, bo chyba to miałaś na myśli mówiąc o bezpłodności. Czasem lepiej nie używać pojęć, których znaczenia się nie zna, serio.
olka11135
W sensie ja liczę że żadna z nas nie będzie tu musiała długo siedzieć więc tu prywatny wątek może być mniej sensowny niż na wątku dla mam z terminem na konkretny miesiąc
Dziewczyny po czasie zawsze robia sobie prywatny wątek. Choć ja tam tym lipcowych współczuję bo mnie na ich prywatnym wątku nie ma no bo skąd. A dziewczyna która zrobiła dramę na podstawie wiadomości która wysłałam do niej prywatnie i która sobie bardzo podkolorowala (co oczywiście mogę udowodnić jednym screenem) tam jest
Poza tym naprawdę? W dobie AI, Deep fejkóŵ itd. Ufać w 100% takiemu forum? Gdzie każdy ma do niego dostęp nawet bez założenia konta?
No jasne że można tylko mi chodziło o typowo kreskowy, dlatego dziwi mnie że mamusiowy nie był prywatny tylko była potrzeba (a nie chęć) przejścia na whatsappja na przykład jestem na wątku prywatnym z dziewczynami z kresek, z którymi się bardzo polubiłam. Jedne mają dzieci, inne nie. Wspieramy się, gadamy, wiemy o sobie dużo prywatnych rzeczy.
I to nie jest wątek typowo kreskowy ani mamusiowy.
Więc i tak można.
olka11135
No jasne że można tylko mi chodziło o typowo kreskowy, dlatego dziwi mnie że mamusiowy nie był prywatny tylko była potrzeba (a nie chęć) przejścia na whatsapp
Bo najpierw się zbiera grupa i dopiero prywatny. Dziewczyny te pierwsze mają ok 8-9tc i wtedy się się zamykają.
Tzn zależy od zamykającej. Ja styczniowy wątek zamknęłam dopiero koło 12tc. A potem na bieżąco te które tylko czytają były usuwane. Ale to i tak nie zawsze sprawia, że nie trafi się ktoś powiedzmy podejrzany
Żołna
Może za wcześnie wyrzuciłaś? Ja o nim zapomniałam i leżał sobie kilka dni w szafceW sumie ciekawe bo mi się wydaje że nigdy nie miałam nawet po czasie
reklama
olka11135
Może za wcześnie wyrzuciłaś? Ja o nim zapomniałam i leżał sobie kilka dni w szafce
Nie wiem czy powinnam to pisać...
Zdarzało mi się szukać testu po czasie w śmietniku