reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Aż mnie podkusiło aby sprawdzić co olka nawywijala i masakra. Usunęłam się z wątków staraczkowych i zewsząd, właśnie aby nie dawać tej niezrównoważonej psychicznie babie pola do popisu. Mi też dala w kość i obrażała, także rozumiem. Po czym tłumaczyła że jest chora i leczy się psychotropami. Noc cóż ja też jestem po depresji i anoreksja, ale to nie daje mi światła do oceniania i nękania innych. Współczuję Wam dziewczyny że ona musi z Wami być na tym forum. Osoba madrzejsza niż lekarze i wszyscy razem wzięci. Ech..
Niespełnione ambicje bola
Coś mi się kojarzy że jest tu możliwość zablokowania osób i wtedy Ty nie widzisz postów tej osoby a ona Twoich. Nigdy tego nie robiłam , ale może warto spróbować ;-) Zapraszamy do nas na wątek staraczkowy. Razem zawsze lepiej się czeka a znaczna większość dziewczyn jest tu wspaniała i mocno się wspieramy :-) Jak to w życiu bywa, nie ze wszystkim zawsze się zgadzamy ale nudno by było jakby nie było odmiennych punktów widzenia.

reklama
Coś mi się kojarzy że jest tu możliwość zablokowania osób i wtedy Ty nie widzisz postów tej osoby a ona Twoich. Nigdy tego nie robiłam , ale może warto spróbować ;-) Zapraszamy do nas na wątek staraczkowy. Razem zawsze lepiej się czeka a znaczna większość dziewczyn jest tu wspaniała i mocno się wspieramy :-) Jak to w życiu bywa, nie ze wszystkim zawsze się zgadzamy ale nudno by było jakby nie było odmiennych punktów widzenia.

Jest opcja ignoruj i nie widzisz wtedy postów ignorowanej osoby oraz kiedy Ona Cie oznacza lub cytuje. Ona wszystkie Twoje posty widzi 🙂

Ale wyrzygi.. matko dziewczyny.. dorosłe KOBIETY … ktoś napisał coś niefartownie, to wystarczy zadać pytanie o doprecyzowanie wypowiedzi, a nie jechać po kimś jak na szmacie, potem podpierać swoje racje innymi racjami a na koniec obrócić kota pgonem.. o losie..

Co do niepłodności ,bo bardzo zasmuciła mnie tu forma przekazu. Wydaje mi się, że nigdzie nie jest napisane, że ten wątek jest tylko dla kobiet i ich partnerow cierpiacych na bezpłodność.. myślałam, że to watek dla kobiet, które dłużej lub krócej się starają, chcą się zaczać starać, zaczynaja dopiero..

KOBIETO - Bardzo współczuję Ci bezpłodności.. mam nadzieje ,że leczenie przyniesie w koncu efekty i zostaniesz mamą..( gdyby odemnie to zależało miałabyś cała gromadkę, jednak nie mam na to wpływu).. ALE nie wyrzyguj jakiś swoich frustracji na kogoś. Tylko dlatego, że ma dzieci (nie jest bezpłodny) i zwyczajnie chce mieć ich wiecej.. nie rzygaj na kogoś tylko dlatego ,że nie przeszedł takiej drogi jak ty i zwyczajnie jej nie zna, bo jest to niemożliwe…

W odniesieniu do tych wszystkich tematach stresu i pierdololo co istnieje czy nie .. równie dobrze można by beszczelbie założyć ,ze być może ktoś nie bez powodu jest bezpłodny, bo Bóg tak chciał, albo szatan zależy od której strony spojrzeć🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ równie niedorzeczne stwierdzenie .. ludzie, dziewczyny, KOBIETY przestańmy na siebie rzygać przez pryzmat swoich doświadczeń, bo kazda ma inne .. jedna jest bezpłodna i stara sie latami , a druga stara sie o 7 dziecko od 3 miesiacy i nie wychodzi co też dla niej jest problemem.. żadna z nich nie ma prawa czuć sie lepsza od drugiej - bo ta wie tyle i jest madrzejsza od wszystkich lekarzy, bo od lat sie bada i stara.. a ta bo w przeciwieństwie do drugiej urodziła juz 6 dzieci.. obie maja problem i każdy jest ważny..

Aż sie odechciewa tu zagladać.. 🤦🏼‍♀️
Dziękuję dobra kobieto za ten post ! Dosłownie to są te słowa, które mam w głowie i te same słowa pisałam 2 lata temu właśnie podczas takiej samej g*wno burzy i właśnie dokładnie w tym samym temacie.
I nie wiem czy czasem właśnie nie w tymi samymi osobami 😉

Nie zamierzałam już tutaj nic komentować, bo nie mam czasu na takie dyskusje, ale niestety jest tu na forum dużo sfrustrowanych kobiet, bo starają się latami o pierwsze dziecko i wyrzygują swoją frustrację na inne kobiety, które starają się o kolejne dziecko albo, które starają się krótko lub te, które są nowe i nie wiedzą jeszcze jak te forum działa i napiszą w złym wątku.

Zakończmy już ten temat i cieszmy się byciem tu jak dotychczas.

reklama
Do góry