reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Kurczę tylko zaczynam się martwic czy czasem w piątek nie będzie już po ptakach 🙈 wiem, że afirmowałam szybką owulacje ale bez przesady 😅

Załączniki

• IMG_4793.jpeg
    IMG_4793.jpeg
    73,9 KB · Wyświetleń: 62
Pisałyście coś o tym, że jeśli stymulacja musi być drożność jajowodów. Pewnie głupie pytanie ale dlaczego? Tak radzicie czy jest to wymóg?

Bo ja sie też nastawiam na stymulacje przy monitoringu bo mam PCOS i nie miałam nigdy ciąży, operacji itp. Nie wiem czy wiem ma znaczenie ale jestem 97. Myślicie, że też powinnam najpierw zrobić badanie drożności? Troche sie tego boje...

reklama
Pisałyście coś o tym, że jeśli stymulacja musi być drożność jajowodów. Pewnie głupie pytanie ale dlaczego? Tak radzicie czy jest to wymóg?

Bo ja sie też nastawiam na stymulacje przy monitoringu bo mam PCOS i nie miałam nigdy ciąży, operacji itp. Nie wiem czy wiem ma znaczenie ale jestem 97. Myślicie, że też powinnam najpierw zrobić badanie drożności? Troche sie tego boje...
bo tak na logikę, jak masz niedrożne jajowody to jak ma cały proces zapłodnienia i zagnieżdżenia przebiec? :) Wtedy jest fizyczna bariera między plemnikami a komórką jajową. I jeśli robisz stymulację przy niedrożnych jajowodach to niedość, ze ona się nie uda to jeszcze marnujesz rezerwę jajnikową.
Tym bardziej jak jest jakaś niedrożność spowodowana czy jakimś czopem śluzowym czy czynś w tym stylu, a nie jakimiś poskręcanymi elementami jajowodu to taka drożność moze to przepchać i będzie większa szansa na ciążę.

Do góry