mamaoliwierkaimarcelka
Fanka BB :)
no nie spodobało mi się to. Poczułam się staroto do pół roku organizm może wracać do siebie po antykoncepcji więc nie rozumiem dlaczego masz mieć stymulacje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no nie spodobało mi się to. Poczułam się staroto do pół roku organizm może wracać do siebie po antykoncepcji więc nie rozumiem dlaczego masz mieć stymulacje
ale stymulacji jest dla osób, które nie mają własnych owulacji, nie ma nic wspólnego z wiekiem.no nie spodobało mi się to. Poczułam się staro
Trzymam kciukiJa właśnie wróciłam z moni. Wieczorem zastrzyk ovitrelle i jutro drugie podejście do IUI. do dwóch razy sztuka… prawda!?
no ma już Pani 4 lata więcej, może będzie potrzebna stymulacja. Jakoś tak powiedziałaale stymulacji jest dla osób, które nie mają własnych owulacji, nie ma nic wspólnego z wiekiem.
zmieniłabym lekarkę. I to poważnie.no ma już Pani 4 lata więcej, może będzie potrzebna stymulacja. Jakoś tak powiedziała
a co ma piernik do wiatrakano ma już Pani 4 lata więcej, może będzie potrzebna stymulacja. Jakoś tak powiedziała
jesteśmy w tym samym wiekuzmieniłabym lekarkę. I to poważnie.
Ja mam 33 lata i żaden lekarz nie proponował mi stymulacji bo mam bardzo ładne owulację
bo tak na logikę, jak masz niedrożne jajowody to jak ma cały proces zapłodnienia i zagnieżdżenia przebiec? Wtedy jest fizyczna bariera między plemnikami a komórką jajową. I jeśli robisz stymulację przy niedrożnych jajowodach to niedość, ze ona się nie uda to jeszcze marnujesz rezerwę jajnikową.Pisałyście coś o tym, że jeśli stymulacja musi być drożność jajowodów. Pewnie głupie pytanie ale dlaczego? Tak radzicie czy jest to wymóg?
Bo ja sie też nastawiam na stymulacje przy monitoringu bo mam PCOS i nie miałam nigdy ciąży, operacji itp. Nie wiem czy wiem ma znaczenie ale jestem 97. Myślicie, że też powinnam najpierw zrobić badanie drożności? Troche sie tego boje...