reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Szczerze, to trochę lecze się sama "na oko". Wiem, mało odpowiedzialnie ale naprawdę mam pecha do lekarzy. Ja sie chyba ich nawet trocje boje bo jako nastolatka przed hormonami trafilam na lekarza który stwierdził mi pcos i jak zapytałam czy to oznacza że nie zajde w ciaże nigdy to powiedzial zebym sobie w google przeczytała co to za choroba i lepiej jakbym wgl dzieci nie chciala. To bylo z 10 lat temu ale do tej pory pamiętam jak zabolało. Raczej mam gadane a wtedy wyszłam i sie cała spłakałam. I chyba została mi trauma. To co wiem i to co stosuje wiem głównie od forumowiczek. No ale tak jak powiedziałam, następny cykl biore się za niego na poważnie
Może powiedz z jakich okolic jesteś to może któraś z dziewczyn poleci jakiegoś dobrego lekarza :)

reklama
Ja na dupka już uważam. Niby w necie pisze, że nie hamuje owulacji ale. Dwa poprzednie cykle brałam od 16 dnia i nic, ani ból ovu, testy bez piku, zero śluzu. W tym cyklu powiedziałam dość i czekałam az do 18 dnia az bylo ovu i profilaktycznie wzielam go 3 dni po ovu. Nawet jak nie bedzie ciazy to moim zdaniem ta ovu była a u mnie to duzy sukces.
ale brałaś po prostu od 16dc nie wiedzać kiedy masz owulację? No to jak najbardziej może Ci zablokować ją...

Ja na dupka już uważam. Niby w necie pisze, że nie hamuje owulacji ale. Dwa poprzednie cykle brałam od 16 dnia i nic, ani ból ovu, testy bez piku, zero śluzu. W tym cyklu powiedziałam dość i czekałam az do 18 dnia az bylo ovu i profilaktycznie wzielam go 3 dni po ovu. Nawet jak nie bedzie ciazy to moim zdaniem ta ovu była a u mnie to duzy sukces.
Mi ginekolog kazała brać 3 dni po pozytywnym teście owulacyjnym. Ale ja mam na ustabilizowanie cykli, bo już dwa razy mi się spóźnił długo okres od 5 miesięcy, a wcześniej tak nie miałam. Ale może to ma związek z odstawieniem przeze mnie antydepresantów. Jeden raz na pewno przez chorobę i multum leków, to miałam cykl 38 dni. A teraz muszę mieć na pewno regularnie, żeby zapisać się na histerolaparoskopię.

A wiesz ile byłaś wtedy po owulacji? Bo największe stężenie progesteronu powinno być w 7dpo i wtedy powinno się go badać. Może w tym 24dniu cyklu byłaś przed owu, albo owulacji w ogóle nie było :(
To jest możliwe niestety, jestem z łódzkiego, mam już lekarza wybranego także pewnie jeszcze zleci mi badania na podstawie monitoringu w konkretne dni. Do tej pory to bardziej wróżenie z fusów niż porządne badania 😅

2.1 w 24 dniu cyklu
Ale bez potwierdzonej monitoringiem owulacji, więc ta mogła być później albo to mógł być cykl bezowulacyjny, a wówczas to badanie było bez jakiejkolwiek zasadności i nie było miarodajne.

Powinnaś wybrać się na monitoring cyklu, zobaczyć jak to u Ciebie wygląda i dopiero, gdy będziesz miala pewność, że i kiedy owu wystąpiła, zrobić proga po 7 dniach, a ewentualnie po 3 dniach od owu włączyć duphaston (jego suplementacja nie fałszuje poziomu progesteronu w badaniach).

To jest możliwe niestety, jestem z łódzkiego, mam już lekarza wybranego także pewnie jeszcze zleci mi badania na podstawie monitoringu w konkretne dni. Do tej pory to bardziej wróżenie z fusów niż porządne badania 😅
Podrzucam staraczkową listę badań w razie co :)

Załączniki

• IMG_4716.jpeg
    IMG_4716.jpeg
    48,5 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Dziewczyny nie wytrzymałam 😂. Ja wiem, ze przy PCOS te testy są do kosza ale jeszcze nigdy nie miałam tak wyraźnych kresek, moj rekord to był 0.34 w poprzednich cyklach a teraz kolejny pik. Jestem 6 dpo. Myślicie, że to może dobrze wróżyć? Ja nie wytrzymam do tego 11 🫣

Ovu obstawiam 28, śluz, kłucie w jajniku - no jest szansa, ze sobie wkręcałam ale kurcze jak nigdy to czułam 😅
Hej to trochę podobna sytuacja do mnie, u mnie pozytywny test 26 czy 27 grudnia a teraz znowu dwie krechy 🙈 z tym że ja jestem po poronieniu I nie wiem którym wierzyć. W poprzedniej ciąży owulacyjne pokazywały 2 kreski szybciej od testu ciążowego 🙈 chociaż różne opinie na ten temat czytałam...

Do góry