reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziewczyny nie wytrzymałam 😂. Ja wiem, ze przy PCOS te testy są do kosza ale jeszcze nigdy nie miałam tak wyraźnych kresek, moj rekord to był 0.34 w poprzednich cyklach a teraz kolejny pik. Jestem 6 dpo. Myślicie, że to może dobrze wróżyć? Ja nie wytrzymam do tego 11 🫣

Ovu obstawiam 28, śluz, kłucie w jajniku - no jest szansa, ze sobie wkręcałam ale kurcze jak nigdy to czułam 😅
Testy owulacyjne nie wykrywają ciąży więc nie wiem czy mogą dobrze wróżyć, testy owulacyjne robi się do pierwszego pozytywnego testu bo później u jednej wychodzą pozytywy, u innych nie 🤷🏻‍♀️

reklama
Ooo ale mogę Wam opowiedzieć moją ostatnią wizytę u lekarza dla rozrywki. Myślałam, że trochę oszukam system i uda mi się nie wydawać milionów na monitoring cyklu więc zapisałam się na wizytę do luxmedu bo mam tam pakiet do gina. No i opowiadam Pani doktor o staraniach, że mam 12 dc, że może mi tam zajrzy i powie co nie co, może da coś na ovu a ona, że ale po co?

Skończyło się na tym, że zbadała mnie palcem i na zaleceniach napisała: pozycje seksualne zgodnie z prawem grawitacji, odpoczynek po stosunku i kawa espresso przed dla męża - zgodnie z najnowszymi badaniami 😂. Jeszcze na końcu powiedziała, że ona po prostu ma ręke do kobiet i przynosi szczęście 🤔

I tak sobie pomyślałam, że to takie przykre, że jak nie zapłacisz to Ci nikt nie pomoże. Nawet na prywatne ubezpieczenie a co dopiero na nfz...

Ooo ale mogę Wam opowiedzieć moją ostatnią wizytę u lekarza dla rozrywki. Myślałam, że trochę oszukam system i uda mi się nie wydawać milionów na monitoring cyklu więc zapisałam się na wizytę do luxmedu bo mam tam pakiet do gina. No i opowiadam Pani doktor o staraniach, że mam 12 dc, że może mi tam zajrzy i powie co nie co, może da coś na ovu a ona, że ale po co?

Skończyło się na tym, że zbadała mnie palcem i na zaleceniach napisała: pozycje seksualne zgodnie z prawem grawitacji, odpoczynek po stosunku i kawa espresso przed dla męża - zgodnie z najnowszymi badaniami 😂. Jeszcze na końcu powiedziała, że ona po prostu ma ręke do kobiet i przynosi szczęście 🤔

I tak sobie pomyślałam, że to takie przykre, że jak nie zapłacisz to Ci nikt nie pomoże. Nawet na prywatne ubezpieczenie a co dopiero na nfz...
Bo idąc do Luxmedu czy Medicover nie mówimy o staraniach i naszej historii, bo oni nie mają w pakiecie leczenia niepłodności czy monitoringów. Idziesz i ściemniasz, że tu Cię kluje, tu cię boli i sama dopytujesz „a to owulacja?”, „a to ile ma pęcherzyk?” „A endometrium?” :)

mogłaby sobie zbić pionę z Ojcem Sroką... rady na tym samym poziomie 😂

Czytam i nie wierzę 😱

Też mam luxmed, ale w kwestii starań to korzystam tylko z teleporad i próśb o wystawienie skierowań na badania zlecone przez mojego lekarza prowadzącego, by chociaż za nie nie płacić.

Niestety dwójka z lekarzy, która nie zauważyła jednostek w interpretacji wyników i błędnie je sczytala była własnie z luxmedu.

Także z moich doświadczeń wynika, że tamtejsi lekarze są chyba z przypadku. Nie wszyscy oczywiście, ale większość. Widać po opiniach w internecie.

reklama
Do góry